מאז ומתמיד הוקסמתי מאותן שחקניות בטלנובלות ובאופרות סבון שמתעוררות מאופרות, זוהרות ומתוקתקות לעוד יום חדש של תככים ומזימות.

קינאתי בהן בסתר לִבי, ולמרות שהייתי מודעת לאשליה, חלמתי על היום שבו אאזור אומץ ואעשה איפור קבוע של אייליינר, שיפתור את בעיית החיוורון התמידי ויחסוך את המאבק היומיומי בשרטוט קו מדויק כשאני עדיין מנסה להתעורר.

>> בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק

לפני שאת מקבלת החלטה, חשוב לומר שאיפור קבוע הוא לא תמיד "קבוע", אלא מחזיק מספר שנים, וכן הגוונים עשויים לדהות עם הזמן ואף לשנות צבע. איכות התוצאה תלויה במיומנות הקוסמטיקאית, בשמירה על הסטריליות ובטיב החומרים והציוד שאיתם היא עובדת (סוג המחט, המכשיר, הצבע וכו').

כיום קיימות בשוק שתי טכניקות שיעניקו לך איפור סמי־נצחי: איפור קבוע, שהוא הדרמטי והנועז מבין השתיים; והדגשת תווי פנים, שהיא טכניקה של מראה טבעי, רגוע ומעודן יותר.

שתי שיטות, תוצאות שונות

הדרמו־פיגמנטציה (כפי שמכונה האיפור הקבוע בעגה הרפואית) החלה את דרכה לפני כ־25 שנה. מדובר בטכניקה שבה מחדירים לעור הפנים פיגמנטים של צבע המופקים ממינרלים.

התהליך מעט כואב, נדרשת החלמה של כיומיים, והתוצאה האופטימלית היא העובדה שאת פשוט לא צריכה להתאפר יותר. את מוקפדת ומדויקת לאורך כל שעות היום ואינך צריכה לדאוג לכך שזיעה, דמעות או מים יחריבו לך את המקיאג'.

ענת בקר, קוסמטיקאית ותיקה, מהמייסדות של התחום בארץ והבעלים והמנהלת של מרכז הטיפולים "הברבור" בדיזנגוף סנטר, מספרת: "אנחנו מלמדים איפור קבוע מזה 20 שנה והיינו בין הראשונים בארץ לעשות זאת. באיפור קבוע אנחנו משתמשים במכשיר חשמלי מארה"ב שעובד בשיטה המזכירה מכונת תפירה. במכשיר זה המחט עולה ויורדת והחדירה של הצבע עמידה יותר.

"השיטה הזו פחות כואבת משימוש במכשירים שעובדים הלוך ושוב, כמו שריטה, וגורמים לכך שהצבע נשאר רק בשכבות העליונות של העור ודוהה מהר. אנחנו משתמשים גם בצבעים אמריקאיים, שמכילים חומר אורגני מועשר במינרלים שלו עמידות גבוהה".

מה ההבדל בין הדגשת תווי פנים לאיפור קבוע?

"הדגשת תווי פנים היא הליך פחות נועז מאיפור קבוע ותוצאותיו פחות דומיננטיות. לרוב התוצאה דוהה אחרי שנתיים, כמו באיפור קבוע. אם בוחרים להדגיש את התווים באופן ידני, בעזרת מחט, ולא במכונה, ההדגשה תחזיק רק שלושה חודשים. את שתי השיטות צריך כמובן לתחזק אחת לכמה זמן".

מהי התחזוקה של איפור קבוע?

"אחרי הטיפול הראשון מחכים חודש ובודקים אם נדרש תיקון או חיזוק. עדיף לעבור את התהליך בשני מפגשים ולא בפעם אחת, על מנת לתקן בעדינות את מה שצריך בפגישה השנייה. אם עורכים את כל התהליך והתיקונים בפעם אחת ועובדים על כל השטח, זה עשוי לגרות את העור יתר על המידה. באופן כללי, איפור קבוע מתחזקים אחת לחצי שנה לערך".

ואם אני מתחרטת?

"בואי נגיד שקשה מאוד להוריד את זה".

מהם הסיכונים?

"יש סיכונים אסתטיים, כמו חוסר סימטריה או התאמת צבעים לא טובה. חשוב ללכת למקצועניות, ולפני שאת עוברת את זה בעצמך, לראות עבודות שונות של לפני ואחרי. צריך גם שלכל לקוחה יחליפו מחט וקונטיינר צבע כדי למנוע זיהומים, וכן שהקוסמטיקאית תעבוד עם כפפות ותחטא הכול באלכוהול כדי להבטיח סטריליות.

"גם הרפס זו בעיה, ולמי שסובלת ממנו באופן כרוני יש סיכוי גדול שהוא יתפרץ אחרי שתעבור את ההליך המדובר. יש לקחת זאת בחשבון ולטפל בהתאם".

מה לגבי שינויי הצבע שקורים עם הזמן?

