מי יכול לעמוד בפני ריח של בצק שמרים שנאפה בתנור? המתכון שלפניכם פשוט מאוד להכנה. מתפיחים את הבצק מראש וגם את הירקות ניתן לקלות בתנור מבעוד מועד ואז, קצת לפני שמגיעה שעת ארוחת הערב, מרדדים את הבצק- הילדים יוכלו וסביר להניח שגם ירצו לעזור- מפזרים עליו ירקות קלויים ואופים בתנור. התוצאה שמתקבלת טעימה מאוד והיא גם דלת שומן, ביחס לבצקים אחרים.

מרכיבים (4 מנות)

לבצק

  • 1 כוס קמח לבן
  • 1 כוס קמח מלא
  • 1/2 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כוס מים פושרים

לירקות הקלויים

  • 1 גזר פרוס דק
  • 1 קישוא בינוני פרוס דק
  • 1 פלפל אדום פרוס
  • גבעול רוזמרין
  • 1 כפית שמן זית
  • מלח גס

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה גדולה את הקמחים, הסוכר והשמרים.
  2. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את המים ומתחילים ללוש.
  4. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק יבש וגמיש.
  5. מכסים את הבצק במגבת ומניחים להתפחה במקום חמים למשך שעה וחצי.
  6. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  7. פורסים את הירקות ומניחים על נייר אפייה משומן קלות, אופים בתנור למשך כחצי שעה, מוציאים ומצננים.
  8. מחלקים את הבצק שתפח לשני כדורים, מרדדים על משטח מקומח כל כדור לעיגול בעובי כ-1/2 ס"מ ומניחים על נייר אפייה בתבנית.
  9. מניחים על הבצק את הירקות הפרוסים, מפזרים רוזמרין ומלח גס.
  10. אופים במשך כעשרים דקות או עד שהבצק מזהיב.

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים.