מרכיבים (16 כדורים)
- 2/3 כוס אורז עגול לריזוטו
- 2 כפות שמן זית
- 4 שיני שום
- 2/3 כוס (80 גרם) אפונה מוקפאת
- 2/3 כוס (50 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
- 2 ביצים
- 2 כפות אורגנו מיובש
- מעט מלח
- שמן, לטיגון
למלית
- 100 גרם גבינה צהובה, חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
לציפוי
- 1 כוס פירורי לחם
אופן ההכנה
- האורז: מבשלים את האורז לפי ההנחיות על גבי האריזה (גרגרי האורז נדבקים אחד לשני). מצננים מעט בטמפרטורת החדר.
- יוצקים את שמן הזית למחבת ומחממים. מוסיפים את השום והאפונה ומטגנים קלות, עד לריכוך האפונה. מסירים מהכיריים ומוסיפים לאורז הפושר. מוסיפים את גבינת הפרמזן, הביצים, האורגנו והמלח ומערבבים היטב.
- המלית: בידיים רטובות, צרים מהאורז כדורים בקוטר כ-3 ס"מ. נועצים בכל כדור ריבוע גבינה צהובה ודואגים שיהיה עטוף היטב מכל הצדדים, כדי שהגבינה לא תצוץ החוצה.
- הציפוי: מניחים את פירורי הלחם על צלחת ומגלגלים את הכדורים עד שהם מכוסים לחלוטין בפירורים.
- הטיגון: יוצקים את השמן למחבת לטיגון עמוק ומחממים. מטגנים את הכדורים עד הזהבה. מגישים מיד.