בוגרת שנקר הטרייה גל שנפלד, שרק לפני כשבוע הציגה את פרויקט הגמר שלה בתצוגת הבוגרים, זכתה ביום שישי האחרון בתחרות מיטלמודה היוקרתית, שנערכת מזה 19 שנים בגורציה שבאיטליה. מתוך 24 סטודנטים שהגיעו אל התחרות מרחבי העולם, קטפה שנפלד את הפרס על שם ג'וליאנה קואן קמרינו, מייסדת מותג האופנה האיטלקי הנודע רוברטה די קמרינו, שהלכה לעולמה במאי 2010. הפרס בסך אלפיים יורו מוענק בשנתיים האחרונות עבור הקולקציה הטובה ביותר מבחינת צבע והרמוניה.

בשיחת וידאו מברלין, שם היא מעבירה את זמנה בימים אלו, שנפלד לא מסתירה את התלהבותה. "התרגשתי מאוד, זו זכות גדולה מאוד להשתתף בתחרות, כל שכן לזכות בה. מתוך 11 פרסים, רק ארבעה זוכים היו סטודנטים לא איטלקים". אל גורציה הגיעה שנפלד ביום רביעי האחרון, במסע שארך 17 שעות מישראל, עמוסה בשישה דגמים במשקל כולל של 46 ק"ג.

קולקציית הגמר של שנפלד "רוקוקוקו", שחתמה את תצוגת הגמר של שנקר, היתה מהמרשימות שהוצגו במוסד בשנים האחרונות. חבר השופטים במיטלמודה ציין אותה לשבח על פיתוח החומרים ועל השילוב בין טכניקות עתיקות מהמאה ה-18 עם טכניקות עכשוויות, כמו ציפוי זהב על יריעות פי.וי.סי שקוף.

מתוך תצוגת הגמר של שנקר (צילום: רון קדמי)
מתוך תצוגת הגמר של שנקר (צילום: רון קדמי)

"השופטים אמרו שאני משוגעת", צוחקת שנפלד. “אולי בגלל הטוטאליות בעבודה הידנית על הפריטים". כך למשל, היא מספרת, השמלה הלבנה שהיתה אחד הפריטים המרגשים בקולקציה, נרקמה באופן ידני במשך 70 שעות. במקרה אחר היא יצקה אל תוך הבד רגלי כיסאות וידיות של ארונות בעיטורים מסולסלים בסגנון הרוקוקו. המראה העשיר של הקולקציה, הקורא תיגר על המינימליזם הרווח בתעשיית האופנה העכשווית, יחד עם הפיתוח של טקסטיל חדש, חיזקו את האמירה האישית והחדשה של שנפלד.

שנפלד לא היתה הסטודנטית הישראלית היחידה בתחרות. בין 24 הפיינליסטים ששמותיהם הופיעו באתר התחרות מיטלמודה, הופיע גם אלכסנדר פנסנקו, ישראלי נוסף שעובד בימים אלו במחלקה לעיצוב גרפי במותג האופנה ml.

בשיחת טלפון עם פנסנקו הוא מספר כי נסע לאיטליה בהתראה קצרה ופספס את התחרות, מכיוון שהגיע לגורציה בשישי בשעה שש בערב. הבוקר תפסנו אותו בדרכו חזרה משדה התעופה. למרות שבאתר התחרות הוא מופיע כבוגר שנקר, לדברי פנסנקו הוא למד בשנקר לימודי תפירה רק במסגרת קורסי החוץ. אל התחרות הגיע באופן עצמאי, לאחר שהגיש טפסים ושלח סקיצות של הקולקציה שיצר, מערכת לבוש בת חמישה דגמים של בגדי גברים בסגנון ניאו-גותי.

מיטלמודה היא תחרות הפתוחה לבוגרי לימודי עיצוב אופנה וכן למעצבי אופנה בחמש השנים הראשונות בקריירה, אולם פנסנקו הוכיח כי אפשר להשתחל אליה גם דרך החלון האחורי. האם המקרה שלו מטיל ספק בסטנדרטים הנוקשים של התחרות, או שאולי הוא פשוט מוכיח כי קולקציה טובה לא מחייבת גב של בית ספר חזק?