ממולאים נפלאים למתחילים – קלים וטעימים. הפטריות יכולות לשמש על תקן מתאבן, מנה עיקרית או תוספת, תלוי כמה תוכלו לאכול.

מרכיבים (12 מנות)

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 350 גרם טופו
  • ½ כפית רוזמרין קצוץ
  • 2 עגבניות קטנות בשלות, קצוצות דק
  • 1/3 כוס אגוזי פקאן טחונים
  • ½ כפית חומץ בלסמי
  • 2 כפות רסק עגבניות (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור
  • 12 פטריות שמפיניון שטופות (ללא גבעולים)

להגשה

  • ¼ כוס בצל ירוק, קצוץ

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מחממים במחבת רחבה 2 כפות שמן זית עם מעט מלח. מוסיפים בצל ושום ומקפיצים 2 דקות. מפוררים פנימה את הטופו ומקפיצים עוד 5 דקות. מוסיפים רוזמרין ועגבניות ומבשלים על להבה קטנה 10 דקות או עד שהתערובת די יבשה.
  3. מערבבים פנימה אגוזים, חומץ רסק עגבניות )אם רוצים( ומתבלים במלח ובפלפל שחור יוצקים מעל את שארית שמן הזית.
  4. בעזרת כף ממלאים כל פטרייה בתערובת. לוחצים בעזרת גב הכף כדי להדק את המלית פנימה. אופים 20 דקות, מקשטים בבצל ירוק ומגישים.