מרכיבים (תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ)

לבצק

  • ‭2 1/2‬ כוסות ‭350)‬ גרם) קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • ‭1/4‬ כוס מי קרח

למלית

  • 7 תפוחים
  • מיץ מ‭1-‬ לימון
  • 2 כפות ‭20)‬ גרם) קמח
  • 1 כוס ‭200)‬ גרם) סוכר
  • 1 כפית גדושה קינמון טחון
  • ‭1/4‬ כפית אגוז מוסקט מגורר
  • ‭1/4‬ כפית מלח 2 כפות חמאה

להברשה

  • 1 ביצה, טרופה

לזרייה

  • 1 כף סוכר

אופן ההכנה

הבצק

  1. משמנים את התבנית.
  2. שמים במכל מעבד המזון את הקמח, המלח, הסוכר והחמאה ומעבדים רק עד שמתקבלים פירורים. תוך כדי פעולת המעבד מוסיפים את המים, כף בכל פעם, ומעבדים עד שהבצק מתאחד ולא יותר.
  3. מפסיקים את פעולת המעבד. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה, מחלקים את הבצק לשני כדורים, ומרדדים אותם על הנייר לעיגול בעובי של חצי ס"מ ובקוטר 30 ס"מ.
  4. מעבירים את אחד העלים לתבנית ומהדקים לתחתית.
  5. עוטפים בניילון נצמד, עוטפים גם את העלה השני בניילון ומאחסנים את שניהם במקרר למשך שעה.

המלית

  1. קולפים את התפוחים, מרחיקים את הליבה, פורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ וחוצים אותן לרוחבן. מעבירים לקערה עם מיץ הלימון ומערבבים.
  2. מוסיפים את כל שאר מרכיבי המלית לבד מהחמאה ומערבבים.

הרכבת העוגה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות‭(‬‭
  2. מוציאים את עיגולי הבצק מהמקרר, מניחים על הבצק שבתבנית את המלית, מפזרים קוביות קטנות מהחמאה על פניה ומכסים בעלה הבצק השני. צובטים את שולי הבצק, מברישים בביצה הטרופה וזורים את הסוכר.
  3. בעזרת סכין חדה ומקומחת, יוצרים חתכים סביב מרכז העוגה (הם ישמשו ליציאת אדים במהלך האפייה‭.(‬
  4. אופים כשעה עד שהבצק שחום והתפוחים רכים (אם הבצק משחים לפני תום האפייה מכסים ברדיד אלומיניום וממשיכים לאפות).
  5. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.