מרכיבים (4 מנות)
לתבשיל
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות שמן קנולה או שמן תירס
- 1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ גס
- 2-3 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
- 1 גזר בינוני (100 גרם) קלוף, חצוי לאורכו וחתוך גס
- 2 גבעולי סלרי עלים (+מעט עלי סלרי לכופתאות ולקישוט המנה)
- 500 גרם תפוחי אדמה (מכל סוג), קלופים וחתוכים לקוביות בגודל בינוני
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- 1 קופסת שימורים של עגבניות קצוצות (400 גרם ברוטו) – להשתמש בתוכן הקופסא כולל הנוזלים. (מומלץ להשתמש בעגבניות מתוצרת איטלקית)
- 450 מ"ל ציר עוף או ירקות, או מי ברז
- מלח
- פלפל שחור גרוס טרי
לכופתאות
- 1/2 כוס קמח לבן מנופה (70 גרם)
- 1/2 כפית אבקת אפייה מנופה
- 1/2 כפית מלח דק
- 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
- קורט פלפל שחור גרוס טרי – לא חובה
- כף עלי סלרי קצוצים או עלי פטרוזיליה/שמיר טריים, קצוצים דק
- כ- 4 כפות מי ברז
אופן ההכנה:
- לחמם את 2 סוגי השמן בסיר גדול. להוסיף את הבצל הקצוץ, השום, הגזר, הסלרי וקוביות תפוחי האדמה. לבשל על להבה בינונית בבחישה תכופה במשך 10 דקות.
- להוסיף את הפפריקה, לבחוש ולבשל 1-2 דקות נוספות.
- להוסיף את העגבניות הקצוצות (כולל המיץ), ציר המרק או המים, המלח והפלפל ולהביא לרתיחה. להנמיך את הלהבה לבינונית, לכסות עם מכסה ולבשל כ- 20 דקות.
- במקביל מכינים את הכופתאות: בקערה בינונית לערבב את הקמח, אבקת האפייה, המלח, הפלפל שחור גרוס טרי ומעט תבלין טרי ירוק קצוץ (עלי סלרי/שמיר/פטרוזיליה).
- להוסיף לקערה חמאה, לערבב בזריזות לקבלת תערובת של פירורים גסים.
- להוסיף 2 כפות מים ולערבב מעט, להוסיף 2 כפות מים נוספות וללוש לבצק אחיד.
- ליצור מהבצק גליל עבה ולהניח על משטח מקומח קלות. לחתוך את הגליל ל- 8 פרוסות עבות, לגלגל כל חלק לכדור.
- בישול הכופתאות: לסדר את הכופתאות על פני הגולש המתבשל בסיר במרחקים זו מזו (הכופתאות תופחות), לכסות את הסיר במכסה ולבשל כ- 15 דקות או עד שהכופתאות תופחות ומכפילות את גודלן.
- המנה ניתנת לאחסון במקרר וחימום מחדש גם במחבת עמוקה.
חני הראל היא בעלת הבלוג לימון וג'ינג'ר