זה נשמע טוב מכדי להיות אמיתי: עוגה סופר-טעימה, בלי טיפת קמח ותוספת שומן, עשירה מאוד בחלבון ואפילו מהירה וקלה להכנה. וכמובן, כיף לראות את המבטים של אנשים כשהם שומעים ממה העוגה עשויה.

מרכיבים (תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ - 8 מנות)

  • 2 כוסות פולי חומוס מבושלים (אפשר להשתמש גם בפולים קפואים שהופשרו או בחומוס משימורים - במקרה שכזה יש לשטוף את הפולים היטב כדי להוציא מהם את המליחות).
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כוס סוכר חום מוזהב או דמררה
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • קליפה מגוררת מלימון גדול

להגשה

  • מיץ מלימון אחד
  • 3 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה עגולה בקוטר 22 ס"מ במעט חמאה בתחתית ובדפנות ומרפדים בנייר אפייה. משמנים גם את העיגול במעט חמאה.
  2. מעבדים את פולי החומוס במעבד מזון לתערובת חלקה. מוסיפים ביצים, סוכר, אבקת אפייה וקליפת לימון. מעבדים בפולסים קצרים.
  3. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים במרכז התנור כ־35 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז העוגה יוצא נקי. מצננים על רשת 15 דקות ומחלצים בעדינות מהתבנית. מצננים לטמפרטורת החדר.
  4. לפני ההגשה, מטפטפים על העוגה מיץ לימון. מפזרים אבקת סוכר דרך מסננת דקה ומגישים.