מרכיבים (16 כדורים)

  • ‭2/3‬ כוס אורז עגול לריזוטו
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום
  • ‭2/3‬ כוס (‭80‬ גרם) אפונה מוקפאת
  • ‭2/3‬ כוס (‭50‬ גרם) גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 ביצים
  • 2 כפות אורגנו מיובש
  • מעט מלח
  • שמן, לטיגון

למלית

  • 100 גרם גבינה צהובה, חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ

לציפוי

  • 1 כוס פירורי לחם

אופן ההכנה

  1. האורז: מבשלים את האורז לפי ההנחיות על גבי האריזה (גרגרי האורז נדבקים אחד לשני). מצננים מעט בטמפרטורת החדר.
  2. יוצקים את שמן הזית למחבת ומחממים. מוסיפים את השום והאפונה ומטגנים קלות, עד לריכוך האפונה. מסירים מהכיריים ומוסיפים לאורז הפושר. מוסיפים את גבינת הפרמזן, הביצים, האורגנו והמלח ומערבבים היטב.
  3. המלית: בידיים רטובות, צרים מהאורז כדורים בקוטר כ-3 ס"מ. נועצים בכל כדור ריבוע גבינה צהובה ודואגים שיהיה עטוף היטב מכל הצדדים, כדי שהגבינה לא תצוץ החוצה.
  4. הציפוי: מניחים את פירורי הלחם על צלחת ומגלגלים את הכדורים עד שהם מכוסים לחלוטין בפירורים.
  5. הטיגון: יוצקים את השמן למחבת לטיגון עמוק ומחממים. מטגנים את הכדורים עד הזהבה. מגישים מיד.