סלט חומוס, ברוקולי ופלפל אדום
מרכיבים (4 מנות)
- 200 גרם ברוקולי- להפריד את התפרחות ולחתוך גס, את הגבעול לחתוך לקוביות בגודל בינוני
- 2 כפות שמן זית
- 1-2 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
- 1/2 פלפל צ'ילי, טרי ופרוס דק (לא חובה)
- כוס וחצי (200 גרם) גרגירי חומוס מבושל, או חומוס מקופסה. אם משתמשים בגרגירי חומוס יבש, יש להשרות אותם מראש במים למשך יום שלם, לסנן ולבשל עד לריכוך
- 1 בצל סגול, בינוני, קלוף ופרוס דק (100 גרם)
- 1 פלפל אדום, בינוני, נקי מגלעינים וחתוך לפסים צרים (200 גרם)
- 2-3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- מלח אטלנטי/גס/דק
- פלפל שחור גרוס טרי
- להגשה: חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- להרתיח מים בסיר ולבשל את הברוקולי הקצוץ קצרות (4-5 דקות) עד שהוא מתרכך מעט ונותר עדיין פריך. לסנן ולשמור בצד.
- לחמם את השמן במחבת על להבה בינונית, להוסיף את השום הקצוץ ולהזהיב בבחישה.
- להוסיף את הברוקולי והפלפל החריף (לא חובה), לבחוש 1-2 דקות.
- להוסיף את גרגירי החומוס, פרוסות הבצל והפלפל האדום, לערבב ולבשל דקות אחדות (2-4 דקות).
- להסיר מהאש, להוסיף את מיץ הלימון, לתבל במלח ופלפל שחור, לפזר פטרוזיליה קצוצה ולהגיש.
- הסלט טעים חמים או קר ויישמר במקרר 2-3 ימים.
- ניתן להשתמש בגרגירי חומוס מכל סוג- גדולים/קטנים.
- רצוי לבחור ברוקולי טרי בעל תפרחת ירוקה וגבעולים לא עבים במיוחד.
- לחובבי הכוסברה, החליפו את הפטרוזיליה בחופן כוסברה טרייה.
- לסלט קריספי במיוחד- בשלו את המרכיבים 1-2 דקות בלבד.
חני הראל היא בעלת הבלוג לימון וג'ינג'ר