מתכון של איתן רביב מנתניה.

מרכיבים

לאורז

  • 1 כוס אורז
  • 2 כוסות מים

לבשר והשקדים

  • 1 בצל קצוץ
  • 6-5 שיני שום קצוצות או כתושות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כוס שקדים
  • מים רותחים
  • 1 כפית שמן זית

אופן ההכנה

  1. מבשלים את האורז במים עד שהוא רך. מפזרים אותו על גבי צלחת הגשה.
  2. במחבת מטגנים את הבצל בשמן עד שרך ומבריק, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה תוך ערבוב.
  3. מוסיפים למחבת את הבשר הטחון וממשיכים לטגן תוך ערבוב והפרדת חלקי הבשר במזלג.
  4. מוסיפים את התבלינים ומטגנים עד שהבשר מטוגן אבל לא שרוף.
  5. מפזרים את הבשר על גבי האורז שבצלחת ההגשה.
  6. משרים את השקדים במים רותחים כמה דקות, מסננים ומקלפים (אם חלק מהשקדים לא מתקלף משרים אותם שוב במים רותחים לכמה דקות). מייבשים את השקדים, מטגנים אותם במעט שמן זית ומפזרים אותם על פני הבשר והאורז שבצלחת ההגשה.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר