גרסה דלת שומן וסוכר של העוגיות האיטלקיות המסורתיות. מומלץ לטבול אותן בספל קפה חם, כי הן קשות מטבען.

מרכיבים (20 עוגיות)

  • 2/3 כוס שקדים רגילים (עם הקליפה החומה)
  • ¼ 2 כוסות קמח רב שימושי של שטיבל
  • ½ 1 כפיות אבקת אפייה קורט מלח
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • ½ כוס סוכר חום מוזהב
  • 2 ביצים טרופות, רצוי אורגניות
  • 2 כפות ליקר שוקולד או ליקר אחר שאוהבים, או אספרסו חזק.

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל‭180-‬ מעלות.
  2. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. מחממים מחבת וקולים את השקדים כ‭5-‬ דקות. מצננים וטוחנים אותם במעבד מזון טחינה דקה. מנפים לקערה קמח, אבקת אפייה ומלח.
  3. חותכים את החמאה לחתיכות קטנות ולשים בעדינות – במיקסר או בידיים – עם הקמח, עד לקבלת תערובת פירורית.
  4. מוסיפים סוכר ושקדים ובוחשים. יוצרים גומה באמצע התערובת ומוסיפים ביצים טרופות וליקר. מערבבים עד לקבלת בצק יציב, מעבירים אותו למשטח מקומח ולשים כמה רגעים.
  5. יוצרים שני מלבנים קטנים ברוחב ‭6 1/2‬ ס"מ. מניחים אותם בתבנית האפייה ואופים 20 דקות, עד שהם שחומים קלות.
  6. מוציאים מהתנור, מצננים 5 דקות וחותכים לרוחב בעזרת סכין משוננת לפרוסות בגודל ‭1 1/2‬ ס"מ. מחזירים לתבנית עם הצד החתוך כלפי מטה ואופים עוד 10 דקות, עד שהעוגיות זהובות ויבשות. שומרים בצנצנת סגורה הרמטית כ‭24-‬ שעות לפני שמגישים (אם מצליחים להתאפק‭.(‬