אגרול מתוק של בננות - בננה מסוכרת ועטופה בעלה סיגר. קינוח פיליפיני נהדר.

מרכיבים (8 מנות)

  • 4 בננות מוצקות, קלופות
  • 2 כפיות קורנפלור
  • 8 עלי בצק עגולים לאגרול או לסיגר מרוקאי
  • 4 כפות סוכר חום דמררה
  • שמן לטיגון עמוק

להגשה

  • רוטב מייפל
  • שומשום קלוי

אופן ההכנה

  1. חוצים את הבננות לרוחב. ממיסים את הקורנפלור בכף וחצי מים קרים לקבלת משחה לבנה ללא גושים שתשמש להדבקת האגרול.
  2. מניחים עלה בצק במרכז משטח עבודה וזורים חצי כף סוכר במרכז העיגול. מגלגלים בתוך הסוכר חצי בננה כדי לצפותה מכל הכיוונים.
  3. מורחים את שולי העלה ב"משחת הקורנפלור". מגלגלים וסוגרים את הבצק סביב חצי הבננה כמו מעטפה, בצורה מהודקת. מקפידים שהחלקים המרוחים בקורנפלור יהיו מהודקים ויסגרו אותו. ניתן למרוח עוד ממשחת הקורנפלור במקום בו הבצק עשוי להיפתח.
  4. מחממים שמן לטיגון עמוק. כשכל האגרולים מוכנים והשמן חם מאוד, מטגנים אותם טיגון קצר עד להזהבה ומעבירים מיד למגבת נייר.
  5. את האגרולים ניתן להגיש שלמים או חתוכים באלכסון לרוחב. לאחר החיתוך משעינים חצי אחד על השני כדי לחשוף את הבננה.
  6. מפזרים מעל האגרול שומשום קלוי ורוטב מייפל.

טיפ

לגיוון ניתן לצפות את הבננות בשוקולד במקום בסוכר דמררה. לשם כך ממיסים 150 גרם שוקולד מריר, חוצים את הבננות לרוחב ומגלגלים בשוקולד המומס. שומרים בקירור עד שהשוקולד מתקשה וממשיכים על פי המתכון.