לחולי צליאק אסור להיחשף לגלוטן (חלבון החיטה) ולכן אטריות אורז הן אפשרות מצוינת עבורם. גם לאחרים שחשים כי עיכול החיטה קשה להם או מעדיפים לא לאכול אטריות העשויות מקמח לבן, כדאי לשלב את אטריות האורז בתפריט.

מרכיבים (4 מנות)

  • 1 חבילה ‭300)‬ גרם) אטריות אורז דקות
  • 1 נתח סלמון טרי, נקי מעור ומעצמות במשקל 400 גרם
  • 2 כפות‭30)‬ מ"ל) שמן
  • 2 בצלים בינוניים, קלופים ופרוסים דק
  • 2 פלפלים בצבעים שונים, חתוכים לרצועות
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 כף כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
  • ‭1/2‬ כפית שמן שומשום
  • 4 כפות ‭60)‬ מ"ל) רוטב סויה איכותי
  • 1 כף ‭15)‬ מ"ל) רוטב צ'ילי מתוק מוכן

אופן ההכנה

  1. מניחים את אטריות האורז בקערה ויוצקים מעל מים עד כיסוי. שורים למשך 5 דקות, או על פי הוראות היצרן.
  2. חותכים את נתח הסלמון לקוביות בגודל 2 ס"מ.
  3. מחממים את השמן בווק או במחבת טפלון על להבה גבוהה ומטגנים את הבצל והפלפלים תוך ערבוב עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את השום ומערבבים.
  4. מוסיפים את קוביות הסלמון ומטגנים-מערבבים ‭4-3‬ דקות.
  5. מסננים את האטריות ומוסיפים אותן לווק. מערבבים קלות, מוסיפים את הכוסברה (או הפטרוזיליה‭,(‬ שמן השומשום, רוטב הסויה ורוטב הצ'ילי המתוק ומגישים.