כלים
- תבנית מוארכת בגודל 20X10 ס"מ או 8 מאפינס בתבנית שקעים גדולים
מרכיבים
- 1כוס (140 גרם) קמח לבן
- 1 כוס (140 גרם) קמח תירס
- 1 1/2 כפיות אבקת אפייה
- 1/4 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 1 כוס (200 מ"ל) רוויון
- 1/4 כוס שמן
- 1 ביצה, טרופה
- חמאה, לשימון התבנית
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני– גבוה (190 מעלות) ומשמנים את התבנית או את השקעים.
- שמים בקערה את שני סוגי הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הסוכר והמלח, ומערבבים. בקערה נפרדת, שמים את הרוויון, השמן והביצה, טורפים לעיסה אחידה ויוצקים לקערת המרכיבים היבשים. מערבבים בכמה תנועות קצרות, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- יוצקים את העיסה לתבנית או לשקעים ואופים 15 דקות למאפינס או 20 דקות ללחם, עד הזהבה. מגישים חם.
לגיוון
בסוף סעיף 2 מוסיפים לעיסה 1 כוס גרגירי תירס טרי או חצי כוס גבינת צ'דר מגוררת או 1 כפית רוזמרין קצוץ או 1 קליפת לימון מגוררת או חצי כוס בצל קצוץ מטוגן עד השחמה.