מרכיבים

  • 200 גרם חמאה או מרגרינה רכה
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 150 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים
  • 200 גרם (1 כוס + 6 כפות) קמח
  • קורט מלח
  • כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית אבקת קינמון
  • קליפה מגוררת מ-1/4 לימון

לציפוי

  • 100 גרם פלחי שקדים לבנים או שבבי אגוזי לוז

אופן ההכנה

  1. מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר וחומרי הטעם (מלח, תמצית וניל, קינמון וגרידת לימון).
  2. ברגע שהחמאה מתאחדת עם הסוכר וחומרי טעם מחליפים את וו הגיטרה במקצף. מקציפים במהירות נמוכה ומוסיפים לסירוגין את הביצה, החלמון וכמחצית מהקמח תוך כדי הקצפה. מדי פעם מפסיקים את ההקצפה ומגרדים את דופן הקערה.
  3. מוסיפים לקערה את הקמח שנותר יחד עם האגוזים הטחונים. מגרדים את דופן הקערה ואת תחתיתה ומקציפים עד שכל החומרים מתאחדים.
  4. מפזרים בצפיפות את פלחי השקדים על משטח העבודה.
  5. מעבירים את הקציפה לשקית זילוף ומזלפים גושים קטנים (בגודל של אגוז מלך) על שבבי השקדים (לחלופין, אפשר לקרוץ מהקציפה גושים קטנים באמצעות כפית).
  6. מגלגלים מעט כל גוש, כדי שיצופה בשבבי שקדים מכל צדיו.
  7. מניחים את העוגיות בתבנית מצופה בנייר אפייה, עם רווחים של שני אצבעות ביניהן.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ-12-14 דקות, עד לקבלת צבע חום בהיר. מצננים, ולאחר מכן מפזרים אבקת סוכר.