נכון, תמיד תהיה לנו את פריז, השאלה היא איזו פריז. מדריכי הטיולים לעיר ואתרי האינטרנט העמוסים המלצות הם מלכודות תיירים קלאסיות: הם ישלחו אתכם לבית הקפה הקטן והמצ'וקמק על גבעת המונמארט, אל רשתות האופנה הזולות סביב האופרה בפריז, יטחנו עד דק את הבוטיקים הקטנים והיקרים להחריד ברובע המארה, ולבסוף יאלצו אתכם להצטופף יחד עם עוד אלפי יפנים טרוטי עיניים מלוכסנות בשלוש הקומות של החנות המיתולוגית קולט. אבל את פריז האמיתית קשה לגלות בביקור אחד. גם לא בעשרה. היא דינמית, עמוסה באטרקציות שמשתנות מדי שבוע, ורוב המקומות שבאמת טובים בה נשארים נסתרים מהעין. כדי לגלות את פריז האמיתית תזדקקו למקומי עם אוריינטציה היפר-קולית, קשרים במקומות הנכונים, או למדריך של Xnet למקומות הכי שווים בבירה הצרפתית. רגע לפני פתיחת שבועות האופנה לגברים ולהוט קוטור החודש, ורגע לפני שאתם משחקים אותה שר האוצר וקופצים לעיר האורות על מנת להירגע מהגזרות הכלכליות, קבלו את עשרת המקומות שאסור לכם להחמיץ בביקור הבא שלכם בפריז. ומי שבכל זאת בוחר להישאר בארץ, תמיד יוכל למצוא נחמה בצרפתים שיישרפו על חופי ישראל באוגוסט הקרוב.

Silencio. אתר עלייה לרגל לידוענים בינלאומיים, מתוך www.facebook.com/Lynchland (צילום: DG Jones, cc)
Silencio. אתר עלייה לרגל לידוענים בינלאומיים, מתוך www.facebook.com/Lynchland (צילום: DG Jones, cc)

המועדון: Silencio

מאז שנפתח מועדון החברים Silencio לפני כשנה וחצי, הפך המקום לאתר עלייה לרגל לידוענים בינלאומיים מחוגי האופנה, הבידור, הלילה, המוזיקה והקולנוע. המועדון, שממוקם בלב פריז, נמצא בבעלותו של במאי הקולנוע דיוויד לינץ', וכמצופה ממוחו הקודח הוא בנוי כמבוך מחופה עץ בעל מספר חללים אפלוליים, עם רחבת ריקודים לא גדולה, במת הופעות ואולם קולנוע פרטי עם 30 כורסאות נוחות לצפייה. כיאה למעמדו האקסקלוסיבי והאינטימי, המועדון נפתח במהלך שבוע האופנה שהתקיים בפריז בספטמבר 2011, והתקיימו בו מסיבות רבות, בהן של מעצב האופנה הפופולארי דמיר דומה, וכן מסיבה מדוברת של קניה ווסט, אליה הגיעה אפילו מדונה. כיאה למעמדנו בעולם, גם פה יש נקודה ישראלית: מי שאחראי על העיצוב הוא רפאל נבות, לגמרי משלנו. דמי החבר במועדון עומדים על 840 יורו לשנה. זאת בהנחה, כמובן, שעברתם את המיון הקפדני וזכיתם באפשרות לרכוש בכרטיס כניסה. הקהל במקום מורכב מדוגמניות, אנשי עסקים, אמנים, מוזיקאים ושאר נעלים מהעם, שמתערבבים יחד במסיבות אופנתיות. אם אתם תוהים האם סיפרנו את כל זה רק בשביל לסבר אוזניים, כדאי שתדעו שמדי פעם הדורמן במקום מאיר פנים גם לפשוטי העם, אז לכו תדעו – אולי אתם תהיו ברי המזל.

כתובת: 142 Rue Montmartre.

