סלט קייצי עם מנגו, עגבניות מיובשות ורוקט

איזה כיף זה לאכול סלט, ובקיץ זה עוד יותר נחמד. סלטים יכולים להיות מרכיב קליל בארוחה או ארוחה שלמה שגורמת לנו לשמוח שבחרנו לאכול אותה ולא ליפול על ארוחה כבדה שתגרום לנו לפהק במשך שעות.

סלט הרוקט והמנגו הוא בדיוק זה. מכיל רכיבים קלילים וטעימים, משביע והכי חשוב קל ממש להכנה.

מרכיבים

4 מנות

  • 2 לבבות חסה
  • חופן רוקט
  • 1 מנגו
  • 1 כוס עגבניות שרי
  • 2 כפיות שקדים מולבנים קצוצים

לרוטב:

  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית חרדל דיג'ון
  • קורט מלח
  • 1 שן שום כתוש

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לטמפ' של 120 מעלות צלזיוס.
  2. חותכים את עגבניות השרי לאורכן ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  3. מכניסים את העגבניות לתנור למשך כחצי שעה.
  4. בנתיים, שוטפים ומייבשים היטב את החסה והרוקט.
  5. מקלפים את המנגו וחותכים לחתיכות בגודל 2X3 ס"מ.
  6. קורעים את החסה לפיסות גדולות ואת הרוקט קוצצים.
  7. מעבירים הכל לקערה גדולה.
  8. בקערית קטנה מערבבים את חרדל, שמן זית, מלח ושום כתוש.
  9. מוציאים את העגבניות מהתנור ומוסיפים לקערה עם החסה והמנגו.
  10. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים היטב, מקשטים בשקדים המולבנים ובתאבון.

קרפצ'יו סלק

אחת התוספות האהובות עלי לארוחת קיץ קליליה. את קרפצ'יו הסלק אפשר להכין בפחות מעשר דקות ובקלות. זזהו פתרון נפלא לצמחוניים וטבעוניים שמתגעגעים לאכילת קרפצ'יו מהחי.

מרכיבים

4 מנות

  • 1 סלק גדול
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 גבעול בצל ירוק

אופן ההכנה

  1. קולפים את הסלק ובעזרת מנדולינה פורסים אותו לפרוסות דקיקות.
  2. מניחים את פרוסות הסלק על צלחת הגשה.
  3. בקערית קטנה מערבבים את חומץ בלסמי, שמן זית, מלח ופלפל ויוצקים מעל לפרוסות הסלק.
  4. משהים 10 דקות בטמפרטורת החדר לספיגת הטעמים.
  5. קוצצים בצל ירוק ומפזרים מעל לקישוט ולקצת טעם.