הכנת ארוחה ללא זכר של גלוטן היא אתגר לא פשוט, כזה שמצריך מחשבה רבה והכנה מראש. גם זהירות יתרה היא מצרך חשוב, שכן אין לזלזל בנזק שיכולה לגרום גם הכמות הקטנה ביותר של החלבון המצוי בעיקר בדגנים, לאלה שאלרגיים אליו.

הקושי העיקרי הוא במציאת תחליף לגלוטן, שהוא למעשה הדבק העיקרי בבצק, עניין שדורש לא מעט ניסיונות ויש להיות מוכנים לכך.

הפיתרון הוא מחשבה יצירתית, כזאת שתערב מתכונים ללא צורך בתחליפים פחות מוצלחים (תחשבו על קינוחי פרווה באירועים, לרוב הם לא מוצלחים...), אלא בכאלה הנמצאים סביבנו (עלה חסה ככלי קיבול בסגנון פיתה לדוגמה).

הפעם אני מציע לכם מתכון המשתמש בחציל ככלי לסלט, ללא שום קמח ולקינוח מתכון לפנקייק ללא גלוטן, שעושה הכול בכדי להתקרב לדבר האמיתי. חשוב לשים לב שאתם משתמשים במוצרים ללא גלוטן ומנקים טוב לפני הבישול את משטח העבודה והכלים עימם תעבדו.

סלט כרוב אסייתי בסירות חצילים (6 מנות)

  • 3 חצילים מוארכים
  • חצי כרוב ירוק
  • חצי כרוב סגול
  • שליש כוס רוטב סויה ללא גלוטן
  • שתי כפיות שמן שומשום ללא גלוטן
  • שלוש כפות סוכר חום
  • שליש כוס שמן זית
  • שתי כפות מיץ לימון

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. חוצים את החצילים לאורכם, בעזרת סכין - בזהירות, מבלי לפגוע בקליפה - עושים חתכים לאורכו ולרוחבו של כל חציל. מזליפים שמן זית מעל ואופים עד שהחצילים מתרככים.
  3. חותכים את הכרוב לרבעים ופורסים אותו לרצועות דקות.
  4. מערבבים בצנצנת את מרכיבי הרוטב: סויה, שמן זית, שמן שומשום, סוכר חום ומיץ לימון.
  5. מרוקנים את בשר החצילים המוכנים בעזרת כפית ומוסיפים אותם לקערת הסלט, יחד עם הכרוב והרוטב.
  6. את הסלט המוכן מניחים בתוך סירות החצילים ומגישים (אפשר לקשט בעזרת שומשום).

פנקייק ופירות חתוכים (8 פנקייקים גדולים)

  • 2 כוסות קמח תפוחי אדמה
  • 2 גביעי יוגורט טבעי
  • 4 כפות סוכר שטוחות
  • 2 ביצים
  • מעט תמצית וניל
  • 1 אבקת אפייה

אופן ההכנה

  1. טורפים היטב, בעזרת מטרפה, בקערה גדולה את היוגורט עם הביצים ותמצית הווניל.
  2. משלבים יחד בכלי נפרד את כל החומרים היבשים (קמח תפו"א, סוכר, אבקת אפייה).
  3. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את החומרים היבשים אל הקערה עם היוגורט והביצים, עד לקבלת מרקם אחיד. השתדלו לא לערבב יותר מדי בכדי לא לגרום לפנקייקים להיות קשים מדי.
  4. מחממים מחבת נון-סטיק על אש בינונית-נמוכה, עם מעט חמאה או שמן צמחי, ושופכים בעזרת כף מהבלילה למחבת.
  5. מטגנים עד שמופיעות בועות על פני הפנקייק, הופכים ומטגנים כדקה נוספת.
  6. אפשר להגיש עם מייפל (ללא גלוטן כמובן), פירות חתוכים או רוטב שוקולד.

עמרי פולק הוא בעל הבלוג שביתה איטלקית