פוקצ`ה נפלאה עשויה מבצק שמרים עם רוזמרין, ועליה - גבינה בולגרית ופלפלים. התוצאה - ריחנית, צבעונית ויפהפיה.

מרכיבים (לתבנית תנור מרובעת)

לבצק

  • 1/2 3 כוסות קמח + 3 כפות (520 גרם) קמח לחם לבן
  • 1/2 שקית שמרית
  • 50 מ"ל שמן זית
  • 300 מ"ל מים
  • 5 גרם מלח
  • 1 כף רוזמרין קצוץ דק

למלית

  • 50 גרם עגבניות מיובשות בשמן זית, קצוצות
  • 1 פלפל ירוק חתוך לטבעות
  • 1 פלפל צהוב חתוך לטבעות
  • 1 גמבה (פלפל אדום) חתוכה לטבעות
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 בצל סגול חתוך לטבעות
  • 150 גרם עגבניות שרי חצויות
  • 250 גרם פרוסות או קוביות גבינה בולגרית
  • 2 כפות טימין טרי
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף מלח אטלנטי
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

הבצק

  1. מערבבים את השמרים והקמח. מוסיפים מים, שמן זית (לא לערבב את השמרים ישירות עם שמן הזית) ולשים במיקסר דקה במהירות נמוכה עם וו לישה.
  2. מוסיפים מלח, לשים 2 דקות במהירות נמוכה, ומוסיפים רוזמרין.
  3. לשים 3 דקות במהירות בינונית, מעבירים את הבצק למשטח מקומח ויוצרים ממנו כדור.
  4. מניחים על מגש מקומח, מכסים בקמח ומכסים בניילון נצמד. משאירים במנוחה במשך 40 דקות.
  5. אחרי 40 דקות דופקים על הבצק עם יד שטוחה כדי להוציא ממנו את האוויר ומרדדים על משטח מקומח לצורת מרובע בגודל התבנית. מורחים על הבצק שכבה דקה של שמן זית.

המלית

  1. מפזרים על הבצק את העגבניות המיובשות הקצוצות.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים לו בצל ושום. מוסיפים פלפלים וגמבה, וממשיכים להקפיץ לזמן קצר מאוד. מוסיפים את עגבניות השרי, הטימין, המלח והפלפל, מצננים מעט.
  3. מפזרים על הבצק, מניחים פרוסות או קוביות גבינה בולגרית ומפזרים גבינת פרמזן מגוררת.
  4. מתפיחים בטמפרטורת החדר במשך 40 דקות
  5. מחממים תנור ל-200 מעלות. אופים במשך 10-12 דקות. מצננים ומגישים.