מרכיבים (8 מנות - 2 תבניות אינגליש קייק)

  • 500 גרם עלי פילו

למלית

  • 10 עד 12 עלי מנגולד (פאזי, סילקה)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • מלח, פלפל שחור

לרוטב היוגורט

  • 4 ביצים
  • 150 גרם חמאה, מומסת
  • 1 גביע (200 גרם) יוגורט
  • 1 כוס חלב
  • מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מפשירים את עלי הפילו הפשרה איטית עד לטמפרטורת החדר.
  2. מנקים את עלי המנגולד מחול ע"י שטיפה והשרייה. מסלקים את חוט השדרה הלבן ואת החלק הבהיר וחותכים לרצועות לא דקות מידי. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל רק עד להתרככות, בלי שישחים. מוסיפים את העלים ומטגנים 10 דקות עד שהם מתרככים. מתבלים במלח ופלפל.
  3. להכנת הרוטב טורפים את הביצים בקערה ומוסיפים את החמאה המומסת, היוגורט והחלב. מתבלים במלח פלפל.
  4. משמנים את התבניות, מניחים עלה פילו בכל תבנית ונותנים לשוליים לגלוש החוצה. מורחים על עלה הפילו 3 כפות מרוטב היוגורט. מקפלים 4 עלים נוספים ומניחים 2 עלים מקופלים בכל אחת מהתבניות. מורחים עליהם את הרוטב.
  5. מחלקים את תערובת המנגולד והבצל בין התבניות. מכסים בעלי פילו מקופלים נוספים ומורחים כל שכבה ברוטב. סוגרים בעלה הפילו הראשון שגלש מהתבנית ומקפלים את השוליים שלו לסגירה טובה. יוצקים את כל הרוטב שנשאר על פני הבצק העליון בכל אחת מהתבניות.
  6. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך 30-35 דקות או עד שהבצק מזהיב.
  7. חותכים לפרוסות רחבות ומגישים חם או פושר.

טיפים

  • ניתן להחליף את עלי המנגולד ב-1 ק"ג עלי תרד.
  • את היוגורט ניתן להחליף בשמנת חמוצה.
  • הסוד של עלי הפילו הוא להפשיר אותם נכון: עדיף להוציא אותם יום קודם מהקופסה ולהשאיר אותם בתוך הניילון במקרר.
  • אפשר להכין בשיטה זו פשטידה אחת גדולה, 2 פשטידות בתבניות אינגליש קייק או ב-4 תבניות קטנות.