מתכון של פלורה פלנר ממנחמיה.

מרכיבים

  • 1 כוס שעועית אדומה
  • 1/3 כוס שמן
  • 1 ק"ג בשר בקר לחמין חתוך לקוביות גדולות
  • 3 כנפי הודו חצויות
  • 6 גבעולי סלרי
  • 3 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
  • 2 בטטות חתוכות לרבעים
  • 2 בצלים חתוכים לרבעים
  • 1 כוס חיטה
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 2 כפות כמון
  • 3 כפות דבש
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • ביצים קשות כמספר הסועדים
  • 150 גרם משמשים מיובשים
  • 150 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
  • להגשה: רכז רימונים

אופן ההכנה

  1. משרים את השעועית במים במשך 8 שעות לפחות (אך עדיף 24). מדי פעם מחליפים את מי ההשריה.
  2. מחממים את השמן במחבת. מטגנים את בשר הבקר וכנפי ההודו במשך כמה דקות, עד שהבשר משחים והכנפיים מזהיבות. מעבירים לסיר יחד עם שאריות השמן.
  3. מוסיפים לסיר את כל הירקות, השעועית והחיטה. מערבבים את התבלינים במעט מים ויוצקים על המצרכים שבסיר.
  4. מוסיפים מים עד גובה פני המצרכים. מסדרים למעלה את הביצים הקשות.
  5. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מכסים ומחממים במשך הלילה על פלטה חשמלית או בחום של 110 מעלות בתנור.
  6. בבוקר מוסיפים לסיר את המשמשים והשזיפים היבשים וממשיכים לבשל עד לצהריים.
  7. בזמן ההגשה יוצקים 3-2 כפות רכז רימונים על כל צלחת, ומסדרים מעל את החמין.

  • מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע בהגשת אסנת לסטר