>> ערוץ האופנה הישראלי ב-HOT - צפו בכל התוכניות

השבוע השיקה הסטייליסטית סנדרה רינגלר קולקציית תכשיטים ראשונה בעיצובה למותג תכשיטי היוקרה הישראלי "יעקובוב דיאמונד קוטור". סביבה במסיבת ההשקה כרכרו חברותיה הטובות שלי גפני, יעל בר זוהר, אורנה דץ ושאר ידועניות ממועדון הבלונד שרינגלר נמנית על חברותיו. מי שהפכה כבר בעשור הקודם לסטייליסטית המפורסמת ביותר בישראל, עושה כיום צעדים ראשונים בתחום העיצוב. בגיל 41 ועם ילד שלישי בדרך, רינגלר היא כבר מזמן לא רק הסטייליסטית של המדינה - היא מותג, שלא לומר מפעל של אישה אחת, החולשת כתמנון רב זרועות על תחום הסטיילינג בישראל. אמרתם סטיילינג, אמרתם סנדרה, כי מי בכלל מכיר שם של סטייליסט אחר. מלבד הפקות מועטות שהיא עושה היום לקטלוגים ולמגזינים, בשנתיים האחרונות היא משמשת כראש המסלול ללימודי סטיילינג במכללת מרים, מעבירה הרצאות לוועדי עובדים ולחברות ברחבי הארץ, משמשת פרזנטורית לחברת ג'וליה מילאנו, מחזיקה טור אישי במגזין אופנה ועושה פרסונל שופינג ללקוחות שמזמינים אותה לפשפש בארון הבגדים שלהם. במילה אחת, הקריירה של רינגלר פשוט "מ-ד-א-י-מ-ה".

סנדרה רינגלר והתכשיטים בעיצובה. ''זה ניסיון לחבר בין עולם האופנה לעולם תכשיטי היוקרה'' (צילום: דודי חסון)
סנדרה רינגלר והתכשיטים בעיצובה. ''זה ניסיון לחבר בין עולם האופנה לעולם תכשיטי היוקרה'' (צילום: דודי חסון)

"בתור פרסונת אופנה המהלך הזה מתבקש", היא מספרת על הקולקציה Sandra Ringler Collection, ששמה הוא גם שם החברה המשותפת שלה ושל משפחת היהלומנים יעקובוב. "אני זוכרת שבתקופת 'מהפך' נשים ברחוב היו פונות אליי ואומרות שאני מעצבת נהדרת ושאלו איפה החנות שלי. אז עוד לא הבינו בדיוק מה זה סטיילינג". קולקציית הקפסולה של רינגלר מציעה את האיכות והיוקרה של יעקובוב, בעיצוב צעיר וקליל של תכשיטים עשויים זהב 18 קראט ויהלומים שחורים. רינגלר מגדירה את זה כסגנון אר-דקו עם אלמנטים אתניים. גם המחירים משקפים את הקלילות של הקולקציה, ביחס לקווים אחרים של החברה היוקרתית: צמידים ב-1,400 שקל, טבעות ב-2,500 שקל ועגילים במחיר מקסימלי של 9,900 שקל. "זה ניסיון לחבר בין עולם האופנה לעולם תכשיטי היוקרה", מסבירה רינגלר. "יש הרבה נשים בגילי שרוצות ואוהבות תכשיטים, אבל הן לא מעוניינות לדפוק יהלום בגודל סלע ושכולם יידעו מי בעלה או כמה הוא שילם לה על האבן".

סנדרה רינגלר. ''אני משתדלת שיהיו לי פריטים שיגרמו לי להרגיש טוב עם עצמי'' (צילום: עידו איז'ק)
סנדרה רינגלר. ''אני משתדלת שיהיו לי פריטים שיגרמו לי להרגיש טוב עם עצמי'' (צילום: עידו איז'ק)

המשיכה של רינגלר לזהב ותכשיטים הגיעה מהבית, ולא במובן האופנתי, אלא יותר כיצר הישרדותי. "אימא שלי ממשפחה של ניצולי שואה, ותמיד חייתי עם הסיפור שסבתא שלי התיכה את כל הכסף והתכשיטים שהיו להם ועשתה מהם כפתורי זהב לשמלה שלה", משחזרת רינגלר השבוע. "השמלה הזאת הצילה אותם בשואה, כשהם חיו במחנה על גבול צרפת-שוויץ. בכל פעם שהם נזקקו לכסף היא מכרה כפתור. מאז לזהב יש עבורי משמעות שוות ערך להצלת חיים. אם אני צריכה מחר לברוח - אני לוקחת איתי את כל הזהב".