Silencio. אולי הדורמן יאיר לכם פנים, מתוך www.facebook.com/Lynchland (צילום: R. Kermarec / Lynchland)
Silencio. אולי הדורמן יאיר לכם פנים, מתוך www.facebook.com/Lynchland (צילום: R. Kermarec / Lynchland)

הקפה: Cafe de Flore

המקום שלא יוצא מהאופנה לעולם. קפה דה פלור שברחוב סן ז'רמן הוא משכנם של אינטלקטואלים, אנשי אופנה, סופרים ותיירים שרוצים לחמם כיסא היכן שבילו בעבר סארטר, קאמי, סימון דה בובואר, סאן לורן וסוניה ריקל. בית הקפה בן שתי קומות, אך מומלץ לשבת דווקא בחוץ – בשביל הפוזה, אלא מה. גם היום תוכלו לראות בו פרצופים מוכרים ודמויות מפתח מעולם האופנה, כמו אוליבייה זאם ממגזין פרפל, קרל לגרפלד, עורכת ווג פריז לשעבר קארין רויטפלד, מעצב סטפנו פילאטי ושלל דוגמניות צעירות שמחפשות שוגר דדי, ובדרך כלל גם מוצאות. טיפ מאיתנו: אל תקחו ללב את המלצרים הנרגנים ואל תוותרו על הסנדוויצ'ים המצוינים.

כתובת: ‪Blvd. St-Germain 172‬.

הספא של דיור. לפינוק יוקרתי (צילום: סטודיו טיין)
הספא של דיור. לפינוק יוקרתי (צילום: סטודיו טיין)

הספא: דיור

מי שרוצה להרגיש קצת גאווה ישראלית מוזמן להיכנס לספא של חברת AHVA, ולהיזכר בנפלאות ים המלח גם באמצע עיר האורות. מי שבכל זאת מחפש חוויה פריזאית אמיתית ימצא אותה בספא של דיור. כבר כמה עשורים שבית האופנה כריסטיאן דיור הוא שם נרדף לאלגנטיות פריזאית. לפני כשלוש שנים התמקם במלון היוקרה פלאזה אתנה שבעיר ספא חדש של דיור, המציע טיפול יופי וגוף המתאימים למי שרוצה להתפנק באופן יוקרתי. במקום חמישה חדרי טיפולים, וכן חדר אח"מים לידוענים הפוקדים את המקום. תפריט הטיפולים מגוון ומציע כמעט הכול, מטיפולי פנים ומסאז'ים לנשים ולגברים ועד עיסוי מקצועי ליישור הגב וטיפול "זהב החיים", טיפול פנים להחייאת העור עם מוצרים מתרכיזי ענבים. כצפוי, המחירים במקום לא זולים, ועבור טיפול פנים בן שעתיים תיפרדו מ-490 יורו, ותמורת מסאז' בן 60 דקות תצטרכו לשלם כ-220 יורו (ובעברית: למעלה מאלף שקל). מצד שני, מדובר בחוויה של פעם בחיים.

כתובת: Avenue Montaigne 25.

ברנאר ארנו וקרל לגרפלד מתמנגלים ב-La Societe  (צילום: gettyimages)
ברנאר ארנו וקרל לגרפלד מתמנגלים ב-La Societe (צילום: gettyimages)

הבר-ביסטרו: La Societe

קבוצת המסעדות ובתי המלון של האחים קוסט היא שם דבר בפריז. בשנתיים האחרונות הם מפעילים את הבר-ביסטרו לה סוסייטה, שכשמו כן הוא: המקום של החברה הגבוהה בפריז, המתכנסת בגדה השמאלית כדי לראות ולהיראות. בימי ראשון בצהריים מתכנסים שם לבראנץ' כל מי שהוא משהו בפריז: פוליטיקאים מקומיים, דיפלומטים זרים, דוגמניות-על, שחקניות, פילוסופים ומעצבי אופנה. אם תבקרו שם, בין קפה או-לה לקרוק מאדאם, תוכלו להתחכך עם הפילוסוף ברנאר ארנו לוי והשחקניות ונסה פאראדי וקתרין דנב. רק קחו בחשבון שלימי ראשון האופנתיים ולארוחות ערב במהלך כל השבוע חובה להזמין מקום לפחות שבוע מראש, וכן שהמקום מתהדר במחירים מטורפים. חברה אופנתית שלנו שישבה במקום לא מזמן נפרדה מ-50 יורו בתמורה לסלט קיסר ודיאט קולה.

