>>ערוץ האופנה הישראלי ב-HOT - צפו בכל התוכניות

לקראת חג המולד בשנה שעברה, הגיעה הדוכסית מקיימברידג', קייט מידלטון, לברך את הדרים במקלט חסרי בית בדרום לונדון, לבושה בשמלת סריג ירוקה עם צווארון גולף של ראלף לורן, והפכה את הגולף להצהרה אופנתית לוהטת שכבשה את המלתחה הנשית בתוך ימים ספורים. החורף היא זולגת אל הארון הגברי. על פי תצוגות האופנה לחורף 2012-13, צווארון הגולף עושה קאמבק ומתמקם, כמו תמיד, ברווח שבין הכתפיים לסנטר (בתקווה שיש לכם כזה). אבל האם הגברים המקומיים ימהרו לאמץ אותו למלתחה? ואם כן, איך בכלל לובשים צווארון גולף בלי להיראות כמו גוץ חסר צוואר?

צווארון הגולף הופיע לראשונה בסוף המאה ה-19, כאשר שימש כבגד תחתון של ספורטאים במכללות, ולאחר מכן כפריט צבאי. הסופר ארנסט המינגווי היה חובב צווארוני גולף, ועד היום הוא מזוהה עם הפריט. מאוחר יותר, בשנות ה-50 של המאה הקודמת, אומץ הגולף בחוגי השמאל כסמל בוהמה אינטלקטואלי, עד שבשנות ה-60 הוא היה הפריט המזוהה ביותר עם אופנת החלל של פייר קרדן ועם הצעירים שהנהיגו את מרד הסטודנטים בסוף אותו עשור. בריאיון ל"ניו יורק טיימס" סיפרה פרנצ'סקה גרנטה, מרצה לאמנות והיסטוריה בבית הספר לעיצוב פרסונס, כי "פייר קרדן ואיב סאן לורן המציאו מחדש את חליפת הגברים, עם צווארון גולף במקום חולצה מכופתרת וצעיף במקום עניבה". מייק ברנט, שארל אזנבור וסרג' גינזבורג - הפכו מאז לנערי הפוסטר של המגמה במהלך שנות ה-70.

סריג גולף מאפשר ללובש הופעה אלגנטית ועם זאת נינוחה מאוד, וניתן ללבוש אותו במגוון דרכים, למשל, עם מכנסי ג'ינס וז'קט מחויט, או עם מכנסיים מחויטים וז'קט ספורטיבי. אולם למרות יתרונותיו הרבים, לצווארון הגולף יש לא מעט מתנגדים חריפים, שלא ייתפסו מתים או חיים כשהם לובשים אותו. יש הטוענים כי הוא מתאים רק לבעלי צוואר ארוך, שהוא מרחיב את הפנים ובעיקר, מעניק למי שלובש אותו מראה של ראש צב מבצבץ. לא בכדי, זכה הפריט באנגלית לשם Turtleneck. רגע לפני שאתם מתפתים לאמץ את הטרנד, קבלו שיעור בסטייל מחמישה גברים שיודעים איך ללבוש אותו ולמדו מהטעויות של חמישה אחרים שכבר עשו איתו את כל השגיאות האפשריות. במקרה של האחרונים, עדיף שיחזירו את הראש חזרה אל השריון, לפחות עד בוא האביב.

הטובים

טום קרוז. מודעות לשיק (צילום: gettyimages)
טום קרוז. מודעות לשיק (צילום: gettyimages)

טום קרוז

אהבנו: את השילוב בין הסריג לז'קט. קרוז ידוע כחובב צווארוני גולף, לרוב בצבעים כהים של שחור, אפור כהה וסגול חציל. לצד הופעותיו בגולף נטול תוספות, לעתים קרובות הוא משלב אותו עם ז'קט מחויט בצבע רך יותר או מתחת לחולצה לבנה עם צווארון מוגבה ומעליה ז'קט מחויט. האנסמבלים שהוא מרכיב מוכיחים כי הוא מודע לשיק ולמראה הנינוח שמייצר צווארון הגולף. חוץ מזה, האשליה האופטית שיוצר הגולף מוסיפה לקרוז עוד כמה סנטימטרים ל-170 איתם נולד.

סטפנו פילאטי. מראה מזוהה (צילום: gettyimages)
סטפנו פילאטי. מראה מזוהה (צילום: gettyimages)

מעצב האופנה סטפנו פילאטי

אהבנו: את העקביות בלבישת הגולף ואת הבחירה בצבעים בהירים מתחת לז'קטים כהים, עם כתם צבע מבצבץ מכיס הז'קט. פילאטי, לשעבר המנהל האמנותי של בית האופנה איב סאן לורן, הוא בין מעצבי האופנה הבודדים שיצרו לעצמם מראה אופנתי מזוהה לאורך שנים, ממש כמו הטי השחורה של ג'ורג'יו ארמאני או החצאית הגברית של מארק ג'ייקובס.

