>> בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק

רבות כבר נכתב על טעמה האופנתי של האישה הישראלית – זו שאוהבת נוח אבל לא רוצה להיראות מוזנחת, זו שרוצה "מחמיא" אבל לא בא לא להתאמץ בשביל זה. לא מעט גם נכתב כבר על אמריקן וינטג' – שבניגוד לשמו אינו אמריקאי או וינטג', אלא מותג צרפתי של בגדי קז'ואל קלילים. עתה חוגג אמריקן וינטג' את השקתן של שתי חנויות חדשות בישראל, המתווספות לחנות שכבר ביססה את עצמה במתחם התחנה בתל אביב בשנה וחצי האחרונות, ומעלה את החשד שהנשים הישראליות הן הרבה יותר שיק צרפתי ממה שאפשר היה לחשוב.

  (צילום: ג'יימס און)

נכון, לא מדובר כאן על המראה הקלאסי של שרשרת פנינים, מעיל פרווה קטן, אודם אדום ושיער סתור, אבל גם אם לא הפכנו עדיין לפריזאיות – אנחנו לפחות מתקרבות ללוק של נשות מרסיי. הרי איך עוד נסביר את הנהייה אחר פריטים רכים שנראים במיטבם כשהם נלבשים בשכבות, מתגאים בבדי משי וכותנה איכותיים ועולים הרבה יותר מבגדי בייסיק-קז'ואל ברשת אופנה סטנדרטית?

  (צילום: ג'יימס און)

"זו קפיצה די גדולה ולא לגמרי מתוכננת", אומרת יבואנית המותג קרן בנקר כהן (בעלת הבוטיקים עלמה ובנקר) על פתיחת שתי החנויות החדשות במקביל. "רצינו להוציא את המותג גם מחוץ לתל אביב, אז ביקרנו בהמון קניונים ברחבי הארץ. אבל רק כשהגענו לקניון עיר ימים ברמת פולג, הרגשנו בבית והחלטנו לפתוח שם חנות. החנות החדשה השנייה, בקניון רמת אביב, היתה הפתעה – היינו ברשימת המתנה לחנות בקניון, ופתאום התפנה שטח. כך יצא שאנו פותחים יחד שתי חנויות שונות. בשביל אמריקן וינטג', זו סוג של התחלה חדשה בישראל".

  (צילום: ג'יימס און)

הגדילה המשמעותית של אמריקן וינטג' בישראל תואמת את התנהלות המותג בחו"ל. בנקר כהן החלה לייבא את המותג לישראל כבר בקולקציה הראשונה שלו, והחנות במתחם התחנה נפתחה חצי שנה בלבד לאחר חנות אמריקן וינטג' העולמית הראשונה שהוקמה במרסיי. מאז התפשט המותג ל-30 סניפים ברחבי העולם, והפך מקו של פריטי בייסיק עם נגיעות משדרגות לקולקציות שלמות של בגדי כותנה ומשי מעוצבים ליומיום. לצד בגדי הנשים, יש גם קו קטן יותר של בגדי גברים – שיכול להפוך כל חובב קז'ואל למתלבש מסוגנן. אז מה אהבנו בקולקציית אביב-קיץ 2012, ומה פחות? ומה קנינו בסוף? הנה כל הפרטים.

  (צילום: ג'יימס און)

נקודות האור

1. המבחר: אחד מהיתרונות המשמעותיים בחנויות של אמריקן וינטג' הוא ההכרח שנקבע על ידי החברה בחו"ל לייבא את כל הקולקציה של המותג. אם ברשתות מסוימות התרגלנו לאכזבה מקולקציה חלקית ולא מספקת, שאמורה להתאים כביכול לקהל הישראלי אך למעשה מפספסת רבים מהפריטים המוצלחים ביותר, כאן זה לא יקרה – יש הכול מהכול. עם שתי החנויות החדשות, לקוחות המותג אפילו לא צריכות להתאמץ יותר להגיע דווקא למתחם התחנה כדי לבחון את הקולקציה בשלמותה.

2. הצבעוניות: ההתפתחות המתמדת של אמריקן וינטג' מתבטאת היטב במבחר הצבעים העשיר של הקולקציה, הכולל העונה 32 גוונים שונים של פסטלים רכים, צבעי קיץ חזקים ופסים רוחביים. לצד הפריטים החלקים, ניכר פיתוח של ההדפסים השונים, המופיעים על בדי משי או ויסקוזה. הז'קטים בהדפסים הספק-שבטיים ספק-גיאומטריים, למשל, מסתמנים כבר עכשיו כלהיט אצל פאשניסטות חובבות טרנדים.

3. השיק הקז'ואלי: יש לא מעט נשים שכבר הבינו שהסוד למראה מנצח מסתכם בבחירת הטי שירט הנכונה והעליונית המעוצבת בקלילות, ובשבילן אמריקן וינטג' הוא לא פחות מהתמכרות. קולקציית הקיץ החדשה לא מאכזבת, ומציעה את הגזרות המוכרות והאהובות לצד חידושים עונתיים שלא כדאי לפספס.

  (צילום: ג'יימס און)

נקודות החושך

1. המחירים: בנקר כהן אומנם מדגישה כי מחירו של כל פריט נקבע רק על פי הרכב הבד שלו (ולא לפי שיקולים מדומיינים כמו האם הוא מתאים ליום או לערב), וכי לכל פריט יקר יש מענה זול יותר מבד פשוט יותר – ועדיין, לא מדובר בבגדים זולים. המחירים בישראל תואמים את אלו שבצרפת (בתוספת של כשבעה אחוזים הנגרמת בעיקר מהוצאות מכס), אך ניכר שהשכר הישראלי אינו תואם את זה הצרפתי. מה לעשות, לא קל להוציא 300 שקל על חולצה – גם אם היא רכה ונעימה במיוחד.

אמריקן וינטג' - קולקציית אביב-קיץ 2012

2. חמקמקותו של המראה הלא מתאמץ: אמריקן וינטג' לא משאירים שום דבר ליד המקרה – בכל שבוע הם מסדרים את חנות האם במרסיי בדייקנות ושולחים לכל שאר החנויות בעולם תרשים מדויק כיצד לסדר כל פרט כך שכל החנויות יהיו זהות – מהמרחק בין הקולבים ועד הנקודה המדויקת שבה החולצה צריכה להיתחב למכנסיים שעל הבובה בחלון הראווה. אם חשבתן שכדי ליצור את לוק הקז'ואל הצרפתי המושלם לא תצטרכו לעבוד קשה באותה מידה, טעיתן. כמו באיפור למראה טבעי – גם כאן ניתן להשיג את המראה הלא מתאמץ רק בהרבה מאמץ.

מה קנינו?

מחירים: גופיות וחולצות 740-148 שקל, מכנסיים 428-228 שקל, שמלות 540-228 שקל, ז'קטים 450-399 שקל, אקססוריז 399-192 שקל.

להשיג ב-American Vintage. מתחם התחנה, נווה צדק; קניון רמת אביב – תל אביב; קניון עיר ימים, רמת פולג, נתניה.