>> בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק

"זה בבון. את יודעת מה זה בבון? בבון זה קוף", מציגה ניקול ראידמן בגאווה בפני כתבת "ערב טוב עם גיא פינס" את אחד מפריטי הדגל בחנות שהשיקה בשבוע שעבר ברוב פאר והדר – ז'קט של מוגלר העשוי מפרוות קוף. ברוכים הבאים לגן החיות של ניקול ראידמן - Madame De Pompadour, הבוטיק החדש בכיכר המדינה של המעושרת בת ה-25 וחצי.

באו לפרגן: הלגה גוטסדינר, בעלת הבוטיק המצליח הלגה השוכן בסמוך ל"מאדאם", הסטייליסטית מזל חסון, דני מזרחי וקרן וולף, שהיו המעצבים הבודדים שבאו לחלוק כבוד לדיירת החדשה בכיכר המדינה, הידועניות שירלי בוגנים ואירית רחמים, וגם - איך לא - החברות מ"מעושרות", הסדרה ההזויה של ערוץ 10. בין לבין הצטופפו במקום גם כמה נשים שנראו כמו קהל הלקוחות הפוטנציאלי של הבוטיק: רזות, גבוהות, עם מבטא רוסי כבד, מצוידות בכרטיס אשראי מסוג פלטינה ומעלה, באדיבותו של אוליגרך כבד.

ראידמן. ''זה בבון. את יודעת מה זה בבון? בבון זה קוף'' (צילום: אלכס ליפקין)
ראידמן. ''זה בבון. את יודעת מה זה בבון? בבון זה קוף'' (צילום: אלכס ליפקין)

אבל לא כולם מאושרים ומעושרים מפתיחת החנות של ראידמן. בימים האחרונים הוקמו בפייסבוק שתי קבוצות הקוראות להחרים את ראידמן, את ערוץ 10, את הבוטיק החדש בכיכר ואת רשימת הלקוחות שלה בתחום הפקת האירועים. בראיון לתוכנית ''ערב טוב עם גיא פינס'', ששודרה ביום רביעי האחרון, נצפתה ראידמן לבושה בשמלה עם כותפות עשויות פרוות שועל ("איך אומרים בעברית FOX?") והציגה לראווה, כאמור, את הז'קט של בית האופנה מוגלר, העשוי פרוות קוף. "אני לא לובשת קוף", אמרה למצלמה. "אני רק עם שועל".

ההתרברבות של ראידמן אל מול מצלמות הטלוויזיה עומדת לעלות לה ביוקר. Xnet מחזיק באופן בלעדי עותק ממכתב מעו"ד יוסי וולפסון, מהמחלקה המשפטית של תנו לחיות לחיות, בתמיכת הקואליציה הבינלאומית נגד פרוות, אשר נשלח הבוקר אל רוני מלכה, מנהל חטיבת הפיקוח והאכיפה של רשות הטבע והגנים. לפי החוק במדינת ישראל, סחר בפרוות של בעלי חיים טעון היתר מרשות הטבע והגנים. זאת, כדי להגן על חייהן ועל רווחתן של חיות הבר ולמנוע פגיעה במגוון הביולוגי של כדור הארץ. מי שסוחר בפרוות של חיות בר ללא היתר מבצע עבירה פלילית, ומסתכן בהליכים פליליים ובהחרמת הפרוות. "כל הפרה של חוק הגנת חיית הבר היא חמורה", כותב עו"ד וולפסון. "אבל החומרה מוגברת כאשר הדבר נעשה בראש חוצות, בידי מי שמוצגת כדמות ציבורית נוצצת, וכאשר העבריין (כאן: העבריינית) מצפה להשיג ממעשה הסחר הבלתי חוקי לכאורה רווח כספי דמיוני". וולפסון מבקש לפתוח בחקירה כנגד ראידמן וכן "להעמיד את החשודה לדין".

המכתב מהמחלקה המשפטית של עמותת תנו לחיות לחיות
המכתב מהמחלקה המשפטית של עמותת תנו לחיות לחיות

במקביל לפעילות המשפטית של "תנו לחיות לחיות", הוקמו בפייסבוק שתי קבוצות מחאה הקוראות להחרים את ראידמן, את ערוץ 10, את הבוטיק החדש בכיכר ואת רשימת הלקוחות שלה בתחום הפקת האירועים. גם הגולשים ברשתות החברתיות לא חוסכים מראידמן מילות גנאי: "מצטער על השפה", כותב הגולש ליאור שילן, "הבחורה הזאת היא לא יותר מגוש טמטום ורדידות, ולא יותר מתת רמה של אנושות. הלוואי שעונשה יהיה כגורל הקופים והשועלים האומללים שהיא לובשת ומוכרת בלי טיפה של בושה". גולשת אחרת כתבה: "תת האדם הזו משתתפת בתוכנית 'מעושרות'. היא מלייאנית ובדיוק פתחה חנות בכיכר המדינה. הנה הכרטיס שלה, אתם יודעים מה לעשות".