"אנחנו מכירים את התופעה ויודעים לאבחן אם ללקוחה שמולנו יש פוטנציאל לשינוי צבע. הרבה מאפרות לא יודעות, אבל אפשר לזהות זאת: למשל, אצל נשים שהשפתיים שלהן מכחילות כשקר להן, איפור קבוע בגבות עשוי להפוך לכחול.

"דוגמה נוספת: לבעלות פיגמנט ג'ינג'י בעור יש פוטנציאל שהוא ישתנה לאדום. אנחנו מוכנים מראש עם פיגמנט מיוחד שמנטרל את השינויים הלא רצויים הללו".

ואם הגוון בכל זאת משתנה?

"אז בטיפול הבא אני עוברת עם הצבע המנטרל ומתקנת את זה".

מחירים: גבות / עיניים / שפתיים: 1,600-1,200 שקל

קו המשווה

ג'ואן אטלי היא קוסמטיקאית ומאסטר באיפור קבוע, המגובה בלא מעט המלצות ברחבי הרשת. אטלי, 39, ילידת צרפת, למדה שם לפני כעשר שנים את תחום האיפור הקבוע, וכיום היא חיה על קו ישראל-צרפת, שם עדיין מתגוררים הוריה.

מאיזה גיל היית ממליצה לעבור את התהליך?

"מגיל 18 ואילך. יש בנות צעירות שעושות איפור קבוע, למשל כאלו שמתקשות להתאפר ולא מצליחות לשרטט קו מדויק. הן רוצות רק קו אייליינר או קו ריסים קבוע. בגיל מבוגר יותר הולכים כבר על קו אייליינר עבה ועל איפור כהה ומודגש יותר".

מה עושים לגבי העובדה שבגיל מבוגר קו האייליינר נראה פחות טוב בגלל צניחת העור?

"יש מי שעושות ניתוח עפעפיים לפני האיפור קבוע, אבל אני מדברת על מי שעוברות את התהליך בגיל מבוגר, ועל הדרך כבר עושות מייקאובר לכל הפנים ומשלבות את ניתוח העפעפיים.

"הייתה לי לקוחה שביקשה אייליינר חתולי מאוד עבה, שעולה מעט בצדדים ויוצא אל מחוץ לקו הריסים. לאחר מכן היא החליטה לעבור ניתוח עפעפיים ונאלצה לחזור אליי לתיקונים, מפני שהניתוח גרם לקו המצויר לעלות עוד יותר".

במה את שונה ממקצועניות אחרות שמתמחות באיפור קבוע?

"אני גם מאפרת וגם ציירת, ואם את מסתכלת על התחום של האיפור הקבוע, זה בעצם לצייר על פנים של מישהי, ולשם כך את זקוקה ליד יציבה. בנוסף, המוטו שלי הוא 'טבעי, טבעי, טבעי' עד כמה שאפשר. בגבות, למשל, אני מציירת כל שערה בנפרד, בין השערות הקיימות, והתוצאה נראית מאוד טבעית, לעומת אלו שפשוט צובעות את כל השטח.

"בארץ כמעט לא עובדים כך באיפור קבוע, אין לי מושג למה. עוד יתרון הוא שאני תמיד בוחרת בגוון בהיר בטיפול הראשון, למרות שיש לקוחות שמתעקשות שאצייר להן את הקווים השחורים הדרמטיים כבר בהתחלה. בטיפול הבא אני צובעת בגוון כהה יותר.

"לדעתי, עדיף ללכת מן הקל אל הכבד. אני מרגיעה את הלקוחות ומסבירה להן שאם מציירים מיד את הקו הכהה, אין דרך חזרה. לכן תמיד כדאי להתחיל בקו עדין ומקסימום אחר כך להוסיף".

למי את ממליצה לעשות איפור קבוע?

"לעצלניות".

האם יש סיכונים?

"זה מאוד נדיר, אבל יש מקרים של אלרגיות שגורמות לנפיחות או לדלקת באזור המאופר, ואז צריך טיפול רפואי, כמו זריקת סטרואידים או כל דבר אחר שהרופא מחליט.

"צריך להיות עם האצבע על הדופק ולברר מראש אם הלקוחה סובלת ממחלות כמו סוכרת, מחלות דם למיניהן או מחלות עור כמו פסוריאזיס, שיש לפעמים באזור הגבות. במקרים אלה אני מפנה אותה להתייעצות עם רופא קודם לטיפול ומבקשת שתביא אישור ממנו".

האם החומרים שבהם את משתמשת נוסו על בעלי חיים?

"אם להודות על האמת, אני לא יודעת, זה לא רשום על גבי האריזה. כל התחום של איפור קבוע בארץ לא ממש מוכר על ידי משרד הבריאות.

"אנחנו מוגדרות כמקעקעות, כך שכל בחורה שמחליטה לקנות מכשיר ולעסוק בכך - יכולה לעשות זאת, כל עוד היא עומדת בתקנים של משרד הבריאות למקעקעים. זה אומר להשתמש בכפפות, בחומרים שלא מכילים כספית, שלכל לקוחה יהיה מיכל צבע ומחט משלה ושמשטח העבודה יהיה נקי וסטרילי.

"יש עשרה תקנים כאלה של מקעקעים, ובעיניי זה די עצוב שכל אחת יכולה לרכוש מכשיר כזה ולהרוס למישהי אחרת את הפנים".

מחירים: אייליינר / שפתיים / גבות: 1,200 שקל. תחזוקה (לרוב אחת לחצי שנה): 600 שקל לכל תיקון

הכי קרוב לנטורל

יפית רפאל, משנה למנכ"ל בחברת רונית רפאל מדע היופי, מסבירה לנו מהם ההבדלים בין איפור קבוע להדגשת תווים. "יש הבדלים מהותיים בין השניים: איפור קבוע זו טכניקה של החדרת צבע לשכבת הדרמיס, כמו קעקוע. המראה המתקבל מאוד דרמטי ומלאכותי ומזכיר ציור בטוש שרואים ממרחק.

"הדגשת תווי פנים, לעומת זאת, רק מדגישה את תווי הפנים ויוצרת מראה מאוד טבעי ועדין. בטיפול מחדירים פיגמנטים שהכי קרובים לצבע הטבעי של העור, השערה או השפתיים, והצבעים הם אורגניים וטבעיים לחלוטין. בציור קו אייליינר, למשל, את לא נראית מאופרת, כי משרטטים קו עדין בין הריסים ולא מעליהם ומתקבל מראה טבעי של ריסים צפופים ועשירים".

מאיזה גיל נהוג לעשות הדגשה כזו?

"זה מתאים לנשים מגיל 30 ומעלה, אלא אם מישהי סובלת חלילה ממחלת אלופציה אראטה, הגורמת לנשירת שיער, ולכן אין למטופלת גבות או ריסים, או אם יש בעיות של א־סימטריה בשפתיים או שפה שסועה. הטיפול יתאים גם למי שנהגה למרוט גבות בהגזמה בגלל אופנה מתחלפת והן הפסיקו לצמוח לה".

כמה זמן ההדגשה מחזיקה מעמד?

"בשפתיים הדגשת תווי הפנים מחזיקה כשלוש שנים בערך, ובגבות או בקו האייליינר - שלוש עד חמש שנים".

כל כמה זמן יש לבצע תיקון?

"בהתחלה עושים טיפול אחת לשלושה שבועות - מדובר בערך בשלושה טיפולים ברצף. לאחר מכן מגיעים פעם בכמה חודשים לרענן את הצבע. האחריות היא לשנתיים ללא תוספת תשלום".

מהם הסיכונים באיפור קבוע או בהדגשת תווי פנים?

"באיפור קבוע הצבעים יכולים להתחמצן במשך הזמן ולשנות גוון. שינוי הצבע הוא מאוד משמעותי - גבות בצבע שחור יכולות להפוך לכחולות או לירוקות, וגבות חומות יכולות להפוך לסגולות או לכתומות. כשזה קורה, צריך ללכת לתקן את זה.

"בהדגשה אין סיכונים אבל יש תופעות לוואי. מי שהיה לה הרפס, למשל, צריכה לקחת כמה ימים לפני הטיפול כדורי זובירקס (במרשם רופא) כדי שלא תהיה לה התפרצות של המחלה.

"בגבות ובעיניים יש קצת אדמומיות אחרי הטיפול, ולאחר הדגשת קו אייליינר יכולה להיות מעט נפיחות שנראית כאילו בכית. זה עובר אחרי כמה שעות, ואצל מי שרגישה במיוחד זה יעבור לאחר יום".

האם טיפול ההדגשה כואב?

"לא. המקום מאולחש וזה טיפול נסבל בהחלט, אולי טיפה מעקצץ. מי שיותר רגישה תהיה יותר זמן עם משחת האלחוש על העור לפני הטיפול".

מחירים: שפתיים / גבות / הדגשת קו ריסים 2950 שקלים לכל אזור

טיפים למתחילות באיפור קבוע:

  • בדקי את הרכב החומר וודאי שהוא אורגני, טבעי ולא מכיל כספית (כמו חומר של קעקוע).

  • הימנעי מצביעת הגבות בשחור, אשר ממנו אין דרך חזרה. העדיפי גוני חום, חום בהיר או אפור.

  • באיפור קבוע של השפתיים חייבים לתחום אותן ואז למלאן. רצוי שצבע המילוי יהיה בהיר בטון אחד מזה של התוחם.

  • אם את סובלת מהרפס, התייעצי עם רופא לפני הפעולה וקבלי מרשם לכדורים (אם יש צורך בכך). את הכדורים יש ליטול כמה ימים לפני הטיפול.

  • חשוב ללכת לקוסמטיקאית בעלת תעודות, ניסיון והמלצות. הקפידי על כך שמי שמטפלת בך לובשת כפפות ומשתמשת במחט נקייה וחדשה ובמיכל צבע חדש.

  • ודאי מראש לכמה תיקונים את זכאית במחיר הטיפול, כדי שלא תיאלצי לשלם תוספת בשלב מסוים.

__________________________________________________________________________________________________________________________

עוד במגזין GOstyle :