תוספת אקזוטית ומפתיעה לכל ארוחה. אפשר גם להגיש על אורז כמנה עיקרית.
מרכיבים (4 מנות)
- 1 קילו תרד טרי או 800 גרם תרד קפוא מופשר
- ¾ כוס קוקוס טחון (או שבבי קוקוס)
- 1 כפית כמון
- ¼ כפית כורכום
- 1 כפית מלח ים גס
- 1 כף או יותר פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)
- ¼ כוס מים
- 2 כפות שמן קנולה או שמן בוטנים
- 1 כפית זרעי חרדל
- 1 כוס בצל שאלוט קצוץ (או רגיל או שילוב של שניהם)
- 1 פלפל אדום חריף מיובש (לא חובה)
- 6-5 עלי קארי מיובשים (לא חובה)
אופן ההכנה
- אם משתמשים בתרד טרי שוטפים היטב מסננים וקוצצים דק אם משתמשים בתרד קפוא מופשר, סוחטים מסננים וקוצצים.
- מערבבים בקערה קוקוס, כמון, כורכום, מלח, פלפל ירוק ומים. במחבת גדולה עם מכסה מחממים את השמן ומוסיפים את זרעי החרדל. קולים על אש בינונית עד שהם משמיעים רחש ומפיצים ניחוח.
- מוסיפים אל השאלוט פלפל אדום חריף ועלי קארי ומטגנים כ-2 דקות עד שהשאלוט מתרכך אך לא מזהיב.
- מוסיפים את התרד מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-גבוהה 5־8 דקות (אם משתמשים בתרד קפוא מבשלים רק 3-2 דקות)
- מערבבים מדי פעם מוסיפים את תערובת הקוקוס וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב מתמיד כ-5 דקות או עד שהתרד רך ומוכן. מכבים, טועמים ומתקנים תיבול מגישים חם.