אמרי לי מה מרחת על השפתיים שלך ואומר לך איזה מין טיפוס את. נשמע יומרני? לא בהכרח.

>> בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק

לכל ליפסטיק יש תכונות ייחודיות, וכדי שהזיווג יהיה מוצלח הן צריכות להתאים לך בול. אז לפני שאת מסתבכת עם שלל האופציות, המרקמים, הטקסטורות והגימורים, תציצי במורה הנבוכים שהכנו לך. להלן טיפוסי הנשים ושידוכי הליפסטיק האידיאליים עבורן:

התכליתית: שפתון עמיד

יתאים לך אם: את בחורה עניינית שלא אוהבת לבזבז זמן מיותר על זוטות כגון איפור, אבל עדיין חשוב לך להיראות במיטבך (בשל קריירה ייצוגית כלשהי או כל תפקיד בכיר אחר). שפתון מהזן העמיד אינו מצריך חידוש אובססיבי במהלך היום ועומד בגאון בנטל של אינספור כוסות קפה, כמה סיגריות של סטרס (למרות שזה רע־רע־רע מאוד לפנים, לעור ובכלל לגוף), ארוחת צהריים חטופה ואינסוף ישיבות.

רוב השפתונים העמידים מגיעים בוורסיות דו־צדדיות - כאלו שבחציין האחד נמצאת הפורמולה העמידה (החלק ה"צבעוני") ובחציין השני נמצא הגלוס או כל מוצר אחר לליחוח השפתיים.

היתרון: הפלוס הגדול של כל סוגי השפתונים הללו הוא עמידותם לאורך היום (קחי בחשבון שגם כאן, כמו בהרבה מוצרים עמידים, הפרמטרים משתנים באופן סובייקטיבי מאישה לאישה וכך גם העמידות היחסית).

החיסרון: רוב השפתונים האלה מכילים סיליקון נדיף (מה שמקנה להם את תכונת העמידות) והם עלולים לגרום לתחושה יבשושית לאחר המריחה. מכאן הצורך במוצר ליחוח ייעודי בילט־אין.

שימי לב: גם אופן השימוש בהם משמעותי במיוחד: מכיוון שנדרשות לשפתון כמה שניות טובות כדי להתקבע, אין להשתמש במלחח מיד לאחר מריחת השפתון ויש להמתין כדקה עד שהוא יבש לחלוטין. איך תדעי אם המתנת מספיק זמן? אם מוצר הליחוח נצבע בגון השפתון בעת המשיחה, סימן שהיית קצרת רוח והמוצר לא ישיג את מטרתו.

המומלצים שלנו:

1. לוריאל, מחיר: 115 שקל

2. מייבלין, מחיר: 60 שקל

3. CHIC, מחיר: 50 שקל

שפתונים עמידים
שפתונים עמידים

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

עוד כתבות בנושא:

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

הנוסטלגית: ליפגלוס

יתאים לך אם: את שומרת אמונים למוצר האיפור הראשון שלך, שהיה רולר של גלוס בטעם דובדבנים (שאותו משחת בגאווה לצלילי "קסאנאדו" בכל פעם שהיית הולכת להחליק בשכונה על הסקטים), או שאת בחורה צעירה שעדיין בונה לעצמה את תדמיתה הנשית, והליפגלוס הוא התרגום הסובייקטיבי בלקסיקון שלך ל"מראה סקסי ונשי".

הוא הפציע לחיינו בשנות ה־70 המאוחרות, בימי קדחת הבוגי ושיגעון הדיסקו, והפך לסממן המזוהה עם המראה החושני, המנצנץ והמוחצן של אותן שנים. יותר משלושה עשורים לאחר מכן הליפגלוס עדיין פופולרי עד מאוד, אם כי בשנים האחרונות הוא קצת פחות עדכני.

ברבות השנים השתנו והשתדרגו הפורמולות השונות שלו, אבל האפקט המבריק / רטוב המייחד אותו נותר בעינו. האפליקציה שלו קלה ונוחה, ומאוד מפתה לזרוק אותו בתיק האישי על מנת שניתן יהיה לחדש אותו במהלך היום.

היתרון: נותן באופן מיידי אפקט תלת־מימדי לשפתיים ומחיה את המראה שלהן.

החיסרון: עלול לשוות לוק זול אם מורחים אותו בסופר־נדיבות. בנוסף, מעצם היותו צמיגי / נוזלי, הוא עלול "לזלוג" לקמטוטי השפתיים אצל נשים בוגרות יותר. כמו כן חוסר העמידות ותחושת הדביקות של הגלוס עשויים להוות בעיה (וכאן גם המקום לציין את הפרדוקס שעל פיו ככל שהגלוס דביק יותר, כך עמידותו על השפתיים ממושכת יותר).

המומלצים שלנו:

1. רוית אסף, מחיר: 99 שקל

2. ללין, מחיר: 40 שקל

3. לוריאל, מחיר: 95 שקל

4. סמאשבוקס, מחיר: 95 שקל

5. קליניק, מחיר: 120 שקל

6. מייק-אפ פקטורי, מחיר: 109 שקל

שפתוני ליפגלוס
שפתוני ליפגלוס

הנטורליסטית: ליפ־באלם

יתאים לך אם: את לא מתה על איפור באופן כללי אך חושבת שטיפוח בסיסי הוא חשוב, או לחלופין אם את בחורה צעירה שאלה הם צעדיה הראשונים בעולם האיפור של ה"גדולות".

הליפ־באלם (Lip Balm) עשיר בלחויות ובעל פיגמנט מזערי. התוצאה המתקבלת היא טבעית לחלוטין ורק מדגישה במקצת את גון השפתיים (תלוי כמובן בגון המוצר). מכאן גם שאין חשש למראה מאופר יתר על המידה.

היתרון: הפלוס הברור של המוצר הזה הוא הערך המוסף שלו - ליחוח השפתיים, ריכוכן ולעתים אף מתן אפקט טיפולי כלשהו. יתרון נוסף: את לא זקוקה ליד יציבה במיוחד, תחימה מסותתת של השפתיים או הנחה מדוקדקת. משיחה אחת זריזה, ואת יכולה לצאת לדרך.

החיסרון: הוא פועל יוצא של היתרון - כמות הלחות הרבה של המוצר הופכת אותו לבלתי עמיד בעליל. הוסיפי לכך את פעילותן הנמרצת של השפתיים והליקוק האקראי של הלשון מדי פעם, ותגלי שיש צורך לחדשו בתדירות גבוהה.

המומלצים שלנו:

1. M.A.C, מחיר: 89 שקל

2. איל מקיאג', מחיר: 90 שקל

3. קליניק, מחיר: 99 שקל

4. קלרינס, מחיר: 99 שקל

5. לנקום, מחיר: 178 שקל

6. גרלן, מחיר: 201 שקל

7. ללין, מחיר: 13 שקל

הקוּלית: מכתים שפתיים

יתאים לך אם: את שייכת לזן הנשים שמודעות למראן החיצוני, אוהבות להרגיש סקסיות, אבל מעדיפות להשקיע בחדרי חדרים מבלי שהטוטאל לוק ייראה מתאמץ מדי (סטייל "סתם זרקתי על עצמי משהו ויצאתי"). מדובר למעשה במוצר שהגדרתו היא החמקמקה ביותר מכל אלה שמנינו עד כה.

הוא מגיע במגוון תצורות אפליקציה (החל מטוש, דרך מיכל עם אפליקטור ועד למרקמי ג'ל), חסר טקסטורה וגימור וברוב המקרים מֵימי למגע. ניתן להגדיר את המראה שלו ככזה שמתקבל לאחר אכילת שלגון דובדבן.

