השבועות האחרונים היו עמוסים מאוד עבור כוכב ההיפ הופ ג'יי זי. בשבוע שעבר השיק שון קורי קרטר, שמו האמיתי של המוזיקאי, בושם ראשון בשם Gold בשיתוף פעולה עם בית הכלבו הניו יורקי בארני'ס, ובין לבין הוא מתחזק את מסע ההופעות העולמי שלו לקידום אלבומו האחרון Magna Carta... Holy Grail. מעקב אחר הופעותיו בתקשורת מציג גבר עם פיצול אישיות: מחוץ לבמה, לבוש חולצות מכופתרות וחליפות מחויטות, משדר ג'יי זי תדמית של איש עסקים ממולח (כפי שהוא באמת), ועל הבמה הוא חוזר להיות אותו שון קרטר מהבלוק, עם עליונית קפושון ספורטיבית ושרשרת בלינג מזהב המונחת לו על החזה כמו אבנט החושן של הכהן הגדול. אם תרצו, קריצה לנערים השחורים שצמחו איתו לאורך שני עשורים, בהם הפך לאחד המוזיקאים העשירים ביותר בארצות הברית.

עוד בערוץ האופנה

אופנת הבלינג בלינג של העשור הקודם פינתה את מקומה בשנים האחרונות למגוון סגנונות נוספים באופנת התכשיטים לגברים. הסגנון האתני והבוהמייני, למשל, השתלט מאז על השיח, וגברים רבים מתנאים בשרשראות עץ דקיקות משולבות בחרוזים ואבני חן. עודף הסגנונות הנוכחי מאפשר גם למעצבים צעירים ואסתטיקה חדשה להשתלב בשוק, כמו המראה המחוספס של המעצבת שני יעקובי, הגיאומטריה הנהדרת של גל ברש, הבוהמייניות השיקית שבעבודתה של ליאורה טרגן והתכשיטים החדשים בעיצובו של הסטייליסט והארט דירקטור מארק אורן.

בקולקציית הביכורים של אורן, למשל, תמצאו שני מוטיבים מרכזיים: גולגולות ואיברי מין זכריים. התכשיטים מיועדים לנשים ולגברים, ולמרות שהם יתאימו לטעם מצומצם של חובבי תכשיטים גותיים עם נוכחות, הם משלבים בתוכם הומור, חייתיות, היסטוריה ומשמעויות מיתולוגיות. לדבריו, חיילי האימפריה הרומית נהגו לענוד על צווארם שרשראות של תליונים בצורת איבר מין זכרי, כקמע נגד עין הרע. בתאילנד, לעומת זאת, מסמל תליון דומה סמל לפריון. כך או כך, הקולקציה של אורן הפכה לדיבור חם בברנז'ה, ותוכלו למצוא את הבולבולים שלו על צוואריהם של ניקול ראידמן והשף אייל שני, שמצדו לא חשש לחשוף גם את הבולבול האישי שלו לאחרונה באינסטגרם.

1.הרוחני

צמיד עור עם המילה "ואהבת" עשויה פליז מצופה זהב עם יהלום, 1,400 שקל, ליאורה טרגן, הצורפים 12, יפו, בתיאום מראש בטל' 050-6988434.

אהבנו: את פשטות המסר שמעבירה טרגן: צמיד עור, יהלום קטנטן וחמש אותיות שמעבירות עולם ומלואו.

  (צילום: אורי לבנה)

2. האורבני

צמיד חוליות, 279 שקל, Noamk בעיצובו של עמית קריסטל, להשיג באתר המעצב.

אהבנו: את המראה התעשייתי של הצמיד, שמזכיר לנו שרשרת אופניים, או להבדיל אלפי הבדלות, פס ייצור של מפעל באנגליה של שנות ה-80.

3. המעוצבת

טבעת מלבנית עם שני ברגים בולטים, 400 שקל, גל ברש, דרך יפו 9, תל אביב, טל' 054-6353680.

אהבנו: את המבנה הגיאומטרי של הטבעת, שמציגה חשיבה מעניינת וייחודית בעולם תכשיטי הגברים.

4. גיבור מעמד הפועלים

צמיד חבל עשוי ברגים ממתכת, 90 שקל, נעמי עשת בחנותא, הפרחים 25, רשפון.

אהבנו: את השימוש בחומר כביכול זול ותעשייתי, ליצירת תכשיט אופנתי ועתיר סקס אפיל.

5. האלגנטית

טבעת חותם עשויה זהב 18 קראט, 6,600 שקל, טובי פרבר, בן יהודה 173, תל אביב.

אהבנו: את הקלאסיקה שלנצח מלווה את טבעות החותם, כמו זיכרון נשכח של עולם ישן וטוב יותר.

6. הקולית

שרשרת גורמט כסופה, 150 שקל, שני יעקובי בבוטיק המעצבים, דיזנגוף סנטר, תל אביב.

אהבנו: את הנוכחות הבולטת של שרשת הכסף. נכון, זה נראה כמו קולר של כלב אמסטף, אבל עם הלוק הנכון – קעקועים, חולצה עם שרוולים גזורים, אטיטיוד נונשלנטי – יש מצב שתהפוך לבחור הכי נכון בסביבה.

  (צילום: ניר יפה)

7. ההיפסטרי

תליון מגן דוד עשוי זהב ובתוכו המילה חי, 1,000 שקל, רשת אימפרס.

אהבנו: את הדואליות. מצד אחד, ישראליות לא מתיפייפת: מגן דוד, חי, וכל מה שחסר לנו זה רק זוג כרטיסים למשחק של בית"ר. מצד שני, היפסטרים עם מודעות אסתטית בהפוך על הפוך, כבר מזמן אימצו את תליוני החי, יחד עם נענועי אגן לצלילי זהבה בן ורביצה בבתי קפה עם אג'נדה.

8. הממותג

תליון בדמותו ובעיצובו של קרל לגרפלד, 1,290 שקל, פדני תכשיטנים.

אהבנו: את התליון החמוד בדמותו של קיסר האופנה קרל לגרפלד. מתאים בעיקר לגברים עם חוש הומור מפותח, ולמעריצים מושבעים של ערפדים עם סגנון.

  (צילום: אלכס פרגמנט)

9. הגותית

טבעת גולגולת עשויה כסף, 1,500 שקל, מארק אורן, להשיג בטל' 050-5449538.

אהבנו: את סגנון התכשיטים הגדוש של אורן, שמצליח לבטא בטבעת זו אסתטיקה גותית, סקסיות מרומזת, ולטעמנו, גם לא מעט חוש הומור.

10. הבוהמייני

צמיד חבל שחור עם צדפים מצופים זהב 24 קראט, 1,020 שקל, ליאורה טרגן, הצורפים 12, יפו, בתיאום מראש בטל' 050-6988434.

אהבנו: את המראה החצי נאיבי של הצמיד והחיבור בין חומר "גבוה" (ציפוי זהב 24 קראט) לחומר "נמוך" (צדפים מהים). פריט שבשנה האחרונה הפך לסמל סטטוס בקרב גברים יודעי ח"ן, שהיו רוצים ללבוש בגדים של טרגן, שמעצבת, לצערם, לנשים בלבד.