סלט יווני קלאסי. אם מגישים אותו כחלק ממאזטים, הוא יספיק גם לשישה סועדים רעבים.

מרכיבים (6 מנות)

  • 1 כוס שעועית לבנה גדולה ("בובס")
  • ¼ כוס שמן זית משובח
  • 1 בצל אדום קטן, פרוס לעיגולים
  • 2-3 בצלים ירוקים קצוצים
  • 2 כפות פטרוזיליה, שמיר או כוסברה, קצוצים
  • 2 כפות חומץ בן יין (או לפי הטעם)
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח (או יותר, או יותר, לפי הטעם)
  • ½ כוס זיתים שחורים (לא חובה)

אופן ההכנה

  1. שוטפים את השעועית ומניחים בסיר עם מים כדי כיסוי. מביאים לרתיחה, מכסים חלקית ומבשלים על אש קטנה עד שהשעועית רכה) שימו לב שלא תהיה רכה מדי! מסננים.
  2. מוסיפים לשעועית שמן זית ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה את שאר החומרים ומערבבים קלות. ‭
  3. מניחים לסלט לעמוד כ-30 דקות לפני ההגשה למיזוג הטעמים. את השאריות מאחסנים בכלי סגור במקרר עד שלושה ימים.

טיפ

  • הופכים את הסלט לארוחה בפני עצמה: מוסיפים גבינת פטה שתהפוך את הסלט לחלבון משלים (או טונה בשמן זית, מסוננת).