כתובת: Place Saint Germain 4.

המתחם: פיגאל

פריז מלאה במתחמי קניות ובילויים, מרחוב סן הונורה עם חנויות היוקרה הפזורות בו, ועד לרחוב אטיין מרסל עם חנויות הווינטג' והבוטיקים של דיזל ויוז'י יאממוטו. בין אלו ישנם שני מתחמים חדשים ובולטים במיוחד: חלקו העליון של המארה (ע"ע הבוטיק) עם בוטיקים עצמאיים הפונים לקהל סנובי, ואזור פיגאל הידוע לשמצה, לשעבר מתחם הזנות של העיר, שהופך אט אט לאזור אופנתי המביא אל פתחו צעירים רבים. באזור הזה התמקמו כבר המלון והבר הטרנדיים Hotel Amour עליו המלצנו בכתבה הקודמת בסדרה, וסביבו פזורים חנויות אופנה קטנות, בתי קפה וברים. מי שמחפש פריטי לבוש מעניינים של מעצבים כמו ריק אוונס, גארת' פיו, קום דה גרסון ואחרים, ימצא אותם בבוטיק האפל של סטפן אשפול בשם Pigalle. לפני שנתיים הקים אשפול גם את מותג בגדי הגברים הנושא את שם הבוטיק, שמשלים את קו הבגדים בחנות – דארק פאשן אופנתי במחירים לא לכל כיס. אין סיכוי שתחזרו בידיים ריקות.

  (צילום: Kesu/shutterstock)

הבוטיק: The Broken Arm

חנויות הקונספט הקיימות בפריז מתחלקות לשתיים: מלכודות תיירים דוגמת קולט הנודעת, ובוטיקים אקסקלוסיביים ליודעי ח"ן, דוגמת The Broken Arm (הזרוע השבורה), שנפתח לאחרונה בשכונת המארה העליון. מלבד פריטי אופנה של כ-20 מעצבים, נמכרים בו גם פריטי עיצוב ומגזינים. בנוסף, הוא מאכלס גם בית קפה נעים, שהישיבה בו בשולחנות משותפים. המקום מתאים בעיקר למי שמחפש פריטי לבוש ונוכחות של מעצבים אפ טו דייט. המחירים, מן הסתם, אינם נוחים לכל כיס – אבל לפחות אפשר ליהנות מכוס קפה באווירה מעוצבת.

כתובת: 12 Rue PerrŽe.

מלון מנדרין אוריינטל. נוף של השגרירות האמריקאית, ארמון האליזה וחנויות היוקרה  (באדיבות מלון מנדרין אוריינטל, פריז)
מלון מנדרין אוריינטל. נוף של השגרירות האמריקאית, ארמון האליזה וחנויות היוקרה (באדיבות מלון מנדרין אוריינטל, פריז)

המלון: מנדרין אוריינטל

ממרפסת הגג של מלון מנדרין אוריינטל ברחוב סן הונורה נשקף הנוף של השגרירות האמריקאית, ארמון האליזה וחנויות היוקרה הפזורות מסביב. בהחלט מחזה ששווה לשלם עבורו כ-1,125 יורו ללילה לחדר עם מרפסת קטנה. הלוקיישן המצוין של המלון מותאם בעיקר לחובבי שופינג מרחבי העולם, שמעדיפים לבלות בבוטיקים של שאנל, ורסאצ'ה, פראדה ודיור, מבלי לעייף את הרגליים יתר על המידה. בשל מחיריו הגבוהים, במלון משתכנים בעיקר נסיכים מהמפרץ הפרסי ומתעשרים חדשים מסין. אחרי הכול, ל"אולד מאני" יש כבר מזמן דירה בעיר.

