>> צפו בכל התוכניות של ערוץ האופנה הישראלי ב-HOT

הדיון הציבורי על אידיאל היופי והרזון, שתפס תאוצה בעקבות חוק הפוטושופ, יצר שני מחנות מוקצנים: הרזות מאוד, שמרגישות נרדפות בעקבות מדד ה-BMI; והמלאות מאוד, שמרגישות נרדפות בעקבות שלל דימויי הדוגמניות השדופות שמציפים את המדיה. אך מי שלא זוכות כמעט להשמיע את קולן, הן הנערות המלאות – אלו שלא מוגדרות עדיין כ"נשים אמיתיות" (שם הקוד החדש לנשים לא רזות במיוחד ובעלות קימורים) בגלל גילן הצעיר, אך גם לא תואמות את המראה הניבט אלינו מהפרסומות של רשתות האופנה.

אז מה יכולה ללבוש נערה מלאה שמחפשת בגדים טרנדיים? לכאורה, נראה כי חברות האופנה מתעלמות ממי שכבר בגיל צעיר לובשת בגדים במידה 44. יצאנו לסיבוב קניות עם אליס גרודסקי בת ה-16, נערה יפה ומעודכנת במידה 44-42, כדי לבדוק מה באמת מציעות לה חנויות האופנה הפופולריות. יש להודות, בתחילה לא היינו אופטימיים. "פעם נכנסתי לחנות ברחוב דיזנגוף בתל אביב, ורציתי למדוד שמלה", מספרת גרודסקי. "המוכרת אמרה שהיא מצטערת, אבל אין בחנות מידות כל כך גדולות. הכי מצחיק שהמוכרת לא היתה אישה קטנה בעצמה".

בחנות של מנגו. ''אני לא רוצה להתבייש במידה שלי ובגוף שלי'' (צילום: ענבל מרמרי)
בחנות של מנגו. ''אני לא רוצה להתבייש במידה שלי ובגוף שלי'' (צילום: ענבל מרמרי)

אבל גרודסקי לא התייאשה, וגם לא נתנה לאותה מוכרת לערר את ביטחונה העצמי. היא אוהבת בגדים ואינה מתביישת בגופה, ולכן שמחה להזדמנות לשוטט בין חנויות שונות ולחפש בגדים במידתה. "צריך לנפץ את האשליה שכל נערה צריכה להיות מידה 36", היא אומרת בכניסה לחנות הראשונה. "הבובות בחלון הראווה מייצגות את הפנטזיה, אבל אני לא רוצה להתבייש במידה שלי ובגוף שלי. אני לא רוצה להיכנס לחנות ושיגידו לי 'אין את המידות שלך'. במשך תקופות ארוכות הייתי מתאמנת בחדר כושר יום שלם, ובגיל 14 התחלתי לאכול אשכוליות כי שמעתי שזה מרזה – אז באמת איבדתי הרבה משקל, אבל הכול חזר".

למרבה ההפתעה, בסיבוב הקניות שלנו התגלה כי גם ברשתות האופנה הרגילות יש היצע לא קטן לנערות במידות גדולות. "בניגוד לתקופה שבה הייתי אני נערה, היום יש היצע גדול", אומרת הבלוגרית ודוגמנית המידות הגדולות ריי שגב. "נערות צריכות להבין שיש מה ללבוש, ולא צריך להתבייש. הבעיה היא חוסר הביטחון שלהן והפחד מאכזבה. אך הן צריכות לדעת שחיפוש אחר בגדים הוא ארוך, וגם נערות במידה 36 זקוקות לזמן כדי להגשים את פנטזיית הבגד המושלם. כשאני הייתי צעירה, חשבתי שאני מפלצת אז ויתרתי על נושא הבגדים. אך נערות צריכות לדעת שהן נראות מצוין ויכולות למצוא מבוקשן".

תחנה ראשונה: מנגו

פתחנו את סיבוב הקניות בחנות של רשת האופנה מנגו, שאהובה על גרודסקי במיוחד. לדבריה, הרשת מחזיקה קווי עיצוב מגוונים – חלקם מתאימים יותר לנערות ואחרים לנשים, ודרך שילוב ביניהם היא מצליחה ליצור מלתחה שתתאים לה. כמעט עם כניסתנו היא מתחילה לעבור על הקולבים וללקט פריטים. מכיוון שכמעט כל הבגדים מגיעים עד מידה 44, התחושה היא שהרשת מזמינה מאוד גם לנשים במידות גוף ממוצעות.

