מרכיבים (2 קרנצים של 30 ס"מ)
לבצק (ל-3 קרנצים)
- 5 כוסות פחות 6 כפות (500 גרם) קמח לחם לבן
- 1/2 שקית שמרית
- 170 מ"ל מים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 2 ביצים בגודל L
- 250 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר
- 1/4 לימון מגורד
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כפית מלח
למלית (ל-2 קרנצים)
- 1/2 1 כוסות (150 גרם) סוכר
- 150 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים
- 1/2 כפית גרידת תפוז
- 1/4 כפית אבקת קינמון
- 2 כפות פירורי עוגה או ביסקוויטים טחונים (לפי הצורך)
- 2 חלבונים מביצה בגודל L
אופן ההכנה
הבצק
- מערבבים את הקמח והשמרית. מוסיפים סוכר, ביצים, חמאה, גרידת לימון ווניל, לשים במשך דקה במהירות נמוכה.
- מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת במהירות נמוכה. מגרדים היטב את דופן הקערה ולשים 4 דקות במהירות בינונית.
- מוציאים את הבצק למשטח מקומח ואוספים אותו לכדור. מקמחים ומכסים בניילון נצמד. מניחים ל-40 דקות בטמפרטורת החדר.
- דופקים חזק על הבצק עם יד שטוחה כדי להוציא את האוויר, מקפלים את הבצק למעטפה ומגלגלים לכדור. מחזירים למגש מקומח, מקמחים, מכסים בניילון נצמד ומקררים במשך שעה אחת.
המלית
- מערבבים את הסוכר, אגוזי הלוז, פירורי העוגה, גרידת התפוז ואבקת הקינמון.
- מוסיפים חלבון אחד, מערבבים עם כף עץ היטב, ואז מוסיפים את החלבון השני. מערבבים היטב ומקררים.
הקרנץ
- מרדדים 1/3 מהבצק לגודל 20x30 ס"מ
- מורחים כ-1/2 מהמלית על הבצק, ומגלגלים לרולדה.
- חוצים את הרולדה לאורך באמצע וקולעים צמה. מהדקים את הקצוות ומניחים בתוך תבנית עגולה עם חור או בתבנית אינגליש קייק.
- חוזרים על התהליך עם 1/3 נוסף מהבצק ועם יתרת המלית (את שארית הבצק אפשר להקפיא ולפני השימוש להפשירה במקרר).
- מתפיחים בטמפרטורת החדר במשך שעה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-25 דקות - אך לא יותר מ-30 דקות. מצננים במשך 10 דקות.
- מצפים בריבת משמש חמה. אפשר לפזר מעט ברס (אגוזים מקורמלים).