תענוג חורפי אמיתי בגרסה מתובלת ובריאה במיוחד: מיץ קרנברי מבריא, הל מרגיע את הקיבה, ציפורן קוטל חיידקים וג'ינג'ר מחזק.

מרכיבים (6 מנות)

  • פיסת קליפת תפוז
  • 15 מסמרי ציפורן
  • 6 כוסות מיץ קרנברי
  • 3 מקלות קינמון
  • 6 תרמילי הל, כתושים קלות
  • 8 פרוסות ג'ינג'ר מסוכר
  • 6 פרוסות תפוחי עץ מיובשים

לקישוט

  • 6 מקלות קינמון
  • פרוסות תפוחי עת מיובשים

אופן ההכנה

  1. נועצים בקליפת התפוז את מסמרי הציפורן. מעבירים לסיר כבד יחד עם כל שאר החומרים חוץ מפרוסות התפוח המיובשות.
  2. מביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה. מנמיכים, מכסים חלקית ומבשלים 15 דקות.
  3. מוסיפים פרוסות תפוח ומבשלים עוד 15 דקות. מוציאים את קליפת התפוז.
  4. מוזגים את הסיידר לכוסות גבוהות. מניחים בכל כוס מקל קינמון ו"משחילים" עליו פרוסת תפוח עץ מיובש.

גיוון

  • מכינים גרסה אלכוהולית – יוצקים לכול כוס 2 כפות קלבדוס (ליקר תפוחים) או ליקר דובדבנים.