מדי שנה בפורים אנחנו עורכים "ישיבת עבודה" בכל הקשור למשלוחי מנות. שנה אחת התחפשו הילדים לחבורה של סינים וחילקנו משלוחי מנות על טהרת המטבח הסיני: אגרולים וסויה. בשנה אחרת הפכנו אותם לאיטלקים ומשלוחי המנות היו פיצות איטלקיות אישיות, בתוספת בקבוק קולה.

משלוחי מנות הם הזדמנות להוקיר תודה לצוות המורים, לגננות, לבוס או לדודה. כיף לתת וגם מרגש לקבל. אספתי עבורכם מספר רעיונות למשלוחי מנות. אני בטוחה שאם הייתי ממשיכה לחקור, הייתי מוצאת עוד רבים וטובים והעיקר, שיהיה פורים שמח לכולנו.

משלוח עם ספר

משלוח מנות המיועד לחובבי רעיונות מקוריים במיוחד, שהייחודיות שלו היא ברעיון אחד והמשלוח נבנה סביבו. ניתן לבחור ספר מסויים, אם זה ספר ילדים או ספר למבוגרים, לצרף אותו ולבנות את המשלוח בהרכב של מנות שמוזכרות בספר.

לדוגמא, בספר הילדים הוותיק והפופולרי "ירושלים של אתמול", של הסופרת חנה רגב, היא מביאה את ניחוח העבר גם באזכורי מתכונים. למשל, היא מספרת על עץ התותים שגדל בחצר של 'סבתא שושה', ממנו היא היתה מכינה ריבה לחג הפסח. אחרי שתותי העץ נבדקו היטב מתולעים, היתה לוקחת סבתא שושה (שהיתה אגב קשישה ירושלמית אמיתית) את הפירות, מקפידה שהם לא יהיו בשלים מדי ומכינה ריבה לפי המתכון הבא.

החומרים הדרושים:

1 ק"ג פרי.

  • 2 כוסות סוכר (ביחד 400 גרם).
  • חצי כוס מיץ לימון טרי.

אופן ההכנה:

במשך 24 שעות היתה סבתא שושה משרה את התותים, הסוכר ומיץ הלימון בקערה במקרר הקרח המיושן שלה. בבוקר היתה מבשלת את הפרי עם כל הנוזלים שהגיר, על אש גבוהה. מיד אחרי שהריבה החלה לרתוח, היא היתה בוחשת בכף עץ על להבה גבוהה. אחרי עשר דקות של בחישה, מנמיכה ומכסה לבישול של עשרים דקות נוספות. היא היתה מאחסנת את הריבה בצנצנת זכוכית שעיקרה בימים רותחים וייבשה ומעליה פרשה בד כותנה משובץ, ממש כמו באיורים ולאחר מכן פקקה את הצנצנת במכסה פח. הריבה שהטמינה החזיקה חודשים ארוכים ובזמן השלג, כשלא היה מה לאכול, מרחו אותה על לחם מאפה בית. היש מושלם מזה? כך תגישו את הספר עם ריבת התות שמוזכרת בספר, לצד ממתק נוסף והרי לכם משלוח מנות מקורי ביותר.

משלוח ריבה מהספרים. צילום אילוסטרציה (צילום: shutterstock)
משלוח ריבה מהספרים. צילום אילוסטרציה (צילום: shutterstock)

משלוח מנות מכוסות יין חד פעמיות

מחאו כפיים לחברה שלי ריבה, אישה אמריקאית, שמנהלת בית ברוך ילדים בחיוך ובשמחה ובכל שנה מחדש שולחת את משלוח המנות הבא, שהוא נעים לעין וטעים בפה.

חומרים להכנה:

  • מגש שטוח חד פעמי בשלל צבעים.
  • כוסות יין חד פעמיות גבוהות.
  • פרלינים משובחים, סוכריות עדשים לילדים ונחשי ג'לי.

אופן ההכנה:

מדביקים את הכוסות על המגש בעזרת דבק חם. ממלאים כל כוס בממתק שונה. הכוסות גבוהות וכך נוצר מראה מרהיב. עוטפים את המשלוח בנייר צלופן וכמו שריבה אומרת, זה מכובד מאוד, מרשים ויחד עם זאת נשאר במסגרת תקציב הגיונית.

משלוח מנות גלידתי

חוי האנגליה שהתה בסמינר בבית וגן בפורים הראשון שלה בארץ ישראל. היא חיפשה דרך קלה ומקורית להכין משלוחי מנות לחברות שלה, זכתה לאהדה גדולה ועד היום היא מכינה עם הילדים את משלוח המנות הייחודי הבא.

חומרים להכנה:

  • גביעי גלידה.
  • סוכריות, שוקולדים, שקדים מסוכרים.

אופן ההכנה:

ממלאים את גביעי הגלידה בסוכריות ובשאר דברים שאתם אוהבים. אם אספתם קופסאות גלידה ריקות במשך השנה, מלאו אותם בגביעים הממולאים ואפשרי גם לעטוף בצלופן.

רטבים ביתיים

דינה היא טבעונית ופורים הוא הזמן שלה להפיץ את הבריאות בין חברותיה ואני מצטטת את דבריה: "אני מכינה סלט ירוק, עם עלי בייבי וחסה ופלפלים קלויים בכלי פלסטיק סגור הרמטית ומצרפת סדרת בקבוקונים שבכל אחד מהם רוטב מצויין ועל הבקבוקון מדביקה את המתכון.