כשמו כן הוא (Lip Stainer) - מדובר בפיגמנט מרוכז אשר משאיר כתם של צבע על השפתיים. מעצם היותו כזה, הוא מתקבע מהר ויש צורך לעבוד איתו במשורה ובזריזות.

אופן השימוש נובע ישירות מצורת ההנחה שלו: הטושים מאפשרים הנחה זריזה ומדויקת, וכך גם האפליקטורים הספוגיים, בעוד בצנצנות הג'ל ההנחה מסורבלת יותר ומדויקת פחות כי נעזרים בכריות האצבעות.

היתרון: העמידות היחסית. מכיוון שהגוון נטמע בשפתיים, האפקט נשאר לאורך זמן. מכתים השפתיים אמנם לא עמיד כמו השפתון העמיד, אבל בהחלט נותן אופציה ארוכת טווח למדי. יתרון נוסף הוא המראה הייחודי והפתייני שמתקבל - מעין רמז של צבע, שנראה טבעי לעין בלתי מיומנת.

החיסרון: יש נשים שטוענות שהגימור שלו "יבש" מדי על השפתיים. את העניין הזה ניתן לפתור בקלות אם מלחחים אותן קצת לאחר מכן. חיסרון נוסף הוא חוסר האחידות של הפיגמנט בעת המשיחה. אפשר לפתור זאת על ידי טפיחה זריזה של כריות האצבע על השפתיים טרם ספיגתו.

המומלצים שלנו:

1. איל מקיאג', מחיר: 78 שקל

2. מאדינה מילאנו, מחיר: 119 שקל

3. מייבלין, מחיר: 45 שקל

הטרנד־סטרית: ליפסטיקים עשירי פיגמנט

יתאים לך אם: את בעלת חוש אופנתי מפותח ומחשבה יצירתית, והשפתיים שלך הן האיבר שאותו את אוהבת להדגיש. הכוונה היא לשפתונים בעלי נוכחות צבעונית, עוצמתית ובוטה, שמגיעים במבחר גימורים ובעלי עומק פיגמנט עז במיוחד.

כמובילת טרנדים, את לא בוחלת בשום טקסטורה או גימור. את אוהבת להשתעשע עם גוונים שונים ולהתאים אותם למצב רוחך ואף מקפידה להתעדכן במגמות שמשתנות כל עונה. לא בכדי ניתן למצוא בתיק האיפור שלך צבעים כמו כתום עז, אדום נקי, פוקסיה וסגול על שלל גווניו.

היתרון: לא יפספסו אותך.

החיסרון: המינוס המהותי בשפתונים מהסוג הצבעוני והעז הוא הצורך באפליקציה המדויקת עד מאוד שלהם. משמע: ככל שהגוון חזק יותר, יש צורך בתיחום מדוקדק וביד מיומנת ויציבה יותר.

יש נשים שבוחרות באופציית תיחום השפתיים על מנת להקל את העבודה, ויש כאלה שהפרקטיקה כה שגורה בידן, שהן מושחות את השפתון אפילו ללא צורך במראה. כך או כך, יש לקחת בחשבון שהמראֶה מושך תשומת לב רבה, ועל כן יש לתחזק אותו במהלך היום: לבדוק שהוא לא נמרח, לא נעלם באזורי המימיקה הפעילים של השפתיים או סתם נראה לא אחיד.

המומלצים שלנו:

1. OFRA, מחיר: 158 שקל

2. שיסיידו, מחיר: 235 שקל

3. אסתי לאודר, מחיר: 120 שקל

4. קלרינס, מחיר: 110 שקל

5. בועז שטיין, מחיר: 100 שקל

ליפסטיקים עשירי פיגמנט (צילום: דן פרץ, מוטי זאבי, דן לב)
ליפסטיקים עשירי פיגמנט (צילום: דן פרץ, מוטי זאבי, דן לב)