>> ערוץ האופנה הישראלי ב-HOT - צפו בכל התוכניות

נהוג לחשוב שעולם האופנה שייך לצעירים, אך שתי הנשים שמנהלות את המחלקה לעיצוב אופנה בשנקר – ראש המחלקה לאה פרץ וסגניתה רחל ברמן הדרי – טוענות שההפך הוא הנכון. "החיים התחילו בגיל 50", קובעת ברמן הדרי. ופרץ מוסיפה: "אצלי הם התחילו בגיל 48 ואני מאושרת. גמרנו לגדל ילדים קטנים ואנחנו יותר פנויות גם מבחינת הזמן שלנו לראות ולקנות. חוץ מזה, לנשים בגיל הזה יש בדרך כלל הכנסה פנויה".

ומה עם הגוף שמשתנה?

"בגיל צעיר גם טי שירט פשוטה נראית טוב", אומרת פרץ. "בגיל מבוגר כבר צריך לשים לב. יש בדים שנדבקים לגוף, ואישה צריכה יותר להשקיע".

נראה שעבור פרץ וברמן הדרי, ההשקעה הזו היא מחיר קטן מאוד לשלם על החופש והביטחון שמוסיף הגיל. מסיפורי גבורה והרפתקאות ("ביום ההולדת ה-50 של רחל עלינו על פסגת המאצ'ו פיצ'ו"), ועד דעות מגובשות על בגדים ומעצבים ("נשים צריכות להרגיש שהבגד עשוי טוב, שמישהו חשב על הפרטים הקטנים") – מבחינתן הן נמצאות בגיל המנצח, וזאת למרות שהן מוקפות ברוב השנה במעצבים צעירים שרק מנסחים את קולם בעולם האופנה.

אתן לא מרגישות שמעצבי האופנה מתעלמים מנשים מבוגרות יותר?

"יש גם מעצבים שלא חוששים לתת מענה בוגר יותר", אומרת פרץ. "בעיניי סיביל (גולדפיינר, מהמותג קום איל פו, ה"ש) חושבת על הגיל הזה ולא מפחדת שזה ייתפס כלא צעיר. גם את קובי הלפרין (בוגר שנקר ששימש עד לאחרונה כמעצב הראשי של המותג אלי טהרי בארצות הברית, ה"ש) אני מאוד מעריכה, הכול אצלו עשוי טוב גם מבחינת התחושה הפנימית".

יצאנו עם פרץ וברמן הדרי לסיבוב קניות בקניון רמת אביב, עם דגש על חנויות של מעצבים ומותגים מקומיים. המטרה: להבין לעומק איך מתלבשות הנשים הבוגרות שמדריכות את מעצבי האופנה הצעירים בישראל. באופן לא מפתיע, גילינו מיד שאלו שתי נשים שאי אפשר להגיד להן מה ללבוש – הן יודעות מה הן רוצות ואוהבות, ולא מוכנות להתפשר על שום דבר אחר.

לאה פרץ (למעלה) ורחל ברמן הדרי ברזילי. ''לא לקנות בגדים קטנים או קצרים מדי. גם לא גדולים מדי'' (צילום: ענבל מרמרי)
לאה פרץ (למעלה) ורחל ברמן הדרי ברזילי. ''לא לקנות בגדים קטנים או קצרים מדי. גם לא גדולים מדי'' (צילום: ענבל מרמרי)

תחנה ראשונה: רזילי

החנות: בחנות המעוצבת של רזילי אפשר לפגוש את כל הכישרונות המקומיים הצעירים, לצד מותגי ייבוא מחו"ל. הקולקציה כוללת בגדי מעצבים, תכשיטים ואקססוריז המתאימים לטווח גילאים רחב. "יש כאן היצע", פוסקת פרץ, "חלק זה דברים מעניינים כמו אלו שעושה נדב רוזנברג, אבל יש גם דברים יותר בייסיק שלא הייתי מגיעה במיוחד לכאן כדי לקנות. לחנות הזאת אני מגיעה כדי לראות דברים מיוחדים שלא רואים ברשתות אופנה".

הבחירה של פרץ: היא צועדת היישר לפינת הבגדים השחורים ושם מחפשת, כהרגלה, שמלה שחורה. "כמעט 18 שנה שאני לובשת רק שחור. יש לי שניים-שלושה פריטים בבורדו וסגול כהה, אך כל השאר שחורים. אין לי מושג למה, התרגלתי לזה ואני לא מרגישה בנוח עם צבעים". כמעט מיד מוצאת פרץ שמלה שחורה של המעצבת קארן אוברזון (1,699 שקל) ומאבזרת אותה בצמיד (1,500 שקל). "היא עושה לי צללית חדשה שלא חשבתי עליה. זו שמלה יפהפייה".

