אפשר לשחק עם מבחר השורשים והכמויות, אבל עצה שלי: אל תוותרו על הארטישוק הירושלמי. הוא מקנה ניחוח מעושן נפלא.

מרכיבים (10-8 מנות)

  • 1 כוס שעועית לבנה יבשה
  • 1 כוס חיטה
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 בצלים גדולים, קצוצים
  • 3 כפות חרדל דיז'ון עם גרגרים
  • ¼ כוס זרעי כוסברה שלמים
  • ½ 1 כפות מלח ים גס
  • 2 כפיות פלפל שחור טחון
  • 2 כפיות כמון
  • 2 גזרים מנוקים, חתוכים ל 3 חתיכות כ"א
  • 1 פארסניפ (לא חובה)
  • 3 בטטות קטנות
  • 5-8 "אצבעות" ארטישוק ירושלמי
  • 12 תפוחי אדמה זעירים או שקית תפודים למיקרוגל

לקישוט

  • פטרוזיליה, עלי בזיליקום או כוסברה

אופן ההכנה

  1. מכסים שעועית במים ומביאים לרתיחה. מרתיחים על אש בינונית 5 דקות. מכבים ומשאירים במים שעה-שעתיים.
  2. מסננים ומעבירים לסיר גדול או לקדרה. מוסיפים את החיטה ומערבבים.
  3. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל על אש בינונית, עד להשחמה. מוסיפים אותו יחד עם החרדל, זרעי הכוסברה והתבלינים לתערובת השעועית והחיטה.
  4. שוטפים ומקרצפים את ירקות השורש היטב, מסירים מהם את הקצוות וחותכים לחתיכות גדולות. מוסיפים לתערובת החיטה יחד עם תפוחי האדמה, הסלרי והשום.
  5. מניחים על תערובת הירקות את הביצים (כדאי לנקב בכל אחת נקב קטן בחלק העליון, למניעת התפוצצות‭.(‬ מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית, מכסים ומבשלים 5 דקות.
  6. מעבירים לתנור שחומם לחום נמוך למשך ‭6-4‬ שעות לפחות או לכל הלילה. בודקים מדי פעם אם יש מספיק נוזלים: מכניסים ידית של כף עץ עד לתחתית הסיר. אם החמין יבש בתחתית, מוסיפים עוד כוס מים רותחים וממשיכים לבשל (לא להוסיף יותר מדי מים‭.(!‬
  7. מקשטים בעשבי תיבול, אם רוצים, ומגישים.

טיפ

  • לקיצור תהליך הבישול של החמין, משתמשים בשעועית לבנה או בפולי חומוס קפואים מופשרים. מבשלים עד שהשורשים והחיטה מוכנים.