אריק איינשטיין. קלאסיקה ישראלית
אריק איינשטיין. קלאסיקה ישראלית

אריק איינשטיין

אהבנו: את הפיכת צווארון הגולף לחלק מהקלאסיקה הישראלית. מאז הופיע איינשטיין על עטיפת אלבום הבכורה שלו משנת 1966, "שר בשבילך", בסריג גולף ושיער משוח לאחור, הוא הפך מזוהה עם האלגנטיות הנינוחה ששלטה כאן בשנות ה-60 וה-70. מאוחר יותר הוא אף התהדר בגולף בצבע סגול לוונדר על עטיפת האלבום "שבלול" משנת 1970, שנחשב עד היום לאחר האלבומים האיקוניים במוזיקה הישראלית. לא בכדי, נצרב גם צווארון הגולף כפריט המזוהה איתו.

סטיב מקווין. מראה קשוח ומחוספס (צילום: rex / asap creative)
סטיב מקווין. מראה קשוח ומחוספס (צילום: rex / asap creative)

סטיב מקווין

אהבנו: את המראה הקשוח והמחוספס שיצר שחקן הקולנוע סטיב מקווין באמצעות צווארון הגולף, בתפקידו כבלש פרנק בוליט בסרט הקולנוע "בוליט" משנת 1968. המראה של בוליט בסריג גולף בתוספת רתמת האקדח סימל גבריות חדשה, דינמית וסקסית. צווארון הגולף עוד ימשיך להיצמד לצווארו של מקווין בהמשך דרכו, ולסמן אותו כאחד מאייקוני האופנה הגבריים של שנות ה-70.

קרל לגרפלד. גולף, הגרסה הגותית (צילום: gettyimages)
קרל לגרפלד. גולף, הגרסה הגותית (צילום: gettyimages)

מעצב האופנה קרל לגרפלד

אהבנו: נכון, זה לא צווארון גולף קלאסי מסריג, אבל קשה להתעלם מהצווארון הלבן של מעצב האופנה קרל לגרפלד. החולצה הלבנה גבוהת הצווארון מעניקה למעצב מראה גותי ונדמה כאילו היא משמשת כסד לצווארו הנוטה ליפול. ולמרות הכול, השמירה על הסגנון האישי הופכת אותו לצווארון הגולף הכי נצפה ובולט בתעשיית האופנה.

הרעים

אשר. צבע לא מחמיא (צילום: gettyimages)
אשר. צבע לא מחמיא (צילום: gettyimages)

הראפר אשר

לא אהבנו: את הצבע הלא מחמיא ואת הניסיון לשלב בין סריג בגוון תכלת לז'קט קטיפה בכחול רויאל. בנוסף, אורך הצווארון וקיפולו פעמיים הופך את הגולף לעבה ובעל קפלים, מה שמעניק לצוואר של אשר מראה גבשושי.

רוברט רדפורד. שילוב לא מוצלח בין סריג עבה לז'קט קצר (צילום: gettyimages)
רוברט רדפורד. שילוב לא מוצלח בין סריג עבה לז'קט קצר (צילום: gettyimages)

רוברט רדפורד

לא אהבנו: את השילוב בין סריג עבה וארוך לז'קט עור קצר. השילוב יוצר מראה מגוחך ומאוד לא מחמיא, כאילו רדפורד גדל בתוך סריג הגולף.

סטיבן שפילברג. איפה הצוואר? (צילום: gettyimages)
סטיבן שפילברג. איפה הצוואר? (צילום: gettyimages)

סטיבן שפילברג

לא אהבנו: את השילוב בין צווארון גולף לזקן קצר. במקרה של שפילברג, צווארון הגולף מעלים לגמרי את הצוואר. על אף שהוא מצליח לשלב בחוכמה בין צווארוני גולף למקטורנים אלגנטיים או ספורטיביים, התוצאה הסופית הופכת אותו לגוץ חסר צוואר. ובדיוק מזה אנחנו מנסים להימנע.

סטיב ג'ובס. צווארון לא החלטי (צילום: gettyimages)
סטיב ג'ובס. צווארון לא החלטי (צילום: gettyimages)

סטיב ג'ובס ז"ל

לא אהבנו: את חוסר ההחלטיות. צווארון חצי גולף הוא יצור כלאיים בין צווארון ניקי קלאסי לצווארון גולף מלא. למרות שהחולצות של ג'ובס עוצבו על ידי איסי מיאקה, הצווארון שמסתיים בגרוגרת של ג'ובס לא עשתה עמו חסד.

קפטן ספוק. לא מומלץ לשלב גולף עם אוזניים מחודדות (צילום: gettyimages)
קפטן ספוק. לא מומלץ לשלב גולף עם אוזניים מחודדות (צילום: gettyimages)

קפטן ספוק

לא אהבנו: את רוחב הצווארון. קפטן ספוק מ"מסע בין כוכבים" הוא גיבור ילדות של רובנו, אבל בדומה למקרה של ג'ובס, גם כאן הצווארון המוגבה לא מייצר מראה מחמיא. אולי זה החיבור עם האוזניים המחודדות, ואולי שני סנטימטרים נוספים לצווארון היו מעניקים לספוק מראה הרבה יותר אלגנטי ומחמיא.