מרכיבים
לאורז
- 1 כוס אורז מלא
- 2 כוסות מים
- 1/4 כפית מלח
לירקות
- 1/2 חציל פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- 1/2 דלורית קלופה ופרוסה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
- 1 קישוא טרי וקשה פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- 1/2 גמבה, ללא הגרעינים
- 10 צימוקים (רצוי בהירים), שרויים במים לשעה וקצוצים
- 2־3 כפות עירית קצוצה
- 1 כף נענע קצוצה
- מיץ מ-1 לימון
- 2 כפות שמן זית מלח, פלפל טחון טרי
אופן ההכנה
- האורז: שוטפים את האורז (כדי להיפטר מעודפי עמילן), שמים בסיר עם המים והמלח ומבשלים כ-20 דקות עד שהוא מתרכך, אך לא יתר על המידה. מצננים ומפרידים מעט בין הגרגרים במזלג.
- מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- הירקות הקלויים: מסדרים את הירקות על התבנית וקולים בתנור עד הזהבה או עד שנוצרים מעט כתמי חריכה עדינים. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי. חותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ.
- ההרכבה: מאחדים בקערה את האורז, הירקות ועשבי התיבול, מתבלים במיץ הלימון, בשמן הזית, במלח ובפלפל ומערבבים בעדינות ונזהרים שלא לשבור את גרגרי האורז. מגישים מיד או מכסים ומאחסנים במקרר (עד 5 שעות) ומגישים קר.