לקאפונטה יש עשרות גרסאות, וכולן טעימות מאוד. זו גרסה פשוטה ורב־שימושית במיוחד: אפשר להגיש אותה כסלט קר או כתוספת חמה למנה עיקרית או לפסטה.

מרכיבים (6 מנות)

  • 1 חציל גדול או 2 בינוניים
  • מלח גס
  • שמן זית מעורב בשמן קנולה
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 3 גבעולי סלרי אמריקאי, פרוסים דק
  • 2 כפות סוכר חום
  • ¼ כוס חומץ בן יין אדום
  • 3 עגבניות
  • 1 כוס זיתים ירוקים, מגולענים וחצויים
  • ¼ כוס צלפים מסוננים (לא חובה)
  • ¼ כוס צימוקים בהירים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי

להגשה

  • פטרוזיליה קצוצה
  • אגוזי מלח קצוצים גס

אופן ההכנה

  1. מסירים את קצות החצילים. חותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ. מניחים במסננת וזורים מלח גס. משהים לשעה, שוטפים ומייבשים היטב במגבת בד.
  2. מחממים במחבת גדולה שמן לטיגון חצי עמוק על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים את קוביות החצילים ומטגנים קלות, תוך כדי ערבוב, עד שהן זהובות מכל הצדדים. מוציאים ומניחים על מגבות נייר, לספיגת השמן העודף.
  3. חולטים את העגבניות במים רותחים כחצי דקה. מעבירים לקערה עם מי קרח לכמה שניות, מוציאים ומקלפים את הקליפה. קוצצים גס.
  4. יוצקים לסיר גדול 2 כפות שמן. מוסיפים את הבצל והסלרי ומטגנים 3-2 דקות. מוסיפים את הסוכר, מערבבים היטב ומטגנים דקה נוספת.
  5. מוסיפים את שאר החומרים, פרט לחצילים, מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות, עד שהרוטב מסמיך.
  6. מוסיפים את החצילים, מערבבים בעדינות ומבשלים 10 דקות נוספות. מגישים חם או קר, עם פטרוזיליה קצוצה ואגוזי מלך מעל.