הבחירה של ברמן הדרי: ברמן הדרי מחבבת את הסגנון הכללי בחנות, אך מתקשה למצוא שילוב של פריטים לטעמה. הכול מרגיש לה "כמעט", אבל לא מושלם. "על הבת שלי בת ה-18 הכול נראה נפלא. אני יודעת איך אני רוצה להיראות, אך אני מוצאת את עצמי מתפשרת כל יום". בסוף היא בוחרת בשרשרת (1,500 שקל) ושמלה (1,630 שקל) של מירית וינשטוק, עם קומבינזון מתחתיה, ונעליים של שומייקר (820 שקל). "אני מלקטת פריטים מפה ומשם, אך לעולם לא קונה טוטאל לוק במקום אחד".

טיפ לחיים: "לא לקנות בגדים קטנים או קצרים מדי. גם לא גדולים מדי. המילה 'מדי' מאוד חשובה בקניית בגדים. נשים עם טעם טוב כמו קרלה ברוני, אודרי הפבורן וג'קי קנדי אף פעם לא לבשו צמוד מדי. צריך לתת אוויר בין הגוף לבגד".

לאה פרץ בשמלה של קום איל פו. ''קניתי שמלה כזו, היא מאוד מחמיאה ומתוחכמת בגזרה'' (צילום: ענבל מרמרי)
לאה פרץ בשמלה של קום איל פו. ''קניתי שמלה כזו, היא מאוד מחמיאה ומתוחכמת בגזרה'' (צילום: ענבל מרמרי)

תחנה שנייה: קום איל פו

החנות: בקום איל פו הרגישו פרץ וברמן הדרי מיד כמו בבית. בחנות יש קולקציה המתאימה לנשים בגילן, ומעוצבת במידת התחכום שהן אוהבות ובאיכות גבוהה. שתיהן מוצאות מיד את הפריטים האהובים עליהן וסרות לחדרי ההלבשה למדוד. "בקום איל פו מכוונים לגיל שלי ולסגנון", אומרת ברמן הדרי. "השילובים מאוד טובים. באופן כללי, אני חושבת שיש אופנה בארץ. אני מסתובבת באירועים ורואה נשים יפות שיודעות איך להתלבש".

הבחירה של פרץ: שמלה שחורה ללא שרוולים התפורה בשתי שכבות (660 שקל), נוחה ומחמיאה כאחד. "קניתי שמלה כזו, היא מאוד מחמיאה ומתוחכמת בגזרה".

הבחירה של ברמן הדרי: חולצת סריג אוברסייז שחורה (294 שקל), מכנסיים גבריים עם פס כחול בצד (550 שקל) ומשקפיים של מאיה ספיר (890 שקל). "יש לי משיכה לקרדיגנים ולסריגים".

טיפ לחיים: "מעל גיל מסוים, חשוב להשקיע בספר טוב ובאביזרים. לא לשים יותר מדי איפור ולא לעשות טיפולים אגרסיביים בפנים, כי מרוב מאמץ זה נראה לא טוב. צריך להיות מטופחות. בארץ יש הרבה נשים עם שיער קצר ופרקטי. בחו"ל זה פחות מקובל".

רחל ברמן הדרי בהוניגמן. ''המקום נראה מצוין והפריטים הם תוצאה של הליך עיצובי ראוי'' (צילום: ענבל מרמרי)
רחל ברמן הדרי בהוניגמן. ''המקום נראה מצוין והפריטים הם תוצאה של הליך עיצובי ראוי'' (צילום: ענבל מרמרי)

תחנה שלישית: הוניגמן

החנות: ברמן הדרי ופרץ אוהבות מאוד את הוניגמן, ומספרות שהן נהנות להיכנס לחנויות הרשת ולמצוא פריטים טובים במחירים הוגנים. "המקום נראה מצוין והפריטים הם תוצאה של הליך עיצובי ראוי", הן קובעות. "יש משהו יפה בדמוקרטיה של האופנה – יש מנעד רחב בין שמלות מעוצבות של קארן אוברזון לבין פריטים נגישים בהוניגמן".

הבחירה של פרץ: שמלה שחורה ללא שרוולים העשויה בשתי שכבות (400 שקל). "היא קצת קצרה, אבל אפשר לצאת איתה אפילו לאירוע בערב. אני לא מחפשת שבגד יהיה יקר בהכרח, אלא שתהיה תשומת לב מאחורי העשייה שלו".

הבחירה של ברמן הדרי: חולצת רשת בהירה בסגנון ספארי (330 שקל). "הייתי עכשיו קונה כזו גם בצבע שחור".

טיפ לחיים: "תמיד חשוב להסתכל על עצמך מהגב, כדי לבדוק שלא רואים פסים של החזייה ושהבגד לא מבליט שום דבר", אומרת ברמן הדרי. "ודבר נוסף, כשעומדים מול הראי, באופן אוטומטי מכניסים את הבטן. חשוב גם להוציא את הבטן ולראות שהבגד מחמיא בכל מצב".