סלט חצילים קלוי בגרסה שונה, מתאימה במיוחד לקיץ: חלבי וחמצמץ, עם תוספת טעם אגוזית. מומלץ להגיש לצד לחם כפרי.
מרכיבים (6 מנות)
- 2 חצילים גדולים
- מיץ מ-½ לימון
- מלח
- פלפל לבן טחון
- ¼ כוס שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כוס יוגורט סמיך 3% שומן לפחות
- 2 כפות שמיר, קצוץ דק
- ½ כוס אגוזי מלך קלויים, קצוצים דק
להגשה
- כף פלפל ירוק חריף קצוץ גס, או כף פטרוזיליה קצוצה גס
- אגוזי מלך קלויים קצוצים גס, לפי הטעם
- שמן זית
אופן ההכנה
- קולים את החצילים על להבה גלויה או מתחת לגריל, עד שהקליפה משחירה והתוך רך מאוד (15-10 דקות.( מצננים מעט ומקלפים את הקליפה החרוכה.
- מעבירים את בשר החצילים לקערה. מועכים בכף עץ למחית גסה. מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח ובפלפל לבן.
- מחממים את שמן הזית במחבת על להבה בינונית ומוסיפים את השום. מטגנים כדקה, רק עד שהוא מתחיל להלבין.
- מוסיפים את השמן החם עם השום לקערת החצילים ומערבבים היטב. מצננים מעט. מוסיפים לקערה את שאר החומרים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מעבירים את הסלט לצלחת הגשה. זורים מעל את הפלפל החריף או את הפטרוזיליה ואת אגוזי המלך. מזליפים מעט שמן זית ומגישים.