סלט יווני קלאסי. אם מגישים אותו כחלק ממאזטים, הוא יספיק גם לשישה סועדים רעבים.
מרכיבים (6 מנות)
- 1 כוס שעועית לבנה גדולה ("בובס")
- ¼ כוס שמן זית משובח
- 1 בצל אדום קטן, פרוס לעיגולים
- 2-3 בצלים ירוקים קצוצים
- 2 כפות פטרוזיליה, שמיר או כוסברה, קצוצים
- 2 כפות חומץ בן יין (או לפי הטעם)
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח (או יותר, או יותר, לפי הטעם)
- ½ כוס זיתים שחורים (לא חובה)
אופן ההכנה
- שוטפים את השעועית ומניחים בסיר עם מים כדי כיסוי. מביאים לרתיחה, מכסים חלקית ומבשלים על אש קטנה עד שהשעועית רכה) שימו לב שלא תהיה רכה מדי! מסננים.
- מוסיפים לשעועית שמן זית ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה את שאר החומרים ומערבבים קלות.
- מניחים לסלט לעמוד כ-30 דקות לפני ההגשה למיזוג הטעמים. את השאריות מאחסנים בכלי סגור במקרר עד שלושה ימים.
טיפ
- הופכים את הסלט לארוחה בפני עצמה: מוסיפים גבינת פטה שתהפוך את הסלט לחלבון משלים (או טונה בשמן זית, מסוננת).