אנחנו נפגשים בביתה של רינגלר ברמת השרון. לפני שנה עברו אליו היא ובעלה, השף שגב משה, 39, יחד עם שני ילדיהם, בני 6 ו-3. מדובר בווילה מטופחת אך לא מנקרת עיניים. במרכז הסלון שוכן פטיו ירוק ומלאכותי, שמשתלב היטב ברהיטי הווינטג' משנות ה-70. את הדלת היא פותחת בשמלה א-סימטרית שחורה עם הדפס פרחים עדין, המדגישה בטן של היריון מתקדם (סוף חודש שישי). "אני בין האחרונות שהביאו ילדים בקבוצת החברות שלי", היא אומרת ומלטפת את הבטן. "רובן התחילו להביא בגיל 28, 30. לשלי (גפני, א"י) יש כבר ילד בן 14 שיותר גבוה ממני".

סנדרה רינגלר ושגב משה בחתונתם. ''שגב הוא אמן בפני עצמו ומחליט לבד מה ללבוש'' (צילום: רועי חביב)
סנדרה רינגלר ושגב משה בחתונתם. ''שגב הוא אמן בפני עצמו ומחליט לבד מה ללבוש'' (צילום: רועי חביב)

עלילות רינגלר בתעשיית האופנה מתחילות בשנת 2001, עם הופעתה בתוכנית הטלוויזיה "מהפך" בהנחיית אורנה דץ, ששודרה מדי יום שישי בערב ב"רשת". לא בדיוק פריים טיים, אבל דץ ורינגלר הצליחו להחיות את השעות המתות של שישי בערב והפכו למרענן הרשמי של הטלוויזיה המסחרית. רינגלר, אז בת 30, הגיעה לתוכנית כשמאחוריה שנתיים של עבודת סטיילינג להפקות וקטלוגים, בין היתר לחברות האופנה פוקס, פלפל, טורקיז ועוד. בהמשך הצטרף לתוכנית הסטייליסט גדי אלימלך, שעבד מאחורי הקלעים בשעה שסנדרה נותרה בפרונט. "חשבתי שאני ביישנית", היא אומרת היום ממרחק של זמן. "אבל מאז יצא שאני רק בפרונט".

היום הטלוויזיה מוצפת בתוכניות סטיילינג ויש גם מספר לא מבוטל של בתי ספר לסטיילינג, וכולן חולמות להיות את. הגענו למצב של אינפלציה בתחום?

"לחלוטין. כשהתחלתי אף אחד לא ידע מה זה סטיילינג, כולל אותי. אז לא היתה תחרות גדולה והמקצוע היה מאוד אינטימי ומשפחתי. היום יש ביקורות, תוכניות טלוויזיה, בלוגים. צעירות ומבוגרות - כולן רוצות להיות בסטייל".

מה שמוביל גם לצמיחתם של לא מעט שרלטנים בתחום.

"השוק פרוץ ונהייתה זילות של המקצוע. בגלל המצב הכלכלי הרעוע לוקחים היום לעבודה אנשים פחות מקצוענים, כי מעדיפים לחסוך, וזה ניכר בתוצאה הסופית. סטייליסטים אמורים להגיש את המוצר בסטייל, וזה איבד מערכו במקומות מסוימים. לוקחים חברה שתאפר, את השכנה היפה שתדגמן וסטייליסט ללא ניסיון".

מי מהסטייליסטים בארץ את מעריכה?

"אני מעריצה את סיימון (אלמלם, א"י). הוא גם התפתח מסטיילינג והיום הוא קניין של פקטורי. את ראובן כהן, שהוא שילוב בין כישרון, ותק וניסיון. מעיין גולדמן מאוד מוכשרת בעיניי וגם אורית אפרתי ושלומית אלבס. אני מאמינה שבשביל מי שמוכשר השמיים הם הגבול".

סיימון אלמלם. ''אני מעריצה אותו'' (צילום: יניב אדרי )
סיימון אלמלם. ''אני מעריצה אותו'' (צילום: יניב אדרי )

בכל שנותיה בסצנה המקומית פיתחה רינגלר אישיות בלונדינית, כזו שלא מסתכסכת עם מעצבים או מעבירה ביקורות אופנה על סלבריטאים. אם דורין אטיאס היא השוטר הרע של מבקרי האופנה, רינגלר נוטפת פרגון יתר, על גבול הסכריניות. אם אטיאס תקטול את הלבוש שלכם אחרי שיצאתם איתו מהבית, רינגלר תציע לכם לקפוץ לביקור וללמד אתכם כמה טיפים לפעם הבאה. "אני לא מאמינה בביקורות פוגעניות", אומרת רינגלר. "מהות העבודה שלי כסטייליסטית היא בייעוץ אישי וביקורת בונה. עם כל הכבוד לטעם שלי, על טעם וריח אין מה להתווכח".

