>> בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק

הבגדים יכולים להיות מרשימים, הדוגמניות יכולות להיות מדהימות – אבל השורה הראשונה תמיד גונבת את ההצגה בשבועות האופנה. לשבוע האופנה תל אביב יגיעו עשרות אורחים מסקרנים מרחבי העולם, בעיקר עיתונאי אופנה, החל מעורכת ווג איטליה פרנקה סוזאני ועד לעיתונאית דריה שפובלובה, מהמהדורה הרוסית של ווג.

מטוקיו ועד לוס אנג'לס, מניו יורק ועד מקסיקו, מתחם התחנה בתל אביב יהפוך לארבעה ימים של מגדל בבל הבנוי מקולות, טרנדים וצבעים שיתערבלו יחד לחגיגה אופנתית. Xnet בדק את רשימת המוזמנים, ובחר את העשרה שהכי כדאי לתפוס לשיחה קצרה בין תצוגה לתצוגה. הכינו את כרטיסי הביקור.

1. פרנקה סוזאני, עורכת ווג איטליה - איטליה

כבר 23 שנה שפרנקה סוזאני עורכת את ווג איטליה, מהחשובים והמשפיעים שבמגזיני האופנה בעולם. מאז שירשה את התפקיד מאחותה הגדולה, קרלה סוזאני, כיום הבעלים של רשת הבוטיקים "קורסו קומו 10", מייצרת סוזאני שיח אופנתי שנע בין הפקות אופנה רדיקליות בניצוחו של צלם האופנה סטיבן מייזל ועד לכתבות על תרבות פופולארית. ווג איטליה נחשב, בצדק, למגזין האופנה הטוב בעולם.

כך תפצחו איתה בשיחה: "אהבת את הקולקציה של ורסאצ'ה ל-H&M שהושקה בשבוע שעבר?".

נצלו את הזמן ללמוד את המאניירות. ליסה ארמסטרונג מראיינת את פרנקה סוזאני:

2. מעצב האופנה רוברטו קוואלי - איטליה

את רוברטו קוואלי, 71, כמעט שאין צורך להציג. המעצב המצליח, שפועל בפירנצה ומפורסם בעולם בזכות הדפסי חיות וסגנון נובורישי, יפתח את "שבוע האופנה תל אביב" בתצוגת ענק.

נראה שאין מעצב בינלאומי מתאים מקוואלי לפתוח את שבוע האופנה המקומי: יחסיו ההדוקים עם מעצבים ופרסונות ישראלים הם מן הנודעים בענף. קוואלי היה בן זוגה של הדוגמנית לשעבר חווה לוי, ולצידו עבדו מעצבי האופנה הישראלים תמרה יובל ג'ונס, ויקטור (ויוי) בלאיש, יניב פרסי, ליאורה טרגן ואלון ליבנה.

כך תפצחו איתו בשיחה: "הקפת את עצמך בלא מעט ישראלים במשך השנים. מה הדבר הכי מעניין שלמדת עלינו?".

3. מריו בוסלי, יו"ר הקאמרה נציונלה דה לה מודה – הארגון הרשמי מאחורי של שבוע האופנה במילאנו - איטליה

עד לפני מספר שבועות, שמו של מריו בוסלי היה אנונימי עבור מי שאינו בקיא באחורי הקלעים של תעשיית האופנה. אלא שלפני מספר חודשים, כשדיאן פון פירסטנברג – המקבילה האמריקאית של בוסלי ומי שעומדת בראש מועצת מעצבי האופנה באמריקה (CFDA), החליטה לשנות את לוח הזמנים של שבועות האופנה בעולם. מכיוון ששבועות האופנה במילאנו ובניו יורק נקבעו לאותו הזמן, בין השניים נפערה מלחמת עולם, ושמותיהם עברו לעמודים מרכזיים יותר במוספי הכלכלה והאופנה ברחבי העולם.

כך או כך, אם אתם מעצבי אופנה צעירים ושאפתניים, בוסלי הוא השער שלכם לארץ המגף.

כך תפצחו איתו בשיחה: "דיאן פון פרסטנברג ואתה נלחמים ראש בראש בשבועות האחרונים. עד כמה תרחיק לכת ותהיה ג'נטלמן כלפיה?".

4. ליסה ארמסטרונג, עיתונאית אופנה, דיילי טלגרף - בריטניה

עיתונאית ה"טיימס" לשעבר ליסה ארמסטרונג היא אחת מעיתונאיות האופנה המושחזות בענף. רק לאחרונה חבטה לאחרונה בקולקציות של בית האופנה "דיור" ובקולקציית הביכורים של קניה ווסט.

לפני מספר חודשים החליפה את הילארי אלכסנדר ב"דיילי טלגרף", ומאז כותבת להם טור שבועי. זהו ביקורה השני בישראל של ארמסטרונג, לאחר שלפני כשנה וחצי הוזמנה כמבקרת חיצונית לקולקציות הגמר של "שנקר".

כך תפצחו איתה בשיחה: "האם לשבוע האופנה בתל אביב יש סיכוי להפוך לחלק קבוע ממסלולי שבועות האופנה בעולם?".

היסטוריה מעניינת. ברייס קומפניון
היסטוריה מעניינת. ברייס קומפניון

5. ברייס קומפניון, מו"ל ועורך ראשי WAD - צרפת

בטרם השיק בשנת 1999 את המגזין העצמאי WAD, ברייס קומפניון עבד במגזין "אל" הצרפתי כעוזר קאסטינג, ומאוחר יותר הצטרף לאוליביירו טוסקני, שאיתו עבד יחד על מודעות הפרסום של המותג "בנטון".

WAD בעריכתו הוא מגזין שמתמקד באופנה צעירה ואוונגרדית, פונה בעיקר לקהל צעיר ומחפש לפגוש קולות עצמאיים ורדיקלים יותר מאלו שמופיעים במגזינים אחרים.

כך תפצחו איתו בשיחה: "אתה לא חושב שהפרינט מת?".

טומוקו האטאנאקה, אל יפן
טומוקו האטאנאקה, אל יפן

6. טומוקו האטאנקה, עורכת אתר האינטרנט, אל יפן - יפן

היפנית טומוקו האטנקה, 35, משמשת כעורכת המהדורה הדיגיטלית של המגזין ELLE JAPAN.

האטנקה נבחרה לייצג את המגזין בשבוע האופנה בתל אביב, ותסקר מכאן באופן שוטף היישר לטוקיו. מעניין אם תתרשם מהמחוות של המעצבים המקומיים לעיצובים יפנים.

כך תפצחו איתה בשיחה: "אנה דה לו רוסו, הקולגה שלך מווג יפן - היא קורבן אופנה או אייקון?".

7. דריה שאפובלובה, עיתונאית אופנה, ווג רוסיה - רוסיה

עורכת האופנה דריה שאפובלובה, ילידת קייב, אומנם רק בת 24, אבל כבר דמות מוכרת בחוגי האופנה ברוסיה ואוקראינה. הרזומה שלה כולל הנחיית תכנית הטלוויזיה האוקראינית "פאשן וויק עם דריה שאפובולובה", כתיבת בלוג ל"ווג רוסיה" ולאחרונה ארגון שבוע האופנה בקייב, עם יזמים נוספים.

ההתעוררות הכלכלית בגוש המזרחי והפיכתה של מוסקבה לאחת מבירות האופנה הבינלאומיות הופכות אותה לדמות חשובה בעיתונות האופנה הרוסית.

כך תפצחו איתה בשיחה: "כבר ביקרת בבוטיק של ניקול ראידמןממעושרות?".

8. פאולה ריד, עורכת אופנה, גראציה בריטניה - בריטניה

מאז נוסד בשנת 2004, מגזין האופנה גראציה הוא אחד הפופולאריים באנגליה, עם מכירות של למעלה ממיליון עותקים בחודש. פאולה ריד, עורכת האופנה של המגזין, נחתה בתעשיית האופנה בתחילת שנות ה-80, היישר אל משרד יחסי הציבור הנודע של לין פרנק, עליה מבוססת דמותה של אדינה המטורללת מסדרת הקאלט "אבסולוטלי פביולס" ("פשוט נהדרת").

ריד טיפלה במעצבי האופנה רפעת אוזבק, ג'אספר קורנן וק'תרין האמט. בשנות ה-90 עברה אל מגזיני אופנה, ועבדה כעורכת האופנה של היומון "דה אינדפנדנט" ובהמשך ב"סאנדיי טיימס". במקביל השתתפה בתוכניות טלוויזיה שעוסקות באופנה. משנת 2004 משמשת ריד כעורכת האופנה של גראציה בריטניה. בהחלט יש על מה לקשקש איתה בפינת הקפה.

כך תפצחו איתה בשיחה: "אני יודע שכבר נמאס לך ששואלים אותך, אבל כמה אדי דומה למיס לין פרנק?".

הוליווד ריפורטר
הוליווד ריפורטר

9. מרל גינסברג, הוליווד ריפורטר

לפני כשנה ביקרה עיתונאית ובלוגרית האופנה מרל גינסברג בישראל, ואף נכחה בתצוגת האופנה של יוסף פרץ במתחם התחנה, כך שהביקור הנוכחי אינו זר לה.

גינסברג החלה את דרכה בעיתון שכונתי בסוהו בניו יורק, עברה בערוצי המוזיקה MTV ו- VHI וכתבה במדורי הסטייל של סבנטין, w והרולינג סטון. גולת הכותרת של יצירתה, לפחות בעינינו, היא ספר הטראש Confession of an Heiress ("יומנה של יורשת") שכתבה יחד עם יורשת המיליונים פריס הילטון.

כך תפצחו איתה בשיחה: "מ-1 עד 10, כמה רע לדעתך מתלבשת פריס הילטון?".