זה נשמע טוב מכדי להיות אמיתי: עוגה סופר-טעימה, בלי טיפת קמח ותוספת שומן, עשירה מאוד בחלבון ואפילו מהירה וקלה להכנה. וכמובן, כיף לראות את המבטים של אנשים כשהם שומעים ממה העוגה עשויה.
מרכיבים (תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ - 8 מנות)
- 2 כוסות פולי חומוס מבושלים (אפשר להשתמש גם בפולים קפואים שהופשרו או בחומוס משימורים - במקרה שכזה יש לשטוף את הפולים היטב כדי להוציא מהם את המליחות).
- 4 ביצים גדולות
- 1 כוס סוכר חום מוזהב או דמררה
- ½ כפית אבקת אפייה
- קליפה מגוררת מלימון גדול
להגשה
- מיץ מלימון אחד
- 3 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה עגולה בקוטר 22 ס"מ במעט חמאה בתחתית ובדפנות ומרפדים בנייר אפייה. משמנים גם את העיגול במעט חמאה.
- מעבדים את פולי החומוס במעבד מזון לתערובת חלקה. מוסיפים ביצים, סוכר, אבקת אפייה וקליפת לימון. מעבדים בפולסים קצרים.
- יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים במרכז התנור כ־35 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז העוגה יוצא נקי. מצננים על רשת 15 דקות ומחלצים בעדינות מהתבנית. מצננים לטמפרטורת החדר.
- לפני ההגשה, מטפטפים על העוגה מיץ לימון. מפזרים אבקת סוכר דרך מסננת דקה ומגישים.