מרק סמיך ודשן, עמוס בתבלינים מחממים. העדשים הכתומות אינן זקוקות להשריה מוקדמת והן מתרככות במהירות, מה שהופך אותן אידיאליות לבישול מהיר.

מרכיבים (4 מנות)

  • 3 כפות שמן זית או שמן קנולה
  • 1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות או מגורר
  • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כף משחת קארי אדום או 1 כפית סחוג אדום (לא חובה)
  • 1 כוס עדשים כתומות, שטופות ומסוננות
  • 5 כוסות מים
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 2-3 כפות מיץ לימון טרי
  • 2 כפות כוסברה קצוצה (להגשה)

אופן ההכנה

  1. בסיר בינוני, מערבבים את השמן עם הבצל, השום והכמון. מניחים על להבה בינונית ומטגנים־מערבבים כמה דקות, עד שהבצל מתחיל להזהיב. מוסיפים את משחת הקארי, מערבבים ומטגנים עוד דקה. ‭
  2. מוסיפים לסיר את העדשים והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה ומבשלים על סף רתיחה במשך 25 דקות, עד שהעדשים מתרככות. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומוסיפים מיץ לימון. ‭
  3. יוצקים את המרק לקעריות הגשה וזורים מעל כוסברה קצוצה. מזליפים מעט שמן זית מסביב ומגישים.

טיפ

  • לתוספת חלבון, אפשר להוסיף למרק לפני ההגשה פרוסות ביצים קשות, קוביות טופו או רצועות חזה עוף מבושל.