ביקורה של השחקנית פמלה אנדרסון בישראל לא היה רק ירח דבש רומנטי וטבילה בים המלח. לאנדרסון היו מטרות נוספות, חשובות יותר, כמו להיפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו כדי לגייס את תמיכתו בחוק לאיסור על מכירת פרווה שנמצא בדיונים בכנסת. המפגש לא יצא לבסוף לפועל, אך אנדרסון לא אמרה נואש. הבוקר היא מפרסמת מכתב פומבי לנתניהו, בו היא מבקשת ממנו לתמוך בחוק.

עוד בערוץ האופנה

המכתב ששלחה פמלה אנדרסון לראש הממשלה בנימין נתניהו
המכתב ששלחה פמלה אנדרסון לראש הממשלה בנימין נתניהו

"היה לי הכבוד לבקר בישראל בשבוע שעבר", כותבת אנדרסון. "עליתי למצדה לראות את הזריחה, רחצתי בים המלח וביקרתי בכותל המערבי וביד ושם בירושלים. החוויה היתה מרגשת ושינתה את חיי. כדירקטורית של כבוד ב-PETA, התרגשתי במיוחד לשמוע שארצך שוקלת הצעת חוק לאיסור על מכירת פרווה", כותבת אנדרסון. "אדוני ראש הממשלה, אנא הפעל את כוחך על מנת להפיץ מסר של טוב לב כלפי כל היצורים החיים, על ידי הבעת תמיכה בהצעת החוק. באמצעות השלמת החקיקה, ישראל תשמש דוגמה ומופת של חמלה לשאר מדינות העולם".

פמלה אנדרסון עם חולצה של "מחתרת הפרווה" (באדיבות Ronen Machleb for International Anti Fur Coalition)
פמלה אנדרסון עם חולצה של "מחתרת הפרווה" (באדיבות Ronen Machleb for International Anti Fur Coalition)

השחקנית, פעילה ותיקה במאבק נגד פרוות, מגלה ידע נרחב בהתרחשויות הישראליות בתחום. "לאחרונה התייחסת לנושא ואמרת: 'לצד האחריות שלי כראש ממשלה להגן על החיים שלנו כאן, אני חש מחויבות להגביר את המודעות לנושא של צער בעלי חיים'", היא כותבת לנתניהו. "אנא קח כמה דקות לצפות בסרטון המצורף, שמראה צילום נסתר של בעלי חיים שהוכו, חושמלו ובסופו של דבר פרוותם נפשטה מעורם בעודם בחיים. אני מקווה שתסכים כי האופן שבו בעלי חיים סובלים ומומתים בתעשיית הפרוות, מפר עקרונות יהודיים שאוסרים נחרצות על גרימת סבל מיותר לבעלי חיים. העולם רווי באלימות אנושית מסוגים רבים שקשה מאוד להיאבק בהם, ואולם הטלת איסור על מכירת פרוות היא דרך פשוטה לשים קץ לאלימות חסרת ההיגיון שאנחנו ממיטים על בעלי החיים".

מיוזמי הצעת החוק לאיסור סחר בפרוות: ח"כ ניצן הורוביץ (צילום: עמית מגל  )
מיוזמי הצעת החוק לאיסור סחר בפרוות: ח"כ ניצן הורוביץ (צילום: עמית מגל )

הצעת החוק לאיסור סחר בפרוות הוגשה על ידי חברי הכנסת ד"ר רות קלדרון (יש עתיד) וניצן הורוביץ (מרצ), לצד 40 חברי כנסת נוספים. ההצעה נתמכת על ידי הקואליציה הבינלאומית נגד פרוות, שבראשה עומדת ג'יין הלוי ובה חברים גם הארגונים הישראליים "אנונימוס לזכויות בעלי חיים" ו"תנו לחיות לחיות". אם יעבור החוק, ישראל תצטרף למספר ערים בעולם שכבר אסרו על סחר בפרוות – דבלין ופינגל באירלנד, ומערב הוליווד בארצות הברית. מובילי הצעת החוק האמריקאי, אשר נכנס לתוקפו בספטמבר אשתקד, קיבלו השראה מהצעת החוק בישראל ואף השתתפו בדיונים בנושא בכנסת הקודמת. באיחוד האירופי הוגבל הסחר בפרוות של כלבים וחתולים, וכן נאסר הסחר במוצרי פרוות כלבי ים.

פמלה אנדרסון בקמפיינים של ארגון PETA נגד פרווה
פמלה אנדרסון בקמפיינים של ארגון PETA נגד פרווה

זה אינו המכתב הראשון שאנדרסון כותבת לפרסונה ישראלית. לאחר חשיפת Xnet לפני כשנתיים וחצי כי הדוגמנית בר רפאלי הצטלמה לבושה בפרווה לקמפיין של חברת האופנה הצרפתית בל אייר, פרסמה אנדרסון מכתב פומבי שהופנה לכוכבת הישראלית. "הצטערתי לראות את התמונות בהן את מקדמת פרוות שועל אמיתית, במיוחד לאור הצעת החוק ההיסטורית לאסור סחר פרוות בישראל", כתבה אז אנדרסון. "את ודאי אינך מודעת לכך שחקירות סמויות רבות חשפו כי שועלים, מינק, תנים, ארנבות ואפילו כלבים וחתולים חושמלו, ולעתים קרובות הופשטו חיים מפרוותם. אני מפצירה בך להיות דוגמה לחמלה על ידי הבטחה שלא לקדם שוב סחר פרוות מחריד".