מנה קלאסית מתוך הספר "ילדים מבשלים". מתכון שילדים אוהבים לאכול וגם להכין.

מרכיבים (2 מנות)

  • 2 פרוסות לחם לבן
  • 1 כף שמן
  • 2 ביצים
  • 1/4 כפית מלח

אופן ההכנה

  1. שמים את פרוסות הלחם על הקרש ובעזרת כוס קטנה עושים חור עגול במרכז כל פרוסה.
  2. מחממים את השמן במחבת. מטגנים את הפרוסות מצד אחד עד שיזהיבו. מחזיקים בידית המחבת עם מטלית סירים והופכים את הפרוסות בעזרת המרית.
  3. פותחים את הביצה לתוך קערית ושמים את תוכנה בחור של אחת הפרוסות. חוזרים על הפעולה עם הביצה השנייה והפרוסה השנייה. מכסים את המחבת וממשיכים לטגן כ-5 דקות עד שהביצים עשויות.
  4. מוציאים מהמחבת בעזרת מרית ושמים כל ביצה בקן על צלחת. בוזקים מלח ואוכלים מיד.

טיפים

  • ביצה בקן היא ארוחה קטנה בפני עצמה שיכולה לשמש כארוחת בוקר או ערב.
  • כדאי להגיש את המנה עם סלט קטן.