המעצב יוסף טען שלסטייליסט יש השפעה מאוד גדולה על קריירה של מעצב. עד כמה זה נכון במקרה שלך?

"יוסף הוא מעצב מוכשר ויש לו קהל לקוחות נאמן שהולך איתו שנים. אני פחות מאמינה שביקורת זו או אחרת תפגע בו. אבל אין ספק שלסטייליסט השפעה מאוד גדולה, למשל, כשאני בוחרת לקחת בגד של מעצב ומחליטה איזה טאלנט ילבש אותו".

דורין אטיאס. ''אני לא מאמינה בביקורות פוגעניות'' (צילום: רונן אקרמן)
דורין אטיאס. ''אני לא מאמינה בביקורות פוגעניות'' (צילום: רונן אקרמן)

בשנים האחרונות פנתה רינגלר לייעוץ אופנה לאנשים פרטיים והרצאות לוועדי עובדים. בסיוריה ברחבי הארץ היא חדרה לארונותיהם של רבים, פשפשה, השליכה, חיטאה וחזרה לדווח. "לאישה הישראלית יש נטייה לאגור שמאטעס", היא אומרת בטון מזועזע. "אנשים בכלל נוטים להיות מקובעים באופנה. יש נטייה טבעית לקנות את אותו הדבר, ובמקרים רבים גם לרכוש את אותן טעויות. זאת הסיבה שנשים אומרות תמיד 'אין לי מה ללבוש', בעוד שהארון שלהן מתפקע".

היית רוצה שיהיה לך סטייליסט צמוד?

"אין דבר שהייתי רוצה יותר מלגור בבית אחד עם סיימון וראובן, ושירכיבו לי כל בוקר אאוטפיטים. גם אני סובלת מטעויות. עם כל האהבה שלי לאופנה, אני תמיד שמחה לקבל דעה מקצועית. אני לא חושבת שארון הבגדים שלי הוא דוגמה ומופת, אבל אני משתדלת שיהיו לי פריטים שיגרמו לי להרגיש טוב עם עצמי. גם שגב מאוד משפיע. תמיד אומרים שאישה עם סטייל מתלבשת בשביל נשים. אבל כשאני לובשת דברים מעניינים, נגיד וינטג', הוא פשוט נקרע עליי מצחוק".

את אחראית על המלתחה שלו?

"שגב הוא אמן בפני עצמו ומחליט לבד מה ללבוש. אבל הוא בהחלט עבר שינוי גדול מתקופת גופיות הרשת של כאוס שלבש כשהכרנו. אני בטוחה שאיפשהו הוא מושפע ממני, אבל אני בטח לא מלבישה אותו".

סנדרה רינגלר. ''עם כל האהבה שלי לאופנה, אני תמיד שמחה לקבל דעה מקצועית'' (צילום: רפי דלויה)
סנדרה רינגלר. ''עם כל האהבה שלי לאופנה, אני תמיד שמחה לקבל דעה מקצועית'' (צילום: רפי דלויה)

האמהות שינתה משהו בסגנון לבוש שלך?

"עברתי לנעליים שטוחות. אם אני יוצאת להרצאה או ללמד אני עולה על עקבים. אבל סגנון הלבוש השתנה יחד עם סגנון החיים. ויתרתי בעיקר על חולצות בטן, כי פעם היו לי ריבועים בבטן והיום לא".

טוב, נו, את בחודש שישי. איך את שומרת על מראה אופנתי בהיריון?

"לשמחתי, אני מאוד אוהבת שמלות מקסי. כן רכשתי מכנסי ג'ינס ומכנסיים שחורים קלאסיים. מניסיון קודם אני יודעת שזה מה שצריך. אני מאוד ממליצה לנשים בהיריון להתרחק מכל ה'בגדי היריון' האחרים. סטייל של בגדי הירין זה פשוט מחריד. כל הטייצים, הטי שירט של הבעל והשמלות ההריוניות זה פשוט לא יפה. מספיק שהשמלה או החולצה אלסטית וארוכה. אז כן, יש מגבלות - אבל אפשר להתמודד איתם".