האפונה היא קטנית, ועם זאת, כמעט אינה גורמת לאי נוחות במערכת העיכול. כקטנית היא תורמת לתפריט פחמימות וחלבונים ולכן בשילוב עם דגנים (כמו אורז למשל) מהווה תחליף צמחוני למנה בשרית. בנוסף, היא גם עשירה בכלורופיל – הפיגמנט הצמחי, שיחד עם תכולת ברזל יפה תורמים לשיפור אנמיה.

מרכיבים (6 מנות)

  • 6 פטריות אוזנייה (להשיג בחנויות טבע ובחלק מהמרכולים) או פטרייה מיובשת אחרת
  • 1 כוס אפונה מוקפאת
  • 1 כף שמן קנולה
  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • ‭2 1/2‬ כוסות מים רותחים
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • פלפל שחור טחון
  • 4 כפות רוטב סויה
  • ‭1/2‬ כפית סוכר
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
  • 2 טיפות שמן שומשום
  • זרעי שומשום שחור נבטי אפונה לקישוט

אופן ההכנה

  1. הפטריות: שמים את הפטריות בקערה חסינת חום, מכסים במים רותחים ושורים 30 דקות. מסננים וחותכים לרצועות דקיקות.
  2. האפונה: שמים את האפונה בקערה חסינת חום ויוצקים עליה מים רותחים. מסננים.
  3. האורז: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז ומטגנים כ-3 דקות, תוך ערבוב. מוסיפים שתיים וחצי כוסות מים רותחים, את המלח והפלפל, מכסים ומנמיכים את להבת הכיריים לנמוכה ביותר. מבשלים 12 דקות. מכבים את להבת הכיריים ומשהים 10 דקות נוספות, כשהסיר עדיין מכוסה. מסירים את מכסה הסיר ומפרידים את גרגרי האורז במזלג. מעבירים לקערה.
  4. מוסיפים לקערת האורז החם את רוטב הסויה, הסוכר, השום ושמן השומשום ומערבבים.
  5. ההגשה: מעטרים בשומשום ובנבטי האפונה ומגישים חם.