מה מדדנו: לא מעט פריטים – טוניקה כהה עם הדפס של דמות אישה, מכנסי ג'ינס בהירים, שמלת אריג ורודה, שמלת טוניקה בהירה המשלבת כמה גוונים, ז'קט ג'ינס קטן וחצאית מקסי ארוכה בגוון כסוף. גרודסקי מתחילה למדוד, ולא מתאכזבת. למעט זוג המכנסיים, כל שאר הפריטים יושבים היטב על גופה ומחמיאים לה.

מה קנינו: את השמלה הוורודה, שהחמיאה לה במיוחד, בשילוב צעיף סגול וז'קט ג'ינס קטן בגוון בהיר.

שורה תחתונה: "מנגו זה המקום העיקרי בו אני מוצאת בגדים. אני אוהבת גם את זארה, אבל שם יש פחות היצע – רוב הבגדים שלהם מאוד קטנים ולא מגיעים למידותיי".

בחנות של פוקס. מידה 3 של הרשת תתאים לנערות במידה 44-42 (צילום: ענבל מרמרי)
בחנות של פוקס. מידה 3 של הרשת תתאים לנערות במידה 44-42 (צילום: ענבל מרמרי)

תחנה שנייה: קסטרו

קסטרו אינה הרשת המועדפת על גרודסקי, שמעידה כי כמעט אינה נכנסת לחנויותיה. הסיבה, היא מסבירה, היא לאו דווקא המידות כי אם סגנון הבגדים. "הרבה חברות שלי קונות בקסטרו, אבל זה פחות לטעמי", היא אומרת. החנות מסודרת בקפידה, והמוכרים מאירי פנים ועושים הכול כדי לעזור. עם כניסתנו לחנות הצטרף אלינו מוכר, שליווה אותנו לקולבים והביא את המידות הנכונות מהמחסן – שכן רוב הפריטים לא הוצגו בחנות במידות קצה.

מה מדדנו: לא היה קל מאוד למצוא פריטים למדידה, שכן לא כל הבגדים מגיעים במידותיה של גרודסקי, ואחרים פשוט לא היו לטעמה. בסוף נבחרו שני זוגות מכנסיים, טי שירט עם הדפס של מרילין מונרו, חולצה פרחונית מכופתרת ושמלת פסים עם עליונית כתומה.

מה קנינו: את שמלת הפסים, שהפתיעה לטובה והלמה מאוד את גופה של גרודסקי. בלט לרעה זוג אחד של מכנסיים, שהיה קטן מדי במדידה למרות שלכאורה היה במידה נכונה. גם שאר הפריטים נשארו בחנות, שכן לא היו מחמיאים במיוחד.

שורה תחתונה: "אני שמה לב שברשתות המקומיות יש בעיה בחלקים התחתונים. קשה יותר למצוא מכנסיים. נראה כי רשתות האופנה הישראליות רוצות ליצור רק עבור גוף מושלם. ירכיים גדולות לא נמצאות בלקסיקון שלהם".

  (צילום: ענבל מרמרי)

תחנה שלישית: פוקס

בחירתנו לבקר בחנות של פוקס הפתיעה את גרודסקי. היא סיפרה מיד כי הרשת מעולם לא היתה יעד במסעות הקניות שלה, ולמרות שהיא עוברת ליד חנויות החברה – לרוב אינה נכנסת אליהן. בתוך החנות גילינו שלל פריטי קז'ואל מסודרים על קולבים או מקופלים על שולחנות, וקהל לקוחות של נשים בוגרות לצד נערות. למרות שהחנות לא היתה מוכרת לה, גרודסקי מצאה בקלות כמה פריטים שהתחבבו עליה, וגילתה שמידה 3 של הרשת מתאימה לה היטב.

מה מדדנו: שמלת אריג פרחונית, חצאית מיני שחורה וטי שירט לבנה עם הדפס.

מה קנינו: למרות הציפיות הנמוכות של גרודסקי, שתי מערכות הלבוש התאימו לה היטב והיא הסכימה שהן יכולות לשרת אותה נאמנה. בסופו של דבר הוחלט כי השמלה מחמיאה לה יותר, בעיקר אם תשלב אותה עם ז'קט ג'ינס קטן כמו זה שאיתו הגיעה מהבית.

שורה תחתונה: "פוקס הפתיעו אותי לטובה. אני אף פעם לא נכנסת לחנויות שלהם, כי משהו בפרסומות נראה מאוד משפחתי ולא מושך, אבל מצאתי שם היום דברים טובים מאוד".