מכירים את הימים האלה שאתם חוזרים הביתה והדבר האחרון שבא לכם זה לעמוד במטבח ולבשל ארוחת ערב? זה בדיוק הזמן להפעיל את הילדים. הציעו להם להכין בעצמם את המתכון הפשוט הזה של פריטטה ירקות. מוסיפים לחם או לחמניה חמה ומקבלים תוך זמן קצר ארוחת ערב שלמה.

פריטטה קישואים תרד ועגבניות

פריטטה היא למעשה חביתה שמבושלת במחבת או נאפית בתנור עד שהיא מתייצבת.

מרכיבים (2 מנות)

  • 2 ביצים גדולות
  • 1 קישוא בינוני, מגורד
  • 1 בצל קטן, מגורד
  • 3 מדליוני תרד קפוא
  • 1 עגבניה פרוסה לפרוסות דקות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  1. מחממים מעט שמן במחבת בינונית ומאדים את הבצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הקישואים, השום והתרד ומאדים במשך כ-5 דקות.
  3. שוברים את הביצים לקערה ומערבבים במזלג או במערבל ידני, מתבלים במלח ופלפל.
  4. מוסיפים את הביצים אל המחבת ומכסים במכסה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים 5-7 דקות, עד שהביצים מתקשות למרקם יציב.

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים.