>> בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק

על קירות הסטודיו של קום איל פו, השוכן בפאתי יפו, תלויות עבודות של אמניות ישראליות נודעות כמו חן שיש, רעות פרסטר, מיכל נאמן, אריאלה שביד, מיכל היימן ואחרות – כולן מתוך האוסף שמטפחת באדיקות בעלת החברה, סיביל גולדפיינר. השנה חוגג המותג 25 שנים להיווסדו, ומכיוון שקירות אינם יכולים לדבר, הוחלט להפיץ את חדוות האמנות האופפת אותו באמצעות בגדים. קולקציית האביב של בית האופנה - ראשונה מתוך ארבע הצפויות לצאת במהלך השנה - עוצבה בהשראת האמנית האמריקאית ג'ואן מיטשל, שהלכה לעולמה לפני שני עשורים בגיל 67. עיקר פעילותה של מיטשל היה בזרם האקספרסיוניזם האבסטרקטי, החל בשנות ה-50 ועד שנות ה-70 המוקדמות של המאה שעברה, ועבודותיה ניחנו בפרץ צבעוניות מופשט - מפגש מלא תשוקה בין הצבע לקנבס. במהלך חודש יוני תיכנס לחנויות קולקציית הקיץ של המותג (השנייה במספר), שעוצבה בהשראת האמנית הישראלית אלימה ריטה, זוכת פרס שרת התרבות והספורט לשנת 2010.

  (צילום: אסף עיני )

המעבר מאמנות מופשטת ודו ממדית לבגד תלת ממדי, הוא משוכה שרק מעצבי אופנה בודדים מצליחים לעבור בשלום. רובם מתרסקים כבר בשלב התרגום, שמסתכם בדרך כלל במעין העתקה של עבודת האמנות אל הבגד, ללא כל התחשבות בגזרה או בגוף. מעצבות המותג אירה גולדמן ואפרת זיו ניסו לדלג מעל המשוכה הזו. "חיפשתי דרך לתרגם את האמנות לקולקציה, כך שהיא לא תישאר בגדר הדפסה על בגד", אומרת גולדמן. "ניסינו טכניקות של סימטריה, התפרצות של צבע וג'סטות מאוד גסות של משיחות מכחול על פני הבגד".

על אף שגולדמן וזיו יצרו הפעם את אחת הקולקציות הצבעוניות ביותר שלהן עד כה, נדמה שהתשוקה של מיטשל נותרה על רצפת חדר הסטודיו לטובת קולקציה קלה יותר לעיכול עבור לקוחות המותג, המורגלות בפריטים מאופקים יותר. משחקי הצבעים והא-סימטריה המזוהים עם מיטשל אומנם בולטים בקולקציה, לפעמים אפילו באופן מוגזם למדי, אך הם נראים מאולצים ומחושבים מדי, נטולי ההעזה המתבקשת במקרה של אמנות אמיצה ומקורית. הנה נקודות האור והחושך שמצאנו בקולקציה של קום איל פו.

  (צילום: אסף עיני )

נקודות האור

1. משיחות צבע: הדפסים רבים שנראים כביכול לא מתוכננים, הצליחו להפוך כמה מהפריטים בקולקציה למרהיבים ויזואלית ואף לבעלי ערך אמנותי. בלטו לטובה בקטגוריה זו: חולצת כותנה לבנה מכופתרת עם שרוולים קצרים שעוטרה במשיחות צבע, וחולצת כותנה בצבע פחם עם הדפס ירוק במרכזה, בסגנון ציוריו של האמן היהודי-אמריקאי מארק רותקו.

2. הקפדה על פנים הבגד: בקום איל פו מסתכלים גם אל תוך הקנקן, ומקפידים על טיפול מיוחד בבטנות הז'קטים. בחלק גדול מן הפריטים אין בטנות שלמות - מה שהופך אותם לקלילים יותר ולפיכך למתאימים יותר לתנאי האקלים הישראלי. הבטנות החלקיות, העשויות מבדים שונים ומעניינים, הצליחו להרכיב עולם ויזואלי עשיר הנחשף אך ורק ללובשת ולאנשי סודה.

3. המכנסיים: דווקא בקולקציה זו, שנשענת ברובה על חצאיות ושמלות קיץ אווריריות, בולטים לטובה המכנסיים, המותאמים לאקלים המקומי עם בדים כמו פשתן, טנסל וכותנה, ומתהדרים בגזרות מוצלחות. אהבנו במיוחד את המכנסיים השחורים שמסתיימים בגובה הקרסוליים, כשאלמנט של פס כחול מקשט אותם באזור החגורה, ופס כחול נוסף מצפה את חלקה האחורי של רגל אחת.

  (צילום: אסף עיני )

נקודות החושך

1. גזרות א-סימטריות: עושה רושם כי בכל הנוגע למשחקי א-סימטריה, המצריכים דיוק רב ושמירה על מינונים נמוכים, ידן של המעצבות היתה קלה על ההדק. עד כדי כך קלה, שהצפייה בחלק ניכר מהדגמים עוררה את החשק לקחת זוג מספריים וליישר את החצאית. במיוחד במקרה של חצאית קומות לבנה מפוליאסטר, שהפגינה משחק שכבות כושל.

2. שילובי הדפסים: ליבת הקולקציה היתה הדפסים, אשר נוצרו בחלקם תחת ידיה של מעצבת הטקסטיל תמר ברניצקי. במקרים רבים היו אלה הדפסים מרשימים ומעוררים דמיון. בפריטים אחרים פחות - בעיקר בשמלות ובחצאיות שניסו לשלב בין הדפסים שונים בפריט אחד, ללא הצלחה יתרה. עם זאת, לזכותו של המותג ייאמר כי מדובר בצעד עיצובי אמיץ של חיפוש אחר שפה חדשה ומקורית.

3. גזרת החליפות: דווקא החליפה היחידה בקולקציה נראתה מאוד לא מחמיאה באזור הכתפיים, כאילו על כתפי הדוגמנית הודבקו זוג לבנים שמעליהן הונח הז'קט. גזרת כתפיים רכה היתה עושה חסד עם הז'קט והדוגמנית גם יחד.

  (צילום: אסף עיני )

מחירים: מכנסיים 1,290-790 שקל; ז'קטים 3,200-1,100 שקל; שמלות 2,200-1,100 שקל; חולצות 990-220 שקל; חצאיות 1,890-890 שקל; קרדיגנים 890-590 שקל.

להשיג בחנויות קום איל פו .