מרכיבים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ)

לאגסים

  • 6 אגסים קלופים וחצויים
  • 250 גרם (1 כוס + 1/2 2 כפות) סוכר
  • 500 מ"ל מים
  • 200 גרם תותים טריים מרוסקים בבלנדר
  • 1/2 תפוז מגורד

לתחתית

  • 120 גרם (1/2 כוס + 1 כף) סוכר
  • 120 גרם חמאה קרה
  • 180 גרם (1 כוס + 4 כפות) קמח
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל

למלית הריקוטה

  • 500 גרם גבינת ריקוטה
  • 250 גרם (2 כוסות + 1 כף) אבקת סוכר
  • 40 גרם (6 כפות) קורנפלור
  • 5 חלמונים
  • 1/4 לימון מגורד
  • 1 כף תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 5 חלבונים

אופן ההכנה

האגסים

  1. מרתיחים סוכר ומים יחד עם גרידת התפוז ורסק התות.
  2. מוסיפים את האגסים, ומרתיחים על להבה נמוכה במשך 5 דקות.
  3. מכבים את האש ומכסים את הסיר. מניחים למשך 20 דקות.

התחתית

  1. מערבלים את כל חומרי התחתית במג'ימיקס במשך כמה שניות עד שנוצרים פירורים.
  2. מהדקים חצי מכמות הפירורים לתוך תבנית בקוטר 26 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. את החצי השני שומרים בקירור.
  3. אופים אפייה ראשונה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 7-8 דקות, עד להתחלה של קבלת צבע. מצננים.

המלית

  1. מעבדים במג'ימיקס את גבינת הריקוטה, אבקת הסוכר, הקורנפלור, החלמונים וחומרי הטעם עד לקבלת עיסה חלקה לגמרי. מעבירים את התערובת לקערה עגולה.
  2. בקערה נפרדת מקציפים את החלבון לקצף קל ועדין (לא קצף קשה שמתפרק). מקפלים לתוך תערובת הגבינה עם מקצף יד, בתנועות עדינות (לא בהכרח איטיות). לסיום הקיפול אפשר לעבור עם מרית.

הרכבת הפאי

  1. יוצקים את המלית המוכנה לתוך התבנית. מיישרים מעט עם המרית.
  2. מסננים את האגסים ומסדרים על המלית. מפזרים את הפירורים שנשארו.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 25 דקות. מצננים, ומפזרים אבקת סוכר מלמעלה.