>> בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק

נעלי הקרוקס הפכו כבר מזמן לאויב המר של פאשניסטות ברחבי העולם, אך הן ממשיכות להוכיח שוב ושוב כי אינן רק טרנד חולף. לאחרונה הודיעו מייסדי המותג כי הכנסתם בשנת 2011 צפויה לעבור את רף המיליארד דולר – מה שזיכה את קרוקס בכתבה אוהדת בפורבס והוכיח שוב כי נעלי הגומי המחוררות נמצאות כאן כדי להישאר.

  (צילום: אלי לביא )

אז מה ההסבר לתופעת הקרוקס המשונה? מאז זעזעו הנעליים המחוררות (שכונו אז "נעלי טבחים") את תעשיית האופנה בשנת 2006, כשכבשו את העולם בלי מאמץ ולמרות התנגדות רבה מצד אניני הטעם, עברה החברה לא מעט עליות ומורדות, אך נראה שעתה היא מצאה את הנתיב היציב להצלחה. השילוב הנוכחי של הנוחות המושתתת על חומר הקרוסלייט עם התרחבות הדגמים לקולקציות שלמות של נעלי עקב, כפכפים, מגפיים, מוקסינים ודגמים נוספים, קנה למותג לא מעט מעריצים – שחלקם אף מסרבים לנעול נעליים אחרות.

אז מי הם כל אותם האנשים שלא מוכנים להוריד את הקרוקס מהרגליים? תשכחו מפאשניסטות יומרניות, יצאנו לפגוש שלושה מכורים לקרוקס, וגילינו שלפעמים הנוחות מנצחת.

"קיבלתי את הירושה ומיד קניתי חמישה זוגות''

אמיר כהן, 42, מדריך תיירים בכפר קדם, הפך את קרוקס למותג הנעליים היחיד בארונו, כשהוא משלב דגמים שונים בהתאם לסגנון לבושו באותו יום. כהן, דתי-לאומי, מספר כי במהלך השבוע הוא נוהג ללבוש בגדי קז'ואל כמו מכנסי דגמ"ח, חולצות טי וקפוצ'ונים, אך בסופי השבוע הוא מקפיד לעטות על עצמו חליפה מחויטת. וכן, יש לו קרוקס לכל לוק. "בחוגים שלי לא מקובל ללכת עם נעליים צבעוניות עם חורים", אומר כהן. "אבל הצבתי לעצמי מטרה להפוך את כל הנעליים שאני הולך איתן לקרוקס. יצרתי מצב שכל מה שאני נועל זה קרוקס. וזה לא רק מטורף ומשוגע, בקרוקס יש את האופציה להיות סולידי".

אמיר כהן. ''אין תחרות לרכות ולמשקל של קרוקס'' (צילום: אבישג שאר ישוב)
אמיר כהן. ''אין תחרות לרכות ולמשקל של קרוקס'' (צילום: אבישג שאר ישוב)

כהן מחזיק בארונו כ-12 זוגות של נעלי קרוקס – חלקן בסגנון הקלאסי המחורר והמוכר, ואחרות בגזרות משוכללות יותר כמו מוקסינים ומגפיים. את "מחלת הקרוקס", כפי שהוא מכנה את יחסו למותג, העביר גם לשני בניו ואפילו לאמו. "היתה לי סבתא שגרה בקריית מוצקין", הוא מספר. "היא נפטרה לפני שנה והשאירה לי בירושה סכום לא קטן. כולם חשבו שאני אחליף את האוטו או אשקיע את הירושה. אבל קיבלתי את הכסף, ובאותו יום הייתי בחנות של קרוקס וקניתי חמישה זוגות חדשים של נעליים. אין תחרות לרכות של קרוקס ולעובדה שאינן שוקלות כמעט כלום".

"גם בחו''ל אני מחפשת חנויות של קרוקס"

גיתית בלזר, 31, מנהלת חשבונות בחברת היי-טק, נדרשת ללבוש בגדים מחויטים למשרד. את נעלי הקרוקס האהובות עליה היא נועלת לכן רק בחודשי הקיץ, ומתמקדת בנעלי בובה ונעלי עקב – התואמות את קוד הלבוש הנהוג בעבודתה. אך את תשוקתה למותג גם קוד לבוש משרדי לא יכול להגביל. "מרוב שאני חובבת קרוקס, אני מחפשת חנויות שלהם גם כשאני טסה לחו"ל", אומרת בלזר, שסחפה גם את בעלה בהתלהבות. "עכשיו גם בעלי מבקש ליום ההולדת נעליים של קרוקס".

גיתית בלזר. ''אלו נעליים לכל מטרה'' (צילום: גיל לרנר )
גיתית בלזר. ''אלו נעליים לכל מטרה'' (צילום: גיל לרנר )

בני הזוג נאמנים למותג כל כך, שמלבד 13 זוגות נעלי הקרוקס שהם מחזיקים בביתם יש ברשותם גם כיסויים לאייפון, מחזיקי מפתחות, תיק גב ושלל אביזרים נוספים וממותגים של החברה.

מה תגידי לאנשים שאומרים שקרוקס הן נעליים לא אופנתיות בעליל?

"אני חושבת שקרוקס הן נעליים מאוד אופנתיות ומאוד נוחות. רוב האנשים חושבים רק על הנעל עם החורים, וכשאני מראה את נעלי הבובה והנעליים האחרות לא מאמינים לי שזה קרוקס. הם מאוד השתנו, פעם הנעליים היו יותר גבריות או לבית, אבל כיום אלו נעליים לכל מטרה".

  (צילום: אלי לביא )

"אפילו דורין אטיאס לא תאמין שזה קרוקס"

גם שירלי דגוני, 35, קניינית של רכיבים אלקטרוניים, חושבת שקרוקס הוא ה-מותג לנעליים. דגוני מעידה שהיא חובבת נעליים מושבעת, אך מאז שהתמכרה לקרוקס לפני כשבע שנים – כשהדגם המחורר תפס תאוצה – היא דבקה בעיקר בדגמי המותג השונים. כיום קרוקס הוא המותג השולט בארון המשפחתי שלה, של בעלה ושל בתם, עם 15 זוגות שונים של נעליים. וזה לא הכול, גם הוריה והוריו של בעלה הצטרפו כולם למחנה הקרוקס. "לבעלי אני קונה כל שנה קרוקס בצבע אחר, אבל הוא עדיין לא מוכן להיפטר מהזוג הראשון שהיה לו אי פעם. הן ישנות ומג'ויפות, אבל לא אכפת לו".

משפחת דגוני. 15 זוגות שונים של קרוקס בארון (צילום: דודו אזולאי)
משפחת דגוני. 15 זוגות שונים של קרוקס בארון (צילום: דודו אזולאי)

דגוני משלבת את נעלי הקרוקס כמעט בכל מערכת לבוש שלה, ובטוחה לחלוטין שאין טוב מהן. "תעזבו אותי מהוואינס", היא אומרת, "אין כמו קרוקס. יש לי סנדלים מאוד יפים לקיץ, אפילו דורין אטיאס לא תאמין שזה קרוקס. אני איתם כל הזמן ועושה איתם הכול – משטיפת הבית ועד הפגישות החשובות ביותר. הכול קשור לדגם. גם המחירים מגוונים, יש קרוקס ב-50 שקל וקרוקס ב-400 שקל".