מרכיבים

בצק ל"פיתות" תפוחי אדמה

  • 1/4 ק"ג מחית תפוחי אדמה
  • 1/4 ק"ג קמח
  • 2 כפות חרדל
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס מלאה (50 גרם) פטרוזיליה קצוצה (או שמיר)
  • שמן זית לטיגון

הבשר

  • 1/2 ק"ג בשר טלה (או כבש) טחון
  • 1/2 ק"ג בצל קצוץ גס
  • 50 גרם שומן כבש (אליה) קצוץ
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כף כמון

אופן ההכנה

  1. ה"פיתות": מכניסים את כל מצרכי הבצק למיקסר עם רגל הלישה ומערבלים במהירות איטית עד שמתקבל בצק רך ונעים לעבודה. אם יש צורך מוסיפים עוד כף שמן. (אפשר להכין את הבצק בערבוב ולישה ידנית)
  2. קורצים מהבצק כדורים קטנים ומשטחים אותם בידיים משומנות לפיתות קטנות.
  3. מטגנים במחבת עם שמן עד שהפיתות מזהיבות משני הצדדים.
  4. הבשר: מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה. מוסיפים למחבת את חתיכות האליה, הבצל והבשר ומטגנים עד שהבשר מטוגן והבצל רך ושקוף. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומטגנים יחד עוד דקה.
  5. הגשה: מניחים על כל צלחת פיתת תפוחי אדמה ומעליה 2 כפות מתערובת הבשר.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר