תוספת אקזוטית ומפתיעה לכל ארוחה. אפשר גם להגיש על אורז כמנה עיקרית.

מרכיבים (4 מנות)

  • 1 קילו תרד טרי או 800 גרם תרד קפוא מופשר
  • ¾ כוס קוקוס טחון (או שבבי קוקוס)
  • 1 כפית כמון
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כפית מלח ים גס
  • 1 כף או יותר פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)
  • ¼ כוס מים
  • 2 כפות שמן קנולה או שמן בוטנים
  • 1 כפית זרעי חרדל
  • 1 כוס בצל שאלוט קצוץ (או רגיל או שילוב של שניהם)
  • 1 פלפל אדום חריף מיובש (לא חובה)
  • 6-5 עלי קארי מיובשים (לא חובה)

אופן ההכנה

  1. אם משתמשים בתרד טרי שוטפים היטב מסננים וקוצצים דק אם משתמשים בתרד קפוא מופשר, סוחטים מסננים וקוצצים.
  2. מערבבים בקערה קוקוס, כמון, כורכום, מלח, פלפל ירוק ומים. במחבת גדולה עם מכסה מחממים את השמן ומוסיפים את זרעי החרדל. קולים על אש בינונית עד שהם משמיעים רחש ומפיצים ניחוח.
  3. מוסיפים אל השאלוט פלפל אדום חריף ועלי קארי ומטגנים כ-2 דקות עד שהשאלוט מתרכך אך לא מזהיב.
  4. מוסיפים את התרד מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-גבוהה 5־8 דקות (אם משתמשים בתרד קפוא מבשלים רק 3-2 דקות)
  5. מערבבים מדי פעם מוסיפים את תערובת הקוקוס וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב מתמיד כ-5 דקות או עד שהתרד רך ומוכן. מכבים, טועמים ומתקנים תיבול מגישים חם.