הבוקר פורסם כי מעצב האופנה הישראלי קובי הלפרין מקים את המותג הראשון הנושא את שמו, אשר יראה אור בסתיו הקרוב. הלפרין, בוגר שנקר משנת 1998, הוא ממעצבי האופנה הישראלים הבכירים בתעשייה העולמית, למרות שמאז ומתמיד שמר על מקומו מאחורי הקלעים ומיעט להיחשף. עד כה שימש כמנהל קריאטיבי ומעצב ראשי של בית האופנה האמריקאי אלי טהרי ושל מותג האביזרים האמריקאי קנת קול.

>> מוזמנים לעשות לנו לייק בפייסבוק

עם סיום לימודיו בשנקר עבר להתגורר בניו יורק והחל לעבוד בבית אלי טהרי, שם התקדם לתפקיד המעצב הראשי. על עבודתו בבית טהרי אמר הלפרין כי שם למד להעריך איכות, הכיר בחשיבותו העליונה של הייצור והבין כי מדובר, בראש ובראשונה, בעסק לכל דבר ולא בתחביב. בשנת 2011 עזב את בית האופנה של טהרי ובמהרה החל לעבוד כמעצב הראשי של קנת קול. לדבריו, העבודה במותג זה, שאותו עזב בסתיו האחרון, היוותה עבורו השראה גדולה, מפני שכמעצב הוא נלהב מאוד לגבי תחום האקססוריז.

ראש המחלקה לאופנה בשנקר, לאה פרץ, אמרה עליו בעבר ל-Xnet: "קובי היה סטודנט מבריק, טוטאלי מאוד לעבודתו. אני זוכרת שבשנה ב' הוא יצר מכנסיים עשויים 200 חתיכות, שמאוד הרשימו אותנו. הטוטאליות שלו הרשימה אותנו מאוד, והיא לדעתי אינדיקציה לעתיד".

עוד בערוץ האופנה

המותג החדש של הלפרין יתאפיין בסגנון ספורטיבי, והוא הוקם בסיוע קבוצת סיינט רוטשילד, התומכת גם במותגים אלי טהרי, דונה קארן ניו יורק, רייצ'ל רוי, פרנץ' קונקשן ואחרים – רובם ככולם בבעלות יהודית. את קולקציית הביכורים של המותג מייצר הלפרין במספר מקומות שבחר באסיה, ובכוונתו למכור אותה בבתי הכלבו היוקרתיים כמו ברגדורף גודמן, ניימן מרקוס, בלומינגדיילס וסאקס פיפת' אבניו. על הקו החדש שלו אמר הבוקר ל-WWD, "זהו הזמן לטרוף את הקלפים מחדש ולשנות את חוקי המשחק הידועים. אני מעוניין לשנות את האופן בו תעשיית האופנה חושבת על אופנה, ואחרי 16 שנות עבודה בתחום, בגיל 42, אני מרגיש בשל לכך מתמיד".

קולקציית הסתיו הקרוב לנשים, שתהא הראשונה של הלפרין, מתמקדת בחולצות ג'ורג'ט ממשי, עם נפילות טבעיות של הבד או עם הדפסים מקוריים. כמו כן, יהיו בקולקציה שמלות-חולצה עם דיטיילים עדינים, שמלות עם שכבות של בד ושרוולים ארוכים, חצאיות עיפרון מעור, מכנסיים בסגנון פיג'מה, מעילים בתפירה ידנית ועוד. פריטים ראשונים מהקולקציה יגיעו לחנויות כבר באוגוסט הקרוב, והקולקציה כולה תושק בסתיו 2015. המחירים, לדברי הלפרין, ינועו בין 120 דולר לחולצות ועד 550 דולר לפריטי עור.