מנה קלאסית מתוך הספר "ילדים מבשלים". מתכון שילדים אוהבים לאכול וגם להכין.
מרכיבים (2 מנות)
- 2 פרוסות לחם לבן
- 1 כף שמן
- 2 ביצים
- 1/4 כפית מלח
אופן ההכנה
- שמים את פרוסות הלחם על הקרש ובעזרת כוס קטנה עושים חור עגול במרכז כל פרוסה.
- מחממים את השמן במחבת. מטגנים את הפרוסות מצד אחד עד שיזהיבו. מחזיקים בידית המחבת עם מטלית סירים והופכים את הפרוסות בעזרת המרית.
- פותחים את הביצה לתוך קערית ושמים את תוכנה בחור של אחת הפרוסות. חוזרים על הפעולה עם הביצה השנייה והפרוסה השנייה. מכסים את המחבת וממשיכים לטגן כ-5 דקות עד שהביצים עשויות.
- מוציאים מהמחבת בעזרת מרית ושמים כל ביצה בקן על צלחת. בוזקים מלח ואוכלים מיד.
טיפים
- ביצה בקן היא ארוחה קטנה בפני עצמה שיכולה לשמש כארוחת בוקר או ערב.
- כדאי להגיש את המנה עם סלט קטן.