סלט מקסיקני מאורז, שעועית אדומה ואפונה
סלט צבעוני, עשיר ומזין, שיגרום גם למי שאינו חובב אורז מושבע- להתאהב בו. סלט-ארוחה שיכול להוות ארוחה קלה בערב (או בכל שעות היום), נשמר בקירור ימים אחדים.
מרכיבים לסלט (6-8 מנות)
- 2 1/2 כוסות אורז ארוך מבושל, צונן (כ- 350 גרם אורז מבושל). ניתן להשתמש בכל אורז לבן או מלא
- 2 כוסות אפונה ירוקה קפואה (לא עדינה), מבושלת דקות אחדות במים רותחים לכיסוי (כ- 200 גרם לאחר בישול)
- 3 כוסות שעועית אדומה (420 גרם, לאחר בישול וסינון מנוזלים)
- 1/2 בצל סגול בינוני, קצוץ (משקל 50-60 גרם)
- אופציונלי: 1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס או קצוץ דק, או פלפל צ'ילי אדום, קטן, ופרוס דק
- 1/2 כפית מלח דק
- פלפל שחור גרוס טרי
מרכיבים לרוטב
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ תפוחים (או חומץ שרי)
- 1 כף מיץ לימון או כף מיץ ליים
- 2-3 כפות עלי כוסברה טרייה, לתלוש את העלים- אין צורך לקצוץ
- 2-3 כפות עלי פטרוזיליה טרייה, לתלוש את העלים- אין צורך לקצוץ
- 1/4 כפית מלח דק
- 1/8 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- לקישוט- אופציונלי: עלי כוסברה או עלי פטרוזיליה
אופן ההכנה
- לערבב בקערה גדולה את האורז, האפונה, השעועית האדומה, הבצל הסגול, הפלפל החריף, המלח והפלפל שחור.
- לשים בצנצנת בעלת סגירה טובה את שמן הזית, החומץ ומיץ הלימון ולנער היטב.
- להוסיף את עלי הכוסברה והפטרוזיליה, המלח והפלפל ולערבב.
- לצקת את הרוטב על הסלט ולערבב, לתקן תיבול במידת הצורך.
- מומלץ לאחסן את הסלט בקירור למשך מספר שעות ואף ליממה לפני ההגשה. להגיש קר או בטמפרטורת החדר.
- להגשה: לחלק לצלחות אישיות ולקשט בעלי פטרוזיליה או כוסברה.
טיפים והכנות מראש
- ניתן להגיש את הסלט מיד לאחר ההכנה, או לאחר 24 שעות (לספיגת טעמים במקרר).
- ניתן לבשל את האורז, השעועית והאפונה עד יומיים מראש ולשמור במקרר.
- שעועית אדומה מומלץ לרכוש במשקל או במארז, לברור היטב, לשטוף מספר פעמים, להשרות בהרבה מים למשך 24 שעות לפחות (בקיץ להחליף את מי ההשריה פעם/פעמיים), לבשל עד לריכוך במים בלבד במשך כשעה. זמן בישול השעועית ישתנה ביחס לטריותה (שעועית פחות טריה תהיה קשה יותר ותדרוש בישול ממושך יותר).
- לחילופין, ניתן להשתמש בשעועית אדומה או חומה קפואה/מקופסת שימורים. לגיוון הסלט החליפו את השעועית האדומה בשעועית שחורה.
- משקלי האורז, האפונה והשעועית לאחר בישול וסינון מנוזלים. שלושתם צריכים להיות רכים ונגיסים אך לא רכים מדי על מנת שיישארו שלמים ויפים בסלט.
מרק תירס מוקרם
מרק קרמי, מזין וטעים, שגם הקטנים שבחבורה יתאהבו בו. המרק מורכב ממצרכים מעטים המצויים בכל בית, דל בקלוריות ועשיר בטעם. לאירוח רב משתתפים מומלץ להכפיל כמויות. הגישו אותו לצד סלט אורז, שעועית ואפונה מקסיקני ופרוסות לחם טרי ותקבלו ארוחת ערב מושלמת.
מרכיבים (4-6 מנות)
- 1 בצל בינוני (150 גרם) קלוף וקצוץ
- 2 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
- 2 תפוחי אדמה בינוניים (300 גרם סה"כ) קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 20 גרם חמאה
- 750 מ"ל ציר עוף או ירקות, או מי ברז
- 100 מ"ל חלב
- 200-250 גרם גרעיני תירס מקופסת שימורים (משקל לאחר סינון)
- 4 כפות שמנת לבישול 10-15% שומן
להגשה
- מספר גרגירי תירס לכל מנה
- מעט שמנת לבישול (כפות אחדות) – לא חובה
- מעט שמן זית
- פלפל שחור גרוס טרי
- אופציונלי: פרוסות דקיקות מפלפל ירוק/פלפל צ'ילי טרי
אופן ההכנה
- להמיס את החמאה בסיר בינוני על להבה בינונית, להוסיף את הבצל והשום ולערבב.
- להנמיך את הלהבה לנמוכה ולבשל 9-11 דקות עד להזהבה, תוך בחישה מדי פעם.
- להוסיף את קוביות תפוחי האדמה, ציר המרק או המים והחלב ולהביא לרתיחה.
- להנמיך את הלהבה, לכסות את הסיר חלקית ולבשל 15 דקות. לערבב מדי פעם.
- להוסיף לסיר את גרעיני התירס ולהמשיך לבשל כשהסיר מכוסה חלקית 5-10 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים.
- לכבות את הלהבה ולהניח למרק ל-15 דקות.
- להעביר מספר מצקות מהמרק (כחצי כמות) לקערה, את יתר המרק לטחון לקרם בעזרת בלנדר מוט (קל לטחון בתוך סיר הבישול), להוסיף לסיר את המרק הלא טחון ולערבב.
- להוסיף שמנת, לערבב ולחמם את המרק.
- להגשה: לצקת את המרק לקעריות או לכוסות יפות, לקשט עם גרגירי תירס, זילוף שמנת, שמן זית, פלפל שחור ופרוסה דקה (לא חובה) של פלפל חריף.
חני הראל היא בעלת הבלוג לימון וג'ינג'ר