גולשים בפייסבוק מגיבים לראיון עם ראידמן ב''ערב טוב עם גיא פינס''
גולשים בפייסבוק מגיבים לראיון עם ראידמן ב''ערב טוב עם גיא פינס''

חשוב לציין כי ראידמן לא המציאה את הפרוות כפריט פופולרי בכיכר המדינה. הן נמכרות כפריטי לבוש לגיטימיים גם בבוטיקים אחרים במתחם הקניות היוקרתי של המדינה, אולם ברוב המקרים הן מוצנעות בחנות ולא מוצגות בחלון הראווה, אלא בחדרי חדרים, עבור הלקוחות הפרטיות.

ג'יין הלוי, יו"ר הקואליציה הבינלאומית נגד פרוות, כבר פועלת במרץ כנגד ראידמן. "לא תמיד צריך להקשיב לאמא. לא כשאמא שלך מדברת שטויות", היא עוקצת את ראידמן שסיפרה בראיון לפינס כי כשקיבלה מעיל פרווה כילדה, היא בכתה לאמה ואמרה שהיא לא רוצה ללבוש אותה. בתגובה אמרה לה אמה שהחיות כבר מתות ואין עם זה בעיה. "בעלי החיים לא מתים, אלא נרצחים במיוחד לצורך הכנת הפרווה", אומרת הלוי. "מה שראידמן אומרת זה סיפורי סבתא ששייכים לתקופה פרה-היסטורית. בימים הקרובים היא תקבל מאיתנו מידע רחב על התופעה, בדומה למה ששלחנו לבר רפאלי".

הבוטיק של ראידמן בכיכר המדינה. מעוצב בסגנון קיטש מתקתק (צילום: אלכס ליפקין)
הבוטיק של ראידמן בכיכר המדינה. מעוצב בסגנון קיטש מתקתק (צילום: אלכס ליפקין)

כך או כך, עושה רושם שכל המהומה לא תשפיע על הלקוחות של ראידמן. הבוטיק המפונפן שפתחה במיוחד עבורן מעוצב בסגנון קיטש מתקתק בצבעי ורוד ולבן, עם פסנתר כנף ורוד ושנדלירים התלויים מן התקרה. סיור בחנות חושף מגוון רחב של מותגים ומעצבי אופנה בולטים, מהטובים בשוק. במטרה לשוות לו ניחוח בינלאומי, בכניסה ל- Madame De Pompadur ניצב שומר, כנהוג בחנויות יוקרה בחו"ל - מהלך שכבר עורר הרמת גבות בקרב מספר קולגות בעיגול היקר במדינה.

בקומת הכניסה מוצג אוסף לנז'רי רחב של המותגים לה פרלה ושאנטל תומאס - מיקום מעט תמוה, שמונע את הדיסקרטיות המתבקשת בעת קניית הלבשה תחתונה. בהתאמה, לבו של הבוטיק טמון אי שם בקומה העליונה ובקומת המרתף של החנות, שם תלויים פריטים של בתי האופנה קשארל, ז'אן פול גוטייה (שעד לעונה הקודמת נמכר בבוטיק אניגמה הסמוך), קו הרד לייבל של ויוויאן ווסטווד, מוגלר בעיצובו של ניקולא פורמיקטי, ופריטים של המעצב הרוסי המוצלח ולנטין יודשקין.

למרות השמות המובחרים, הקניינות של ראידמן לא אחידה. לצד פריטים יפהפיים, כמו ז'קטים פיסוליים של ווסטווד בדוגמת משבצות טארטן קלאסית וגופיות משי קלילות בהדפסי פרחים של קשארל, יש לא מעט בחירות תמוהות וגרנדיוזיות מדי, בסגנון נובורישי וצעקני. אצירה נבונה יותר של פריטים ודאי תמנף את הבוטיק כאחת הכתובות הבולטות בכיכר. כרגע, Madame De Pompadur הוא בעיקר היכל לאסופה בלתי מגובשת של סגנונות ובגדים.

מחירים: מ-40 שקל לגרביים ועד 22,000 שקל לז'קט.

תגובתה של ניקול ראידמן לתלונות שהופנו כלפיה: "בעקבות המודעות הרבה לנושא והפגיעה ברגשות הציבור הרחב בכלל ואוהבי בעלי החיים בפרט, אני החלטתי לא למכור יותר פרוות ולא לקנות סחורה לחנות המורכבת מפרווה. בנוסף לכך, אני מתחייבת לתרום ממכירת פריטי אופנה בחנותי עבור עמותת תנו לחיות לחיות, עמם אני מזדהה באופן אישי".

השורה התחתונה

מדד האיכות: גבוה מאוד.

מדד השיק: ורסטילי. לראידמן יש טעם טוב באופנה, אולם נדמה כי היא עדיין מנסה לירות ליותר מדי כיוונים, שחלקם מיותרים.

למי מתאים: לנשים מעושרות, חזקות ומוחזקות ובעיקר – נטולות מצפון.

כמה להוציא: במחירים של ראידמן, השאלה היא כמה כסף אתם מכניסים בחודש. וישנם גם פריטים שמחירם נראה יותר כמו משכורת שנתית.