לקאפונטה יש עשרות גרסאות, וכולן טעימות מאוד. זו גרסה פשוטה ורב־שימושית במיוחד: אפשר להגיש אותה כסלט קר או כתוספת חמה למנה עיקרית או לפסטה.
מרכיבים (6 מנות)
- 1 חציל גדול או 2 בינוניים
- מלח גס
- שמן זית מעורב בשמן קנולה
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 3 גבעולי סלרי אמריקאי, פרוסים דק
- 2 כפות סוכר חום
- ¼ כוס חומץ בן יין אדום
- 3 עגבניות
- 1 כוס זיתים ירוקים, מגולענים וחצויים
- ¼ כוס צלפים מסוננים (לא חובה)
- ¼ כוס צימוקים בהירים
- מלח
- פלפל שחור גרוס טרי
להגשה
- פטרוזיליה קצוצה
- אגוזי מלח קצוצים גס
אופן ההכנה
- מסירים את קצות החצילים. חותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ. מניחים במסננת וזורים מלח גס. משהים לשעה, שוטפים ומייבשים היטב במגבת בד.
- מחממים במחבת גדולה שמן לטיגון חצי עמוק על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים את קוביות החצילים ומטגנים קלות, תוך כדי ערבוב, עד שהן זהובות מכל הצדדים. מוציאים ומניחים על מגבות נייר, לספיגת השמן העודף.
- חולטים את העגבניות במים רותחים כחצי דקה. מעבירים לקערה עם מי קרח לכמה שניות, מוציאים ומקלפים את הקליפה. קוצצים גס.
- יוצקים לסיר גדול 2 כפות שמן. מוסיפים את הבצל והסלרי ומטגנים 3-2 דקות. מוסיפים את הסוכר, מערבבים היטב ומטגנים דקה נוספת.
- מוסיפים את שאר החומרים, פרט לחצילים, מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות, עד שהרוטב מסמיך.
- מוסיפים את החצילים, מערבבים בעדינות ומבשלים 10 דקות נוספות. מגישים חם או קר, עם פטרוזיליה קצוצה ואגוזי מלך מעל.