כתובת: 251 Rue Saint-Honoré.

נסיכים מהמפרץ הפרסי ומתעשרים חדשים מסין. מלון מנדרין אוריינטל (באדיבות מלון מנדרין אוריינטל, פריז)
נסיכים מהמפרץ הפרסי ומתעשרים חדשים מסין. מלון מנדרין אוריינטל (באדיבות מלון מנדרין אוריינטל, פריז)

חנות הבשמים: Caron

חנות הבשמים הפריזאית Caron תחגוג השנה 110 להיווסדה. בהחלט גיל מרשים עבור מותג בשמים יוקרתי שמייצר, ובכן, רק בשמים. Caron הוקם בשנת 1903 על ידי ארנס דלטוף, ונקרא על שם אקרובט נודע מאותם ימים. הבשמים כולם מגיעים בבקבוקי קריסטל מעוצבים ובשלל ריחות הבלעדיים למותג. בניגוד לחנויות הענק של Sephora, החנות של Caron היא בוטיק אקסקלוסיבי, ששווה מאוד למי שמעוניין להתבשם בניחוח שכמעט ולא ניתן להריח על אנשים אחרים, בטח שלא בישראל. המחירים בחנות נעים סביב 200-100 יורו לבקבוק, אבל אם אתם ממש בעניין, יש גם כאלו שמגיעים עד 2,000 יורו. לשיקולכם.

כתובת: 34 Avenue Montaigne.

  (צילום: shutterstock)

המוזיאון: הפתיחה המחודשת של המוזיאון לאופנה

בספטמבר הקרוב ייפתח מחדש המוזיאון לאופנה Musee Galliera שברובע ה-16, לאחר שיפוץ מסיבי של ארבע שנים. המוזיאון ייפתח במהלך שבוע האופנה שיתקיים בעיר, עם תערוכת רטרוספקטיבה ראשונה בצרפת למעצב התוניסאי-צרפתי אזדין אלאייה, הפועל מזה חמישה עשורים בעיר האורות. אלאייה בן ה-72 הוא מהמעצבים החשובים בעולם כרגע. הוא נולד בשנת 1940, ובגיל 16 נרשם ללימודי פיסול בבית הספר לאמנות בזאר, שלוחה של בית הספר הנודע לאמנות בפריז. שנה לאחר מכן עקר לפריז והחל לעצב עם אחותו בגדים. בתחילת שנות ה-60 השתלב במחלקת החייטות בבית האופנה כריסטיאן דיור, ומאוחר יותר אצל המעצב טיירי מוגלר. בין לקוחותיו נמנות נשות החברה הגבוהה, נשות נשיאים וידועניות בינלאומיות, כמו ויקטוריה בקהאם ונעמי קמפבל. ללא ספק, הרטרוספקטיבה של אלאייה מסתמנת כתערוכה המדוברת ביותר של פריז לסתיו הבא.

כתובת: 10 Avenue Pierre Ier de Serbie.

אזדין אלאייה. התערוכה הכי מדוברת לסתיו הקרוב (צילום: gettyimages)
אזדין אלאייה. התערוכה הכי מדוברת לסתיו הקרוב (צילום: gettyimages)

חנויות הווינטאג': האיראנים

עבור מספר לא מבוטל של פאשניסטות מקומיות, חנויות הווינטג' והיד שנייה שברובע המארה בפריז מאפשרות מאגר בלתי נדלה של פריטי לבוש במחירים זולים. שורת החנויות ברחוב rue de Archives היא מה שמכונה בעגה האינטר-אופנתית "האיראנים", על שם ארץ מוצאם של בעלי החנויות. בחנויות יש בגדים לנשים ולגברים בסגנון רטרו לשנות ה-70, וכמה מהשמלות היפות של חברותינו לעט נרכשו שם. בניגוד לכל מה שהזכרנו עד עכשיו, פה ישראלית ממוצעת יכולה להסתדר, שכן מחיר ממוצע של שמלה עומד על 20 יורו.